Parad Coreea Nord

SUA: Timpul pentru discuţii cu privire la Coreea de Nord s-a terminat

361
Reprezentantul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat că timpul pentru discuțiile cu privire la Coreea de Nord s-a „încheiat” și că o altă rezoluție slabă a Consiliului de Securitate al ONU este „un lucru mai rău decât dacă aceasta ar lipsi”.

BUCUREŞTI, 31 iul — Sputnik. Tensiunile se intensifică în legătură cu testele recente efectuate de Phenian, în care se spune că ar fi fost implicate rachete balistice intercontinentale.

Nikki Haley a subliniat că „o rezoluție suplimentară a Consiliului de Securitate care nu conduce la o creştere semnificativă a presiunii internaționale asupra Coreei de Nord nu are nicio valoare" și „transmite un semnal dictatorului nord-coreean că comunitatea internațională nu este dispusă să îl înfrunte în mod serios", potrivit declarației ambasadoarei americane la ONU citată de AFP, transmite RT.com.

„Timpul pentru discuţii s-a încheiat", a adăugat reprezentantul SUA. 

De asemenea, ea a cerut Chinei să „decidă dacă este în sfârșit dispusă să facă acest pas vital". 

Duminică, președintele american Donald Trump a scris pe Twitter că „ei [China] nu fac nimic pentru noi în legătură cu Coreea de Nord, sunt doar vorbe. Nu vom mai permite ca acest lucru să continue", adăugând că Beijingului nu ar trebui să îi ia prea mult pentru a „rezolva această problemă". 

La jumătatea lunii iulie, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez Geng Shuang a declarat, la o conferinţă de presă, că „Recent, anumite persoane, vorbind despre problema nucleară a Peninsulei Coreene, au exagerat și au acordat o importanță prea mare așa-numitei «teorii despre responsabilitatea Chinei»". 

Oficialul a adăugat că acest lucru arată fie lipsa unei cunoașteri complete și corecte a problemei, fie că există motive ascunse, fiind o încercare de a „pasa responsabilitatea". 

Declarația lui Haley vine la o zi după ce ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Ryabkov, a cerut Washingtonului să nu exagereze amenințarea reprezentată de Coreea de Nord, deoarece „suntem la ani și ani departe de momentul în care pot le pot folosi ca arme", adăugând că „ceea ce testează sunt dispozitive destul de primitive, care necesită luni de pregătire și care sunt constituite, în esență, din bucăți de echipament cu tot soiul de fire și elemente suplimentare, care, pur și simplu, nu se ridică la nivelul unei rachete". 

Ryabkov a adăugat că Rusia consideră chestiunea „foarte gravă și periculoasă", dar a subliniat că orice măsură luată de comunitatea internațională trebuie să fie echilibrată.

Duminică, liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a declarat că sistemul de rachete al Phenianului este acum capabil să atace „oriunde şi oricând" pe întreg continentul american. El a avertizat Washingtonul că „sună din trâmbiţă fără sens" în încercarea de a ameninţa Phenianul.

361
Tagurile:
Conflict, Război, Donald Trump, Coreea de Nord, Rusia, SUA
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (222)
Tematic
China a redus la zero contactele militare cu Coreea de Nord
Coreea de Nord: testul recent al rachetei este dovada posibilităților nelimitate
Coreea de Nord a făcut marele anunț - salt către război, chiar de ziua SUA!
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă intercontinentală
Coreea de Nord amenință întreaga lume. Oriunde pot să cadă rachete
Coreea de Nord dă o lecție SUA chiar la New York
Coreea de Nord, situație gravă - reacția SUA după moartea prizonierului american
Pentagonul: războiul cu Coreea de Nord ar fi "catastrofal"
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice
(VIDEO) Submarinul nuclear al SUA a ajuns în Coreea de Sud
Coronavirus, image d'artiste

Experţi germani de top: Transmiterea virusului în aer liber este extrem de rară

125
(reînnoit 09:51 15.04.2021)
Probabilitatea infectării cu COVID-19 în aer liber este infimă, spune un grup de cercetători germani de top, într-o scrisoare deschisă adresată guvernului federal. Aceştia spun că pericolul infectării este mult mai mare în înterior, în spaţii neaerisite suficient.

BUCUREŞTI, 15 apr – Sputnik. Probabilitatea infectării cu virusul - atât cu varianta originală a coronavirusului, cât și cu mutațiile - în aer liber este semnificativ mai mică decât în camerele închise, spune un grup de cercetători germani de top în materie de aerosoli.

„Transmiterea virusurilor SARS-CoV-2 are loc aproape fără excepție în interior. Transmiterea în aer liber este extrem de rară și nu duce niciodată la «infecții de tip cluster» [infectări ale mai multor persoane în același timp], care se pot observa în interior”, scriu cinci membri de frunte ai Societății pentru Cercetări în domeniul Aerosolilor (GaeF), într-o scrisoare deschisă către guvernul federal și către prim-miniștrii statelor federale, scrisoare citată de dw.com

Potrivit acestora, aerosolii se menţin mai mult timp în spații închise și mai ales în spații înguste decât în aerul liber. „Faptul de a purta o mască în zona pietonală și apoi a servi o cafea fără mască în camera dvs. de zi nu este ceea ce noi, ca experți, înțelegem prin prevenirea infecțiilor”, se precizează în scrisoare.

De asemenea, Institutul Robert Koch (RKI), care, în calitate de autoritate federală, evaluează și focarele de infecție din Germania, scrie în documentul său despre coronavirus: „În general, transmisia în zona exterioară are loc rar. Dacă se menține distanța minimă, probabilitatea transmiterii în zonele exterioare este foarte scăzută datorită mișcării aerului.”

