Ege'de deprem - Kos

Cutremur și tsunami distrugător în stațiunile de odihnă turcești și grecești

2905
(reînnoit 14:59 21.07.2017)
În noaptea de joi spre vineri, în apropiere de Bodrum, Turcia, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe Richter, care a făcut 2 victime și peste 100 de răniți.

BUCUREȘTI, 21 iul — Sputnik. Cutremurul a avut epicentrul la o adâncime de aproximativ 10 km — 12 km de orașul turc Bodrum din provincia Mugla, a raportat Centrul Seismologic Mediteraneean, relatează RT.

Au fost urmate de câteva replici mai puțin puternice.

Cutremurul a provocat un val de tsunami, aparent suficient de mare pentru a ajunge la unele hoteluri situate pe litoral, după cum au indicat fotografiile online.

​Guvernatorul Mugla, Esengul Civelek, a declarat că rapoartele inițiale sugerează că în provincie s-au produs unele daune minore, dar nu au fost afectate sau distruse sistemele de comunicație.

​Canalul de știri local NTV a raportat că aproximativ 70 de persoane au solicitat asistență medicală.

Cutremurul a afectat și insula grecească Kos, unde 2 oameni au decedat, potrivit primarului insulei, George Kyritsis.

Mai târziu, autoritățile grecești au declarat că au fost rănite peste 100 de persoane.

Cutremurul a avut magnitudinea de 6,7 grade în Marea Mediterană, vineri dimineață.

#LOÚLTIMO: Fuerte terremoto de 6,7 sacude #Kos, #Grecia, dejando al menos 2 muertos. 

2905
Hungarian Prime Minister Viktor Orban arrives to a vote on a bill tightening regulations on foreign universities operating in Hungary.

Ungaria, pași decisivi în lupta împotriva pandemiei

5
Premierul ungar Viktor Orban a anunțat astăzi că Ungaria a comandat 5 milioane de doze de vaccin în cadrul planului Uniunii Europene privind asigurarea de potenţiale vaccinuri anti-COVID-19 pentru statele membre.

BRUXELLES, 7 aug - Sputnik. Premierul Ungariei Viktor Orban a prezentat astăzi în interviul său săptămânal la Radio Kossuth ultimele măsuri adoptate de Ungaria în lupta împotriva pandemiei.

Astfel, Orban a explicat că Ungaria a făcut schimbările necesare în sectorul sanitar pentru a creşte şansele unei "apărări aproape perfecte împotriva pandemiei" în cazul unui al doilea val. De asemenea, el și-a arătat preocuparea pentru a asigura vaccinul anti-coronvirus declarând i-a dat instrucţiuni clare ministrului responsabil cu sănătatea să furnizeze o opinie profesională precisă cu privire la primul vaccin anticoronavirus ce urmează să fie lansat.

În privința comportamentului populației, premierul Ungariei a făcut apel la persoanele care manifestă simptome de COVID-19 să se autoizoleze, subliniind că nicio formă de apărare împotriva virusului nu poate avea succes fără participarea benevolă a publicului.

El a făcut observația că nu atât măsurile luate de guvern, cât nivelul de inteligenţă al ţării decide calitatea răspunsului unei ţări la virus.

Problema migranților

Viktor Orban a dedicat o parte din emisiune pentru a se referi la problema migranților ilegali. El a arătat că, până la identificarea purtătorilor virusului, toţi migranţii ilegali care intră în ţară trebuie trataţi ca potenţială sursă de infecţie. Chiar dacă a arătat că ar fi greşit ca "toţi migranţii să fie prezentaţi ca bombe biologice", totuşi, spune Orban, ”unii chiar asta sunt”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
Pandemie, Ungaria, Viktor Orban
Tematic
Restricții mai dure pentru accesul în Ungaria
Ungaria modifică regulile de trecere a frontierei
Compromis al liderilor UE, Ungaria și Polonia ar fi obținut ceea ce doreau
Ungaria face ordine în Europa: ce condiții impune pentru a vota pachetul de relansare
Ungaria, exemplu de curaj pentru România

Загрузка...

Crește numărul deceselor provocate de explozia din Beirut

40
Numărul deceselor provocate de explozia din Beirut a ajuns la 154, potrivit ministrului libanez al sănătății.

BRUXELLES, 7 aug - Sputnik. Tragedia din Beirut numără până în prezent 154 de decese, a anunțat ministrul sănătății din Liban Hamad Hasan. El a precizat că o cincime din cei 5.000 de oameni răniți în deflagrația de marți a avut nevoie de spitalizare și că 120 de pacienți sunt în stare critică.

Numărul deceselor ar putea însă crește pentru că sunt zeci de persoane dispărute. O altă tragedie cu care se confruntă Libanul este că aproximativ 250.000 de persoane au rămas fără locuințe.

O altă problemă este că explozia a distrus singurul siloz de cereale portuar din Liban, ceea ce va crea probleme, în condițiile în care această țară cu 6 milioane de locuitori importă aproape toate grânele necesare hranei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

40
Tagurile:
Decese, victime, Beirut
Тема:
Explozia din Beirut
Tematic
Imagine cutremurătoare: Portul Beirut înainte și după tragedie – văzut din spațiu
Cel de-al patrulea avion cu salvatori ruși a plecat spre Beirut
Aproape 300.000 de oameni au rămas fără locuințe în urma exploziei de la Beirut

Загрузка...