Kim Jong-un

Coreea de Nord avertizează Australia: alianta cu SUA este un "act suicidar"

183
(reînnoit 12:17 22.08.2017)
Coreea de Nord a avertizat Australia împotriva comiterii unui "act de suicid" prin susținerea Statelor Unite și Coreei de Sud, dacă aceste țări ar ataca Phenianul.

BUCURESTI, 22 aug — Sputnik. Coreea de Nord a amenințat Australia după ce premierul Malcolm Turnbull a condamnat dezvoltarea armelor nucleare de către Phenian, informează Sputnik International.

"Coreea de Nord a demonstrat că nu ia în considerare bunăstarea propriei populații, nu ia în considerare securitatea și bunele relații cu vecinii și nici respectarea dreptului internațional", a spus premierul Australiei.

El a adăugat ca statele din Consiliul de Securitate al ONU trebuie sa isi dubleze eforturile de pedepsire a Coreei de Nord.

"Facem apel la toate țările să-și dubleze eforturile, inclusiv prin punerea în aplicare a rezoluțiilor convenite de Consiliul de Securitate al ONU, pentru a pune capăt amenințărilor nesăbuite și periculoase la adresa lumii", a mai spus premierul Malcolm Turnbull.

Săptămâna trecută, Turnbull a declarat că dacă Coreea de Nord ataca Statele Unite, Canberra va trimite trupe invocând Tratatul Australia, Noua Zeelandă, Statele Unite ale Americii (ANZUS).

Un număr mic de trupe australiene și britanice au fost detașate pentru a participa la exercițiul Ulchi-Freedom Guardian, antrenamente anuale simulate între Statele Unite și Coreea de Sud.

Coreea de Nord vede astfel de manevre ca repetiții pentru invazie.

Înainte de începerea exercițiilor de luni, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Coreea de Nord a declarat că "acesta este un act de suicid si invitație de dezastru, deoarece este o ilustrare a imaturității politice care nu știe de gravitatea situației actuale. Australia a urmat SUA în războiul coreean, războiul vietnamez și "războiul împotriva terorismului".

Dar Australia a jucat un rol minor în exercițiile din 2010, potrivit lui Marise Payne, ministrul australian al Apărării, care a declarat că manevrele "nu trebuie văzute ca un exercițiu provocator".

Ziarul coreean Rodong Sinmun a scris că jocurile de război anuale "vor fi ca și cum ar fi turnat benzina pe foc și vor înrăutăți starea peninsulei".

Luni, președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a avertizat Pyongyangul să nu folosească exercițiul ca pe un pretext pentru a ataca Seulul și Washingtonul, remarcând că "exercițiul de la Ulchi este un exercițiu de apărare care se desfășoară anual. Nu intenționăm să ridicăm tensiuni în Peninsula Coreeană… Exercițiul Ulchi are drept scop verificarea pregătirii pentru apărare menită să protejeze poporul nostru", relatează Yonhap News Agency.

Moon a adăugat ca Coreea de Nord trebuie să înțeleagă că din cauza provocărilor sale repetate, Coreea de Sud și SUA trebuie să desfășoare exerciții de apărare, chiar dacă la rândul lor mențin drumul vicios.

183
Tagurile:
Australia, Coreea de Nord, SUA
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (222)
Tematic
Războiul nuclear cu Coreea de Nord nu este "iminent" - șeful CIA
Serghei Lavrov: Riscul unui război SUA-Coreea de Nord este ridicat
E de rău: Trump - amenințare gravă, Coreea de Nord vrea să atace o insulă SUA
Coreea de Nord: „E o marea greşeală ca SUA să creadă că este în siguranţă”
SUA: Timpul pentru discuţii cu privire la Coreea de Nord s-a terminat
China a redus la zero contactele militare cu Coreea de Nord
Coreea de Nord: testul recent al rachetei este dovada posibilităților nelimitate
Donald Trump

Administrația Trump, semnal major contra progresismului ateu

8
Un gest de mare curaj care atrage atenția asupra unui fapt semnal și la noi – ateismul progresist – tip #REZIST – a dus la o creştere puternică a violenţelor publice și a destrămării societății și familiei

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Unul dintre greii guvernului SUA, ministrul Justiţiei, William Barr, a dat un semnal major contra ”militantismul laic”, pe care îl consideră responsabil ”de numeroase flageluri sociale în Statele Unite”, transmite Agerpres, citând surse internaționale.

Sursa citată arată că Bill Barr a participat la un mic-dejun de rugăciune alături de credincioşi romano-catolici, ministrul fiind și el de aceeași confesiune.

”Religia este un factor de reţinere, de libertate care are un rol de jucat în viaţa publică”, a subliniat William Barr, care a tras un semnal de alarmă greu de auzit în alte zone astăzi: ”În decursul ultimilor 50 de ani, morala tradiţională s-a erodat şi partizanii laicităţii au reuşit frecvent să elimine religia din şcolile noastre şi din piaţa publică”.

