Parad Coreea Nord

SUA: Timpul pentru discuţii cu privire la Coreea de Nord s-a terminat

361
Reprezentantul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat că timpul pentru discuțiile cu privire la Coreea de Nord s-a „încheiat” și că o altă rezoluție slabă a Consiliului de Securitate al ONU este „un lucru mai rău decât dacă aceasta ar lipsi”.

BUCUREŞTI, 31 iul — Sputnik. Tensiunile se intensifică în legătură cu testele recente efectuate de Phenian, în care se spune că ar fi fost implicate rachete balistice intercontinentale.

Nikki Haley a subliniat că „o rezoluție suplimentară a Consiliului de Securitate care nu conduce la o creştere semnificativă a presiunii internaționale asupra Coreei de Nord nu are nicio valoare" și „transmite un semnal dictatorului nord-coreean că comunitatea internațională nu este dispusă să îl înfrunte în mod serios", potrivit declarației ambasadoarei americane la ONU citată de AFP, transmite RT.com.

„Timpul pentru discuţii s-a încheiat", a adăugat reprezentantul SUA. 

De asemenea, ea a cerut Chinei să „decidă dacă este în sfârșit dispusă să facă acest pas vital". 

Duminică, președintele american Donald Trump a scris pe Twitter că „ei [China] nu fac nimic pentru noi în legătură cu Coreea de Nord, sunt doar vorbe. Nu vom mai permite ca acest lucru să continue", adăugând că Beijingului nu ar trebui să îi ia prea mult pentru a „rezolva această problemă". 

La jumătatea lunii iulie, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez Geng Shuang a declarat, la o conferinţă de presă, că „Recent, anumite persoane, vorbind despre problema nucleară a Peninsulei Coreene, au exagerat și au acordat o importanță prea mare așa-numitei «teorii despre responsabilitatea Chinei»". 

Oficialul a adăugat că acest lucru arată fie lipsa unei cunoașteri complete și corecte a problemei, fie că există motive ascunse, fiind o încercare de a „pasa responsabilitatea". 

Declarația lui Haley vine la o zi după ce ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Ryabkov, a cerut Washingtonului să nu exagereze amenințarea reprezentată de Coreea de Nord, deoarece „suntem la ani și ani departe de momentul în care pot le pot folosi ca arme", adăugând că „ceea ce testează sunt dispozitive destul de primitive, care necesită luni de pregătire și care sunt constituite, în esență, din bucăți de echipament cu tot soiul de fire și elemente suplimentare, care, pur și simplu, nu se ridică la nivelul unei rachete". 

Ryabkov a adăugat că Rusia consideră chestiunea „foarte gravă și periculoasă", dar a subliniat că orice măsură luată de comunitatea internațională trebuie să fie echilibrată.

Duminică, liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a declarat că sistemul de rachete al Phenianului este acum capabil să atace „oriunde şi oricând" pe întreg continentul american. El a avertizat Washingtonul că „sună din trâmbiţă fără sens" în încercarea de a ameninţa Phenianul.

361
Tagurile:
Conflict, Război, Donald Trump, Coreea de Nord, Rusia, SUA
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (222)
Tematic
China a redus la zero contactele militare cu Coreea de Nord
Coreea de Nord: testul recent al rachetei este dovada posibilităților nelimitate
Coreea de Nord a făcut marele anunț - salt către război, chiar de ziua SUA!
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă intercontinentală
Coreea de Nord amenință întreaga lume. Oriunde pot să cadă rachete
Coreea de Nord dă o lecție SUA chiar la New York
Coreea de Nord, situație gravă - reacția SUA după moartea prizonierului american
Pentagonul: războiul cu Coreea de Nord ar fi "catastrofal"
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice
(VIDEO) Submarinul nuclear al SUA a ajuns în Coreea de Sud
Poliţia de Frontieră Română

Restricții mai dure pentru accesul în Ungaria

446
Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban a anunțat astăzi că Ungaria a decis restricţii noi în ce priveşte trecerea frontierelor, iar acestea vor intra în vigoare de miercuri

BRUXELLES, 12 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Noile măsuri adoptate de Ungaria sunt menite să prevină răspândirea coronavirusului de tip nou, în urma reapariţiei unui număr mare de cazuri în mai multe ţări, a explicat astăzi Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Conform noilor reguli, cetăţenii unguri care revin din ţări de risc crescut, considerate aparţinând zonelor "galbenă" şi "roşie", vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă şi să intre în carantină, a explicat oficialul maghiar.

Acelaşi lucru se aplică şi în cazul străinilor care vin din ţări "galbene", în timp ce intrarea cetăţenilor străini venind din ţări "roşii" va fi interzisă.

Conform listei după care se ghidează Ungaria, Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina fac parte din categoria "roşie".

România intră în categoria ”galben”, pentru Ungaria, din care, dintre statele membre ale Uniunii Europene, mai fac parte Bulgaria, Portugalia, Suedia, dar şi Marea Britanie. În aceeași zonă este și Republica Moldova.

Cei care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Croaţia, stat membru al UE, face parte deocamdată din categoria "verde", a precizat oficialul maghiar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

446
Tagurile:
Acces, Restricții, Frontieră, Ungaria
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Hungarian Prime Minister Viktor Orban gives a speech during his visit at the Bavarian state parliament in Munich, Germany October 17, 2016.

