Google

Noi dezvăluiri Wikileaks: ce face CIA cu telefonul tău

138
(reînnoit 17:29 13.07.2017)
Un presupus instrument de hacking al CIA care permite redirecționarea mesajelor SMS este cel mai recent dispozitiv-spion ascuns dezvăluit de WikiLeaks.

BUCUREȘTI, 13 iul — Sputnik. Numit "Highrise", instrumentul de spionaj este cel mai recent dezvăluit într-o serie de scurgeri numite "Vault7", despre care WikiLeaks susține că vin din interiorul CIA, informează RT.

"Highrise" oferă o funcție de redirecționare pentru mesajele SMS. WikiLeaks susține că acest lucru poate fi folosit de CIA pentru a comunica între implanturi și posturi de ascultare.

Dezvăluirea include un document de 12 pagini, un ghid de utilizare pentru "Highrise", recunoscut ca fiind parte a Centrului de Operațiuni de Informații al CIA. Este descris în document ca o aplicație Android pentru dispozitive mobile care rulează de la Android 4.0 până la 4.4.

Caracteristicile Highrise sunt descrise ca incluzând un canal de comunicare între un operator de câmp și un post de ascultare și capacitatea de a autentifica comunicațiile securizate pe internet.

Aplicația trebuie executată manual când este instalată pentru prima dată. După repornire, aceasta va rula automat, conform ghidului de utilizare. Apare ca o aplicație pe dispozitivul vizat cu numele TideCheck.

Parola pentru a instala aplicația este "inshallah", conform documentelor. "Inshallah" este traducerea în limba arabă a expresiei "Voia lui Dumnezeu".

WikiLeaks a lansat scurgerile de informații "Vault7" din martie. Săptămâna trecută s-a lansat "Bothan Spy", despre abilitatea de a fura parolele și de a spiona datele trimise prin rețele.

138
Tagurile:
sms, CIA

Загрузка...