NATO

(VIDEO) ATAC asupra unui convoi NATO în Afganistan - mai multe victime

159
(reînnoit 18:48 02.08.2017)
Un convoi NATO a fost atacat în provincia sudică Kandahar din Afganistan, a confirmat blocul militar, adăugând că asaltul a provocat un număr de victime nespecificat.

BUCUREŞTI, 2 aug — Sputnik. Convoiul a fost atacat miercuri după-amiază, la periferia orașului Kandahar, a afirmat într-o declarație misiunea de sprijin Resolute Support Mission a NATO, potrivit RT.com. 

Acesta a menționat că „atacul a cauzat victime", fără a oferi detalii suplimentare.

„Din păcate, nu avem un număr confirmat de victime. Știm că toți răniții au ajuns la o instituție medicală a coaliției și primesc îngrijiri", a declarat un reprezentant al misiunii într-o declarație pentru RT, fără a specifica naţionalitatea persoanelor ucise sau rănite.

Între timp, purtătorul de cuvânt al poliției din Kandahar, Zia Durrani, a declarat pentru AFP că un atentator sinucigaș a intrat în convoi cu un vehicul încărcat cu explozibili.

Grupul terorist taliban, care are o prezenţă intensă în provincia sudică a Afganistanului, a revendicat atacul într-un mesaj scris către agenția de știri. Şi presa locală a relatat că grupul a anunțat că se află în spatele atacului.    

159
Tagurile:
Taliban, Resolute Support Mission, Atac, Afganistan

Загрузка...