Viktor Orban ia atitudine împotriva manevrelor Bruxelles-ului

309
(reînnoit 13:26 12.07.2020)
Premierul Ungariei Viktor Orban pune Bruxelles-ul la punct și arată că ar putea bloca adoptarea pachetului economic propus de Uniunea Europene dacă acesta vine condiționat de criterii politice și de amestecul UE în bucătăria internă a statelor

BRUXELLES, 12 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Potrivit lui Viktor Orban, fondurile propuse de Bruxelles trebuie alocate în mod corect şi flexibil și fără să fie amestecate cu politica.

"Dacă ne îndatorăm, atunci nu ar trebui să apară condiţionalităţi privind cheltuirea fondurilor", a declarat Viktor Orban într-un interviu acordat postului public de radio din Ungaria.

De altfel, în stilul său ferm, Orban a arătat că Ungaria ar putea bloca adoptarea Fondului de redresare economică post-pandemie, alăturându-se astfel Italiei care a criticat, la rândul său, condiționalitățile pe care UE vrea să le impună.

"Fondurile trebuie alocate în mod corect şi flexibil. Trebuie evitat cu atenţie un lucru: amestecarea acestei situaţii cu politica. Aceasta este cea mai importantă condiţie a Ungariei. Am putea bloca prin veto acordul final, întrucât este necesară o decizie în unanimitate, dar ne-am poziţiona în opoziţie cu celelalte 26 de ţări. Acest lucru trebuie făcut doar în ultimă instanţă", a explicat Viktor Orban.

Dar Viktor Orban nu e singur în opoziție, și alte state fiind deranjate de faptul că UE vrea să se folosească de acest pachet economic pentru a-și subjuga țările și economiile lor.

"Liberalii se plâng mereu..., încearcă de fiecare dată să ataşeze ideologiile lor la problemele economice din UE. Acest drum nu duce nicăieri", a mai spus Viktor Orban cu referire la încercarea UE de a face politică liberală sub acoperirea pachetului economic de relansare.

Liderii ţărilor şi instituţiilor Uniunii Europene depun eforturi pentru aprobarea noului buget comunitar destinat perioadei 2021-2027 şi a fondului de relansare economică post-pandemie.

În urmă cu câteva zile Věra Jourová, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar UE pentru Valori şi Transparenţă, a declarat că respectarea normelor statului de drept şi combaterea corupţiei vor fi condiţii pentru alocarea fondurilor europene, inclusiv a celor pentru relansarea economică, dar UE a fost până acum partinică în interpretarea acestor concepte, existând temeri că aceste condiționări vor fi folosite pentru a-i sancționa pe liderii care nu fc pe plac Bruxelles-ului și care își afirmă independența în decizie față de dictatele UE, cum e cazul lui Viktor Orban.

"Statul de drept trebuie să fie o condiţie pentru distribuirea fondurilor UE", a spus Věra Jourová, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar UE pentru Valori şi Transparenţă, lansând în public acest ideal vag și atât de ușor de manipulat împotriva celor care deranjează Bruxelles-ul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

309
Tagurile:
Atitudine, Bruxelles, Viktor Orban

Загрузка...
Iulian Cristache

Cristache, către profesori: ”Schimbarea trebuie înceapă cu dumneavoastră”

0
(reînnoit 16:59 12.07.2020)
Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți se declară nedumerit de faptul că profesorii preferă să își discute nemulțumirile și să își prezinte ideile legate de sistemul de educație în circuit închis, în mediul online.

BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți spune că pe pagina sa de Facebook s-a creat o adevărată rețea de comunicare la tot ceea ce înseamnă educație.

Astfel, părinți, profesori și elevi, cu toții au idei, păreri pro și contra, adică, mai pe scurt spus, cu toții știu ce trebuie făcut pentru binele sistemului de învățământ din România.

Însă, Cristache se arată nedumerit de faptul că, deși toți profesorii știu despre lacunele sistemului, ce trebuie făcut pentru a ieși din această stare de mediocritate, situația rămâne albastră.

Dascălii își spun ideile doar pe rețea, nu le pun în practică în sala de curs, consiliu profesoral, comisii de specialitate sau Consiliu de Administrație.

”Vedeti dumneavoastră, doamnelor și domnilor profesori? Schimbarea trebuie să înceapă, în primul rând, cu dumneavoastră. Nu mai acceptați compromisurile, nu mai acceptați presiunile care au efecte negative, nu mai acceptați intervențiile părinților, fără o justificare bazată pe adevăr, nu mai acceptați ceea ce nu e conform. E așa de greu?”, le-a transmis Cristache.

Acesta recunoaște că și părinții trebuie să ”umble” la mentalitate, la principii și alte asemenea, însă, dacă profesorii vor acționa în sensul menționat mai sus, lucrurile se vor așeza pe o fundație sănătoasă.
Cristache a adăugat că puterea este tot în mâinile profesorilor, indiferent de legislatie, clasa politică și alte interferente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
schimbare, Profesori, Iulian Cristache

Загрузка...