Lazer

(VIDEO) Expert rus: Noua armă laser a SUA reprezintă un pericol

637
(reînnoit 16:32 19.07.2017)
Arma laser testată de americani poate deveni un pericol pentru toată lumea, consideră un expert militar rus

BUCUREȘTI, 18 iul  — Sputnik. Noua armă laser — LaWS, care a fost testată recent de forțele armate americane în Golful Persic, reprezintă o adevărată provocare pentru statele lumii, pentru că este capabilă să distrugă orice țintă, inclusiv reactoare nucleare, a declarat pentru Life.ru expertul militar Aleksandr Jilin.

"Arma cu laser este eficientă. Având o precizie înaltă, aceasta poate să atingă orice obiective, inclusiv reactoare nucleare. Am putea afirma cu o mare probabilitate că Rusia elaborează mijloace de apărare față de o astfel de armă. Cel mai periculos este faptul că aceasta ar urma să fie amplasată în spațiul cosmic", a menționat Jilin.

În opinia expertului, arma dotată cu laser ar putea depăși prin eficiență chiar și armele nucleare, pentru că poate atinge ținte exacte. Jilin a mai adăugat că "o astfel de armă ar putea fi inclusă în lista armelor interzise când toți vor înțelege cât de periculoasă este".

Presa americană a relatat despre testările armei cu laser, instalate la bordul navei USS Ponce, efectuate de forțele armate americane în Golful Persic. Țintă a fost aleasă o dronă, care a fost nimicită rapid și fără a provoca zgomote.

Presa americană menționează că pentru funcționarea laserului este nevoie de acumularea unei anumite cantități de energie electrică. Arma este destinată nimicirii navelor aeriene și maritime de dimensiuni mici.

Fiind întrebat dacă laserul este capabil să distrugă rachete, locotenentul Cale Hughes a răspuns сă "e posibil".

637
Tagurile:
LaWS, armă de precizie înaltă, Lazer, Cale Hughes, Aleksandr Jilin, Golful Persic, SUA
Tematic
Expo-2017: românii se vor lăuda cu cel mai rapid laser și cu vinul energetic
Militarii ruși vor fi înarmați cu instalații laser care „orbesc"
Rusia: noul avion MiG-35, proiectat cu lansatoare de laser

Загрузка...