De asemenea, sunt studii care confirmă că riscul infectării în aer liber este foarte mic. De exemplu, un studiu din China spune că din 7.324 de infecții raportate, doar una a avut loc în aer liber. În Germania, datele înregistrate de RKI privind focarele nu oferă informații clare despre diferența dintre infecțiile în interior și cele în exterior. Deoarece până acum nu s-au putut depista toate locurile de infecție, pot fi obținute doar rezultate generale, de exemplu, că majoritatea infecțiilor au loc în prezent în spaţiile private din mediul profesional și în grădinițe.

Un studiu din Iran arată că nu există dovezi că COVID-19 este transmis prin vânt.

Potrivit cercetătorilor, limitarea activităților în aer liber, precum şi obligativitatea de a purta măşti în spaţiile deschise, mai ales care nu sunt foarte aglomerate, sunt măsuri contra-productive și fără impact asupra situației epidemiologice.

125
Tagurile:
Germania, Experți, virus
Tematic
Organismul îşi poate aminti coronavirusurile – cum poate lupta împotriva noului virus
Dezastru în turism: 29 de români și bulgari, descoperiți cu virus la intrarea în Grecia
O nouă pandemie devastatoare amenință omenirea: Încă un virus transmis de lilieci

Загрузка...
Vaccin AstraZeneca

Catolicii polonezi: AstraZeneca și J&J utilizează celule legate de fetuşi avortaţi

63
(reînnoit 09:51 15.04.2021)
Catolicii trebuie să evite vaccinurile anti-coronavirus Johnson & Johnson și AstraZeneca deoarece utilizează celule derivate din fetuşi avortaţi în timpul procesului de fabricație, a declarat președintele echipei de experți în bioetică a Bisericii Catolice din Polonia.

BUCUREŞTI, 15 apr – Sputnik. Miercuri a fost publicată o recomandare pentru credincioșii catolici, scrisă de președintele echipei de experți a Conferinței Episcopilor Polonezi (KEP) în bioetică, episcopul Jozef Wrobel.

Principalul membru al KEP a avertizat împotriva utilizării vaccinurilor Johnson & Johnson și AstraZeneca, acestea ridicând „probleme serioase de ordin moral” privind legătura lor cu avorturile, a explicat episcopul.

„Se știe deja că vaccinurile AstraZeneca și Johnson & Johnson se bazează, din păcate, pe o tehnologie bazată pe celule derivate din fetuşi avortaţi (acestea sunt utilizate în procesul de multiplicare a așa-numitului ingredient activ al vaccinului, adică a adenovirusului fără virulență)”, se precizează în recomandare, citată de RT

Vaccinurile menționate nu conțin celule legate de avort ca ingredient, ci folosesc mai degrabă așa-numitele „linii celulare” în procesul de fabricație. De fapt, aceste linii celulare au legătură cu probe de țesut fetal recoltate în urmă cu aproximativ 50 de ani, probe care de atunci au fost cultivate în laboratoare.

Wrobel a mai spus că credincioșii catolici pot primi vaccinurile menționate mai sus dacă nu sunt disponibile alte opțiuni sau sunt obligați legal să facă acest lucru. Dacă un credincios primeşte vaccinul în astfel de circumstanțe, nu se va considera că încalcă morala religioasă.

Opinia Bisericii Poloneze seamănă cu cea exprimată de episcopii SUA luna trecută. Arhiepiscopia Catolică din New Orleans a criticat Johnson & Johnson pentru „utilizarea pe scară largă a liniilor celulare derivate din avort”, sfătuind credincioșii să folosească în schimb fie Pfizer, fie Moderna.

Biserica Catolică din Polonia s-a opus în mod constant avorturilor, în timp ce țara are una dintre cele mai stricte legi privind avortul din Europa. Lista deja scurtă a motivelor pentru care se poate efectua un avort a devenit și mai scurtă în octombrie anul trecut, când cea mai înaltă instanță a țării a decis că avortul în cazul unor defecte fetale grave este neconstituțional. Hotărârea a interzis aproape în totalitate procedura.

63
Tagurile:
Copii, AstraZeneca
Tematic
UK: AstraZeneca, interzis tinerilor sub 30 de ani – ce soluţie propune ministrul Sănătăţii
În ciuda scandalurilor, România continuă vaccinarea cu AstraZeneca
O treime din cei programați au refuzat vaccinul AstraZeneca

Загрузка...
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Bugetarii în pericol: sporurile vor fi reduse

0
Florin Cîțu a anunțat că adoptă memorandumul privind reducerea sporurilor bugetarilor chiar în ședința de Guvern de azi.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Premierul Florin Cîțu a anunțat pe ordinea de zi din ședința de Guvern de astăzi se va afla și memorandumul privind tăierea sporurilor bugetarilor. Astfel, la punctul 7, Cîțu vorbește de un memorandum cu tema ”Stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrul legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.

De asemenea, în ședința de astăzi urmează a fi analizate și propunerea ca personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare să poată încheia contracte de prestări servicii că persoane fizice, acte care vor fi considerate vechime în muncă și stagii de cotizare. De asemenea, Guvernul vrea să clarifice situația statutului rezidenților care lucrează în aceste centre de vaccinare.

Tot astăzi, Ministerul Sănătății încheie o nouă comandă pentru achiziționarea a 4.260.269 de doze opționale de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech / Pfizer, mai anunță Cîțu, care mai spune că în ședința de azi intră și adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G..

0
Tagurile:
Florin Cîţu, bugetari
Tematic
Lovitură pentru bugetari: premierul Orban, anunț despre șomajul tehnic
Salarii majorare pentru o categorie de bugetari: primesc sute de lei în plus
Profesorii, vizați-oficial de BNR: bani puțini pentru bugetari

Загрузка...