Sanctions US

„Putin trebuie să-i mulțumească Congresului SUA” pentru sancțiuni

362
(reînnoit 10:47 03.08.2017)
Parteneriatul economic și strategic pe toate direcțiile între Moscova și Teheran este o bună ilustrare a modului în care sancțiunile americane afectează SUA. „Putin trebuie să-i mulțumească Congresului”, punctează un jurnalist de la Forbes.

BUCUREȘTI, 3 aug — Sputnik. Aflându-se „în aceeași barcă” după măsurile luate de Casa Albă, Rusia și Iranul își dezvoltă cu succes cooperarea bilaterală, potrivit lui Wade Shepard, jurnalist de la Forbes, citează Sputnik France. Spre exemplu, cele două țări au semnat recent un acord în valoare de 2,5 miliarde de dolari pentru producerea în comun a autoturismelor.

În plus, Iranul cumpără echipament militar rus, inclusiv elicoptere Mi-17 și sisteme de rachete. La rândul lor, companiile de petrol și gaze din Rusia operează activ în Iran. Gazprom a semnat în iunie un acord privind dezvoltarea sectorului de gaze Farzad B.

În plus, comerțul anual s-a dublat în 2016. Potrivit Forbes, acesta ar putea depăși 10 miliarde de dolari.

În ceea ce privește întreprinderile americane, ele nu cooperează cu Teheranul decât în domenii de cumpărare a covoarelor persane și a zborurilor comerciale. Sancțiunile americane împotriva Iranului nu le permit Statelor Unite să-și „obțină partea lor din prăjitură”.

Mai mult decât atât, Washingtonul are o mare influență asupra companiilor europene, precum Total, în ceea ce privește contractele cu Teheranul. Acestea nu pot intra pe piața iraniană, fără lumina verde din Statele Unite ale Americii. Prin urmare, Rusia vede noi oportunități pentru a le oferi.

„Cei care impun sancțiuni se marginalizează astfel, lăsând în joc rivalii care pot acumula bogăție și putere suplimentară. China știe, Rusia știe. Putin, probabil, ar trebuie să-i mulțumească Congresului SUA”, a declarat jurnalistul.

362
Tagurile:
Război comercial, Sancțiuni, Donald Trump, Vladimir Putin, China, Iran, Rusia, SUA
Tematic
Trump a dat undă verde noilor sancțiuni antirusești
Berlinul solicită represalii împotriva sancțiunilor ilegale impuse de SUA Rusiei
Sancțiunile antiruse vor duce la „o ruptură tectonică între SUA și Europa"
Proteste în Belarus

Proteste în Belarus: Jurnaliști, atacați de "oameni în negru"

72
(reînnoit 23:20 11.08.2020)
Oameni în negru, fără însemne oficiale atacă jurnaliștii, le extrag cardurile de memorie și distrug aparatele foto și video.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Persoane în uniformă neagră și căști bruschează jurnaliștii, le confiscă cardurile de memorie, distrug aparatele și le smulg ecusoanele de jurnaliști, a relatat agenției Sputnik Belarus reporterul foto al Associated Press, Serghei Grits.

Potrivit lui, pe la orele nouă seara, spre angajații instituțiilor de presă, care activau în apropierea hotelului Orbita, s-au apropiat câteva persoane cu caschete, fără semne distinctive.

“Cu trei lovituri cu pumnul mi-au distrus ecranul camerei. De la alți șase colegi le-au extras cardurile de memorie”, a menționat Grits.

Reporterul foto a specificat că inițial acești “oameni în negru” au dispersat demonstranții, iar apoi au revenit pentru “a rezolva” jurnaliștii.

Potrivit Sputnik, pe bulevardul Dzerjinski a fost distrus aparatul foto al reporterului portalului TUT.BY, Vadim Zamirovski. Jurnalistul consideră că miliția a primit indicații să distrugă camerele.

72
Tagurile:
Minsk, Belarus
Tematic
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
Proteste în Belarus: Ciocniri violente între demonstranți și OMON în Brest - Video
Belarus: Trupele OMON trag în protestatari cu gloanțe de cauciuc

Загрузка...
Proteste în Minsk

Belarus: Trupele OMON trag în protestatari cu gloanțe de cauciuc

274
(reînnoit 23:02 11.08.2020)
Trupele OMON trag cu gloanțe de cauciuc asupra demonstranților din centrul Minskului, capitala Belarusului.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. În capitala Belarusului protestele împotriva rezultatelor alegerilor au degenerat din nou în violențe. Ciocniri violente au izbucnit în parcul “Mihail Pavlov” între demonstranți și trupele OMON, transmite reporterul RIA Novosti.

Inițial, un grup mare al susținătorilor opoziției s-au adunat în preajma stației de metrou “Mihailovo”. Reprezentanții structurilor de forță au încercat să disperseze mulțimea, iar oamenii au dat în retragere pe bulevardul Dzerjinski spre parcul din apropiere. Acolo protestatarilor li s-au alăturat noi oameni. Au început noi ciocniri, unele persoane au fost reținute.

Trupele OMON trag cu gloanțe de cauciuc asupra oamenilor, care încearcă să se ascundă prin parc, însă în perimetrul acestuia se află dubele miliției.

Totodată, potrivit reporterului Sputnik Belarus, OMON ia cu asalt scările blocurilor de pe bulevardul Rokossovski, unde se ascund protestatarii.

Trupele OMON belaruse au intrat în confruntare cu protestatarii și pe Bulevardul Dzerzhinsky din Minsk, transmite RIA Novosti.

Poliția folosește gloanțe de cauciuc pentru a dispersa susținătorii opoziției adunați la proteste. Protestatarii încearcă să se grupeze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

274
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Tematic
Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania și își îndeamnă susținătorii “să aibă grijă de ei”
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
Proteste în Belarus: Ciocniri violente între demonstranți și OMON în Brest - Video

Загрузка...