Kim Jong-un

Kim Jong a ordonat fie produse mai multe rachete intercontinentale

83
(reînnoit 12:14 23.08.2017)
Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a ordonat să fie creascuta producția de focoase si rachete cu combustibil solid pentru sistemul balistic intercontinental, a informat miercuri presa.

BUCUREȘTI, 23 aug — Sputnik. Ordinul a fost făcut în timpul vizitei lui Kim la Institutul de Materiale Chimice al Academiei de Științe a Apărării, potrivit Yonhap News Agency, care citează Agenția Centrală de Presă Coreeană (KCNA), potrivit Sputnik International.

Cu toate acestea, data vizitei nu a fost furnizată.

Institutul este implicat în producția de rachete cu combustibil solid precum și de materiale de carbon utilizate pentru motoare.

Situația de pe peninsula coreeană s-a agravat în ultimele luni datorită testelor nucleare efectuate de Pyongyang, care încalcă rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU. Pe 4 iulie și 28 iulie, Phenian a efectuat testele rachetelor balistice intercontinentale (ICBM). Pe 5 august, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în unanimitate Rezoluția 2371, care aplica in continuare sancțiunile impuse Coreei de Nord.

Phyongyang a precizat ca folosește toate mijloacele posibile de represalii împotriva Statelor Unite. La rândul său, Trump a avertizat că amenințările Coreei de Nord împotriva Statelor Unite vor fi întâmpinate cu "foc și furie".

După declarația lui Trump, Phenian a anuntat că are în vedere un atac asupra insulei Guam din Pacific, unde se află mai multe baze militare americane. Cu toate acestea, mass-media de stat din Coreea de Nord a raportat că liderul comunist a decis să aștepte și să vadă ce urmează sa faca Statele Unite.

Marți, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a declarat că Washingtonul speră că nivelul de constrângere aplicat împotriva Coreei de Nord de către Consiliul de Securitate al ONU ar putea duce la un dialog cu Phenian în viitorul apropiat.

83
Tagurile:
rachete balistice, producție, Kim Jong-un
Tematic
Coreea de Nord își convoacă ambasadorii pentru o reuniune la Phenian
Războiul nuclear cu Coreea de Nord nu este "iminent" - șeful CIA
Serghei Lavrov: Riscul unui război SUA-Coreea de Nord este ridicat
E de rău: Trump - amenințare gravă, Coreea de Nord vrea să atace o insulă SUA
Coreea de Nord: „E o marea greşeală ca SUA să creadă că este în siguranţă”
SUA: Timpul pentru discuţii cu privire la Coreea de Nord s-a terminat
China a redus la zero contactele militare cu Coreea de Nord
Coreea de Nord: testul recent al rachetei este dovada posibilităților nelimitate

Загрузка...