Atac militar al SUA în Siria

Trump, gata atace militar Venezuela, o altă țară ia măsuri dure

1000
S-a decis expulzarea ambasadorului venezuelean, solicitarea unei întâlniri la nivel înalt a fost respinsă

BUCUREȘTI, 12 aug — Sputnik. "În Venezuela oamenii suferă și mor", a declarat Donald Trump citat de Reuters. "Avem multe opțiuni privind Venezuela, inclusiv o posibilă opțiune militară dacă este necesar", a declarat președintele SUA acum câteva ore. "Nu vorbim despre asta, dar cu siguranță am putea urma această cale", a mai spus Trump.

Reuters însă că Departamentul Apărării al SUA a reacționat imediat după aceste declarații, purtătorul de cuvânt precizând că nu a primit de la Casa Albă "nici un ordin privind Venezuela". De altfel, Pentagonul infirmase acuzațiile Caracas-ului că s-ar pregăti o invazie militară a Venezuelei.

Atitudinea lui Trump este generată de reacțiile internaționale față de pierderile de vieți omenești în timpul manifestațiilor de protest din Venezuela. Până acum, peste 120 de persoane și-au pierdut viața, alte sute fiind rănite sau arestate.

Tot ieri, președintele peruan Pedro Pablo Kuczynski i-a cerut președintelui venezuelean Nicolas Maduro să demisioneze, informează tot Reuters.

"Maduro este un dictator, și-a pierdut orice urmă de credibilitate, a dat o lovitură de stat prin alegeri frauduloase pentru eliminarea Congresului", a declarat Kuczynski, care a respins cererea lui Maduro de a se organiza o întâlnire cu șefii de stat din regiune.

În același sens, Peru a decis tot ieri expulzarea ambasadorului Venezuelei, Diego Molero, acesta având dispoziție cinci zile pentru a părăsi teritoriul țării.

De partea cealaltă, președintele venezuelean, Nicolas Maduro, manifestase disponibilitate de a se întâni atât cu președinții sud-americani, dar și cu Donald Trump. "Dacă el este atât de interesat de Venezuela, eu sunt aici, eu sunt șeful a ceea ce-l interesează", a declarat Maduro. Propunerile sale, expuse la mijlocul acestei săptămâni, se datorează și sancțiunilor americane împotriva principalei ramuri economice a Venezuelei, industria extractivă petrolieră.

1000
Tagurile:
atac, Donald Trump, Venezuela, SUA

Загрузка...