Malta's Prime Minister Joseph Muscat (L) is welcomed by European Commission President Jean-Claude Juncker prior to their meeting at the European Commission in Brussels, on November 16, 2016.

"Încep cred Brexit nu se va produce" - Prim-ministru european

716
(reînnoit 12:05 28.07.2017)
Premier: "Observ semnale optimiste că lucrurile se schimbă, să se organizeze un nou referendum pe tema acordului de ieşire din UE"

BUCUREȘTI, 28 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-un articol publicat ieri de prestigiosul site Politico.eu, Joseph Muscat, premierul Maltei, este citat cu o declarație stupefiantă: "Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană s-ar putea să nu se producă deloc". Declarația este preluată dintr-un interviu acordat săptămâna aceasta cotidianului olandez De Volkskrant.

Argumentul principal al lui Muscat este că opinia publică britanică și-a schimbat mult punctele vedere față de perioada referendumului din iunie 2016, cel prin care s-a decis Brexit — și pe care Muscat îl consideră un adevărat dezastru datorită căruia toată lumea are de pierdut.

"Pentru prima dată încep să cred că Brexit nu se va produce", spune Muscat. "Observ semnale optimiste că lucrurile se schimbă".

Pentru ca renunțarea la Brexit să devină un fapt real, Josephe Muscat spune că e nevoie de un "lider politic curajos" care să ceară un nou referendum.

"Ar fi bine dacă un lider politic din Marea Britanie ar fi suficient de curajos să abordeze noua stare de fapt — și să ceară să se organizeze un nou referendum pe tema acordului de ieşire din UE", a a declarat Muscat citat de Politico.eu.

De remarcat că demersul real pentru Brexit a pornit în același în același mod de care vorbește Muscat, atunci politicianul Nigel Farage jucând acest rol al personalității care a schimbat cursul istoriei. 

716
Tagurile:
brexit, Referendum, UE, Joseph Muscat, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (409)

Загрузка...