Ministrul german al Economiei, Brigitte Zypries

Oficial german: "Contra-sancțiuni, războiul comercial UE - SUA ar fi rău"

84
Noile sancțiuni împotriva Rusiei aprobate marți, de către Camera Reprezentanților din SUA, ar putea conduce la contra-sancțiuni, avertizează ministrul german al Economiei, adăugând că un război comercial dintre UE și SUA ar fi "foarte rău".

BUCUREȘTI, 27 iul — Sputnik. Brigitte Zypries a avertizat despre un război comercial între Uniunea Europeană și Statele Unite, informează RT.

​"Există posibilitatea unor contra-sancțiuni, deoarece acest lucru este prevăzut de OMC (Organizația Mondială a Comerțului)", a afirmat ea, adăugând că un război comercial ar fi "foarte rău".

Ministrul german al economiei a mai spus că noile sancțiuni ale SUA ar putea dăuna companiilor germane și ar deteriora relațiile Berlinului cu Washingtonul.

"SUA au părăsit linia comună pe care au avut-o cu Europa privind sancțiunile împotriva Rusiei", a declarat Zypries joi.

Ea a adăugat că lipsa de coordonare cu UE ar putea afecta companiile germane.

Miercuri, Asociația Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK) a declarat că sancțiunile noi împotriva Rusiei ar putea avea un impact negativ asupra securității energetice a Europei și ar putea afecta economia Germaniei, adăugând că acestea par să favorizeze companiile americane.

Economistul-șef al DIHK din lobby-ul de afaceri german, Volker Treier, a cerut UE să abordeze problema.

"Comisia Europeană trebuie să depună eforturi pentru a arăta situația actuală, precum și pentru a rezista efectului extrajudiciar al noilor sancțiuni din SUA. Avem impresia că SUA își urmărește propriile interese economice", a declarat el Treier.

Potrivit acestuia, dacă companiile germane vor fi interzise să participe la proiectele energetice care leagă Rusia de Germania, securitatea energetică a Germaniei este în pericol.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe german, Martin Schaefer, a declarat într-o conferință de presă că proiectul de lege privind sancțiunile "se referă nu numai la industria germană… sancțiunile împotriva Rusiei nu ar trebui să devină un instrument de politică industrială [urmărit] pentru interesele SUA".

Potrivit lui Schaefer, nu este dreptul americanilor să judece sau să stipuleze în ce mod companiile europene se pot angaja în cooperare cu orice părți terțe, în special cu companiile energetice rusești.

Totodată, purtătorul de cuvânt al guvernului german, Ulrike Demmer, a adăugat că "industria europeană nu ar trebui să devină ținta sancțiunilor SUA".

Ministerul de externe francez a reiterat sentimentele germane. Italia este, de asemenea, susceptibilă să sprijine contramăsurile impuse de SUA, deoarece cea mai mare companie energetică din țară, Eni, intenționează să înceapă forarea în Marea Neagră alături de Rusia. Potrivit site-ului companiei italiene, "aproximativ 30% din gazul natural al Eni este furnizat de Rusia, aceste livrări fiind în afara limitelor actualelor sancțiuni".

Proiectul de lege al SUA a fost criticat dur și de către președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a spus că America nu poate contesta interesele Europei.

84
Tagurile:
Război comercial, contra-sancțiuni, UE, SUA
Proteste în Belarus

Proteste în Belarus: Jurnaliști, atacați de "oameni în negru"

73
(reînnoit 23:20 11.08.2020)
Oameni în negru, fără însemne oficiale atacă jurnaliștii, le extrag cardurile de memorie și distrug aparatele foto și video.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Persoane în uniformă neagră și căști bruschează jurnaliștii, le confiscă cardurile de memorie, distrug aparatele și le smulg ecusoanele de jurnaliști, a relatat agenției Sputnik Belarus reporterul foto al Associated Press, Serghei Grits.

Potrivit lui, pe la orele nouă seara, spre angajații instituțiilor de presă, care activau în apropierea hotelului Orbita, s-au apropiat câteva persoane cu caschete, fără semne distinctive.

“Cu trei lovituri cu pumnul mi-au distrus ecranul camerei. De la alți șase colegi le-au extras cardurile de memorie”, a menționat Grits.

Reporterul foto a specificat că inițial acești “oameni în negru” au dispersat demonstranții, iar apoi au revenit pentru “a rezolva” jurnaliștii.

Potrivit Sputnik, pe bulevardul Dzerjinski a fost distrus aparatul foto al reporterului portalului TUT.BY, Vadim Zamirovski. Jurnalistul consideră că miliția a primit indicații să distrugă camerele.

73
Tagurile:
Minsk, Belarus
Tematic
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
Proteste în Belarus: Ciocniri violente între demonstranți și OMON în Brest - Video
Belarus: Trupele OMON trag în protestatari cu gloanțe de cauciuc

Загрузка...
Proteste în Minsk

Belarus: Trupele OMON trag în protestatari cu gloanțe de cauciuc

276
(reînnoit 23:02 11.08.2020)
Trupele OMON trag cu gloanțe de cauciuc asupra demonstranților din centrul Minskului, capitala Belarusului.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. În capitala Belarusului protestele împotriva rezultatelor alegerilor au degenerat din nou în violențe. Ciocniri violente au izbucnit în parcul “Mihail Pavlov” între demonstranți și trupele OMON, transmite reporterul RIA Novosti.

Inițial, un grup mare al susținătorilor opoziției s-au adunat în preajma stației de metrou “Mihailovo”. Reprezentanții structurilor de forță au încercat să disperseze mulțimea, iar oamenii au dat în retragere pe bulevardul Dzerjinski spre parcul din apropiere. Acolo protestatarilor li s-au alăturat noi oameni. Au început noi ciocniri, unele persoane au fost reținute.

Trupele OMON trag cu gloanțe de cauciuc asupra oamenilor, care încearcă să se ascundă prin parc, însă în perimetrul acestuia se află dubele miliției.

Totodată, potrivit reporterului Sputnik Belarus, OMON ia cu asalt scările blocurilor de pe bulevardul Rokossovski, unde se ascund protestatarii.

Trupele OMON belaruse au intrat în confruntare cu protestatarii și pe Bulevardul Dzerzhinsky din Minsk, transmite RIA Novosti.

Poliția folosește gloanțe de cauciuc pentru a dispersa susținătorii opoziției adunați la proteste. Protestatarii încearcă să se grupeze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

276
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Tematic
Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania și își îndeamnă susținătorii “să aibă grijă de ei”
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
Proteste în Belarus: Ciocniri violente între demonstranți și OMON în Brest - Video

Загрузка...