Mai mult, William Barr consideră că îndepărtarea de religie, diminuarea fenomenului religios a dus la ”o creştere puternică a violenţelor urbane, consumului de droguri şi destrămării familiilor”.

Faptul este cert – și se poate vedea și la noi prin violența verbală și nerușinarea manifestărilor online sau publice ale unor militanți progresiști, dar și a unei părți a celor care susțin – conștient sau manipulați – aceste manifestări tip #REZIST.

Injuriile grotești considerate „militantism”, atacurile la Biserică, la tradiții, la istorie, toate fac parte din acest fenomen împotriva căruia administrația conservatoare de la Washington dă un semnal clar.

”Nu este niciodată prea târziu pentru a merge la via Domnului”, a declarat William Barr, în cadrul aceleiași întruniri.

Agerpres notează că preşedintele Donald Trump urmează să numească sâmbătă un nou judecător la Curtea Supremă( a Statelor Unite), o magistrată ”cu valori creştine tradiţionale”, Amy Coney Barrett, fiind considerată favorită.

”Dacă opţiunea liderului de la Casa Albă va fi confirmată de Senat, acest fapt va ancora puternic la dreapta instanţa supremă, care tranşează cu privire la unele subiecte sensibile pentru electoratul religios, ca avortul sau drepturile homosexualilor”, comentează Agerpres.

Reamintim că fenomenul antireligios și ateismul progresist se manifestă puternic și în Uniunea Europeană, fapt consemnat și de unii europarlamentari români, de exemplu Mircea Diaconu.

8
Tagurile:
conservator, Donald Trump

Загрузка...
Cristian Diaconescu

Traseistul Diaconescu, propus lui Iohannis pentru șefia OSCE

141
(reînnoit 07:40 24.09.2020)
Un lobby care vizează repunerea în activitatea de prim rang un traseist politic de pe linia Năstase-Gabi Oprea-(Boc-MRU)-Băsescu, remarcat în ultimii ani prin evoluții isterice la emisiunile lui Rareș Bogdan

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Mai multe publicații au anunțat că fostul ministru și consilier prezidențial Cristian Diaconescu va fi susținut de România pentru șefia OSCE.

Informația vine pe surse ”de la Bruxelles”, afirmă publicații din zona Rareș Bogdan. De fapt, din informațiile noastre, este vorba de un lobby în care controversatul fost realizator TV, actual europarlamentar, are un rol important.

Întrebare: are Rareș Bogdan are interesul sau misiunea de a-l susține pe controversatul Cristian Diaconescu?

Iată de ce îl numesc controversat.

Deși diplomat de carieră, cu școala făcută serios, pe vremea lui Ceaușescu, și cu practică pe vremea lui Adrian Năstase, Diaconescu s-a manifestat de la un moment dat extrem de ciudat, părăsind zona diplomatică și intrând în diverse combinații politico-guvernamentale – candidatură la Primăria Capitalei, ministru al Justiției și consilier al lui Traian Băsescu.

Aventura în politică a fost a fost în mare parte un eșec  - a intrat pe care frumoși în PSD (după PCR, evident), apoi a sărit în barca găurită a generalului Oprea, UNPR, apoi a marșat pe linia dubiosului M.R. Ungureanu, pentru a ajunge la creația Elenei Udrea și a Traian Băsescu. Paranteză: câți ”penali” am menționat până acum, vorba lui Iohannis? Dar ce mai contează!

În ultimi ani, Diaconescu s-a remarcat prin evoluții isterice la emisiunea lui Rareș Bogdan, situație penibilă pentru un diplomat cu cartea sa de vizită. Acolo, spectatorii au putut face diferența între prestația elevată, argumentată, a lui Dan Dungaciu sau Octavian Hoandră - și ieșirile bizare, suspecte psihic, ale lui Cristian Diaconescu. Fostul lider PSD este un vehement acuzator al 10 august și al PSD în general.

Așa cum precizam, informația a venit pe surse apropiate lui Rareș Bogdan, dar ulterior a fost confirmată și de G4Media.ro ”pe surse politice”. Deci, o sursă mult mai calificată, ceea ce înseamnă că lobby-ul are ambiții mari.

Informație este susținută și de experiența lui Diaconescu în relația cu OSCE: între 1990 - 1993 diplomat în Delegația/Misiunea Permanentă a României la OSCE, 1993-1995 coordonator al secției de cooperare în domeniul politico-militar al OSCE din MAE, 1995-1996 adjunct al șefului misiunii pentru domeniile politico-militar și de securitate ale OSCE, 1996-1997 diplomat în Direcția OSCE din MAE, 1997-1998 director al Direcției OSCE din MAE.

Deci, o experiență de mai demult, dar vastă. Deocamdată nu există confirmări oficiale.

G4Media arată că, pentru această funcție, contracandidata lui Cristian Diaconescu este Helga Maria Schmid (Germania), actualul secretar general al Serviciului European de Acțiune Externă din cadrul Comisiei Europene.

141
Tagurile:
OSCE, Cristian Diaconescu

Загрузка...