Brexit

„Secretele Brexit-ului” sunt protejate de un kit antispyware de neoprit

350
Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, folosește o servieta echipată cu o carcasă Faraday pentru a preveni ca spionii străini să nu „fure secretele Brexit“.

BUCUREȘTI, 15 iul — Sputnik. David Davis își poartă documentele despre Brexit și dispozitivul său electronic într-o servietă echipată cu carcasă Faraday, utilizată pentru a proteja interferențele electrice și alternativele electromagnetice exterioare, pentru a preveni ca spioni străini să profite secretul Brexit, relatează Sputnik France, cu referire la Telegraph.

Ministrul britanic pentru Brexit, de asemenea, și-a schimbat ceasul său Apple cu unul Garmin de teama ca spionii străini să nu activeze un microfon în interiorul gadget-ului pentru a asculta în timpul întâlnirilor de rutină.

Pentru a recapitula, guvernul britanic a publicat joia trecută proiectul său de lege menit să pună capăt supremației dreptului european, dar textul, care trebuie să fie votat în toamnă, nu ar trebui să fie votat în țară de către opoziția muncii. Șefii guvernelor din Scoția și Țara Galilor au amenințat, de asemenea, să-l blocheze.

Numit „Proiectul de lege cu privire la ieșirea din Uniunea Europeană”, acest text de mai bine de 60 de pagini vizează abrogarea, în „ziua ieșirii” din UE, Actul Comunităților Europene din 1972 care încorporează tratatul comunitar în dreptul național britanic.

Aceasta trebui, de asemenea, să permită transpunerea sau amendarea unei mari părți a legilor europene în dreptul britanic, o sarcină descurajatoare, având în vedere miile de diferite dispoziții existente.

Concret, el este destinat de a permite Regatului Unit să continue de a funcționa normal în timp ce îi va fi tăiat, efectiv, cordonul de la UE, în urma negocierilor cu Bruxellesul.

Britanicii au votat în majoritate pentru ieșirea din UE la referendumul din 23 iunie 2016. Prim-ministrul britanic Theresa May a notificat în mod oficial Uniunea Europeană în luna martie privind intenția țării sale de a părăsi Uniunea, deschizând astfel o perioadă de negocieri de doi ani înainte de concretizarea Brexit.

350
Tagurile:
secrete, brexit, UE, UK, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
Discuții BREXIT: Statutul copiilor minori ai cetățenilor UE din Marea Britanie
A fost publicat proiectul de lege care decide soarta Brexit-ului
Brexit: Australia dejoacă planurile Marii Britanii
„Brexit probabil că nu se va întâmpla niciodată"
Brexit: „Comerţul liber nu va mai exista". UK amenință cu părăsirea negocierilor
Security forces guard the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice, France

Arhiepiscopul de Toulouse: „religia nu poate fi ridiculizată”

117
(reînnoit 19:57 30.10.2020)
Spunând că este împotriva publicării unor caricaturi precum cea a profetului Mahomed, arhiepiscopul de Toulouse şi-a exprimat opinia că faptul de a lua în râs o religie nu este fără urmări.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. La o zi după atacul terorist de la Nisa și la două săptămâni după decapitarea lui Samuel Paty, arhiepiscopul de Toulouse Monsignor Le Gall și-a exprimat opinia, pentru France Inter, despre libertatea de a lua în râs o religie.

„Legat de aceste caricaturi, le consider periculoase, pentru că prin ele punem gaz pe foc. Trebuie calmate apele. Pentru că aceste caricaturi sunt împotriva musulmanilor, dar și împotriva credinței creștine”, a spus episcopul Le Gall, răspunzând la întrebarea de ce au fost vizate bisericile de atacatorii terorişti.

Acesta consideră că francezii trebuie să înceteze să publice acest gen de caricaturi.

„Libertatea de exprimare are limite, aşa cum au toate libertățile umane. Nu râdem de religie fără a suporta urmări, nu ne putem permite să râdem de religii, vedeți care este rezultatul”, a spus arhiepiscopul.

Pentru episcopul Le Gall, noțiunea de fraternitate este esențială.

„Libertatea de a fi împreună, de a vorbi împreună, libertatea de a fi frați, dar de a nu fi furioşi”, a adăugat acesta, citat de Sputnik France
117
Tagurile:
Arhiepiscopul de Toulouse, Religie

Загрузка...

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania

88
(reînnoit 18:53 30.10.2020)
Oamenii de știință au identificat o nouă mutație a coronavirusului care provine din Spania și care s-a răspândit rapid în toată europa.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Noua mutație a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Spania la începutul verii, s-a răspândit rapid în toată Europa. Acest lucru este afirmat într-un articol publicat pe portalul medical medrxiv de către un grup internațional de oameni de știință.

Conform datelor lor , pe lângă Spania, această specie se găsește la 40-70% dintre pacienții din Elveția, Irlanda și Marea Britanie.

În plus, o nouă variantă a COVID-19 este comună în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța.

Anterior, Comisia Europeană a spus că țările UE vor primi un vaccin împotriva infecției cu coronavirus  în același timp și în aceleași condiții.

88
Tagurile:
Spania, coronavirus
Tematic
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi

Загрузка...