Google

Noi dezvăluiri Wikileaks: ce face CIA cu telefonul tău

153
(reînnoit 17:29 13.07.2017)
Un presupus instrument de hacking al CIA care permite redirecționarea mesajelor SMS este cel mai recent dispozitiv-spion ascuns dezvăluit de WikiLeaks.

BUCUREȘTI, 13 iul — Sputnik. Numit "Highrise", instrumentul de spionaj este cel mai recent dezvăluit într-o serie de scurgeri numite "Vault7", despre care WikiLeaks susține că vin din interiorul CIA, informează RT.

"Highrise" oferă o funcție de redirecționare pentru mesajele SMS. WikiLeaks susține că acest lucru poate fi folosit de CIA pentru a comunica între implanturi și posturi de ascultare.

Dezvăluirea include un document de 12 pagini, un ghid de utilizare pentru "Highrise", recunoscut ca fiind parte a Centrului de Operațiuni de Informații al CIA. Este descris în document ca o aplicație Android pentru dispozitive mobile care rulează de la Android 4.0 până la 4.4.

Caracteristicile Highrise sunt descrise ca incluzând un canal de comunicare între un operator de câmp și un post de ascultare și capacitatea de a autentifica comunicațiile securizate pe internet.

Aplicația trebuie executată manual când este instalată pentru prima dată. După repornire, aceasta va rula automat, conform ghidului de utilizare. Apare ca o aplicație pe dispozitivul vizat cu numele TideCheck.

Parola pentru a instala aplicația este "inshallah", conform documentelor. "Inshallah" este traducerea în limba arabă a expresiei "Voia lui Dumnezeu".

WikiLeaks a lansat scurgerile de informații "Vault7" din martie. Săptămâna trecută s-a lansat "Bothan Spy", despre abilitatea de a fura parolele și de a spiona datele trimise prin rețele.

153
Tagurile:
sms, CIA
Joe Biden

Joe Biden, decizie care scandalizează lumea întreagă!

101
(reînnoit 07:13 25.01.2021)
Aflat chiar la debutul mandatului, preşedintele american a semnat un ”document executiv” care scandalizează lumea sportului și nu numai 

BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. Dorința noii administrații de la Washington de a susține minoritățile sexuale și identitare de gen nu are limită!

Abia instalat la Casa Albă, președintele Biden a semnat un document executiv prin care  sportivii transgender vor putea participa în competiţii liceale şi universitare… la sexul pe care l-au ales, cu care se identifică!

LGBT
© Sputnik / Алехандро Мартинез Велез

În lumea sportului, pe plan mondial există o mare controversă – unele personalități chiar din rândul LGBT nefiind de acord ca sportivi original bărbați, să participe la competiții feminine. Un exemplu este chiar marea tenismană Martina Navratilova, cunoscută militantă și membră a comunității gay, care s-a opus public acestui fenomen.

Scandaluri sunt și în handbal, unde ”transgenderi”, original bărbați, foarte dezvoltați muscular, joacă alături de femei! Naționala Australiei a folosit o asemenea jucătoare, un colos musculos, devenit… femeie! Fost jucător de fotbal american, componenta echipei Australiei la CM din 2019 avea 1.88 metri și 113 kilograme!... Și româncele noastre s-ua confruntat cu transgenderul australian. (vezi GSP.ro)

Apare și un alt fenomen, al nivelului de testosteron – unele sportive folosind hormoni pentru mărirea nivelului și a forței.

După decizia lui Biden, au apărut reacții în SUA: “Ameninţarea pe care o reprezintă acest act pentru sportul feminin este profundă, este o diferenţă semnificativă între femei şi bărbaţi”, profesoara Doriane Lambelet Coleman, de la Duke University, o autoritate în materie interdisciplinară – drept, sport, sex şi biologie, citată de Mediafax.
101
Tagurile:
SUA, Joe Biden

Загрузка...
Medicina

UE se laudă va obliga furnizorii livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp

34
(reînnoit 17:25 24.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să-şi respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID-19.

BRUXELLES, 24 ian - Sputnik. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vrea să liniștească spiritele și declară că UE va obliga companiile farmaceutice să respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID. Dar declarațiile sale nu sunt suficiente ca să rezolve situația, după ce Pfizer şi AstraZeneca au anunţat că vor întârzia livrările către Europa.

„Intenţionăm să facem companiile farmaceutice să-şi respecte contractele pe care le-au semnat... folosind mijloace legale aflate la dispoziţia noastră”, a declarat Michel la postul de radio Europe 1.

Mai multe state din UE s-au plâns deja că întârzierile livrărilor complică foarte mult situația privind rapelul care trebuie efectuat într-un interval precis de timp.

Charles Michel spune acum că UE va insista pe transparenţă în ceea ce priveşte motivele întârzierilor, dar acest gen de explicații nu suplinește întârzierea vaccinărilor.

Oficialul european se laudă însă că, după primele avertismente ale Pfizer cum că vor apărea întârzieri de câteva săptămâni, UE a reuşit să reducă aceste întârzieri prin adoptarea unei atitudini dure.

„Am bătut cu pumnul în masă şi în cele din urmă întârzierile anunţate pentru câteva săptâmâni s-au transformat într-o încetinire a aprovizionării”, a spus preşedintele Consiliului European.
34
Tagurile:
UE, COVID-19
Tematic
Ungaria, succes istoric: a negociat cu Rusia pentru vaccin și pentru furnizarea de gaz
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Noul vaccin rusesc și ce înseamnă ”100% eficacitate”

Загрузка...
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu mărturisește: ”Au crezut pot controla... s-au înșelat!”

0
(reînnoit 07:22 25.01.2021)
O mărturisire sinceră, într-un moment important – și explicarea atitudinii sale ferme, care l-a dus la divergențe (și) cu liderii PSD

BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. Considerat o mare speranță a noii generații politice a PSD, Liviu Pleșoianu nu mai este membru al partidului care l-a lansat – ba chiar a și candidat pentru parlament din partea unei alte grupări.

Care este explicația, sinceră, a faptului că nu s-a ”pliat” pe politica conducerii PSD – cea nouă, dar nici întotdeauna pe cea veche?

Pentru că ieri a fost ziua sa – Liviu Pleșoianu, urmaș al unei familii pașoptiste, a colonelului Pleșoianu de la Islaz, s-a născut chiar de Ziua Unirii, 24 ianuarie – fostul deputat PSD explică sincer ce l-a făcut să fie altfel în politică – și să reziste ”transformării” într-un politician ”de pluton” sau ”aliniat”.

Liviu Pleșoianu începe de la calculul vârstei, împărțită în ani de viață ”fără politică” și cei ”din  politică”. Pe scurt: ”36 + 5 = 41”. Ce sunt acești 5 ani, cum i-a simțit cu adevărat Liviu Pleșoianu?

”5 ani în care mulți au înțeles că încerc să deschid perspectiva unui drum nou, drumul oamenilor liberi, drumul oamenilor care nu își caută eroi sau stăpâni (deseori, același lucru!), ci parteneri egali de călătorie”.

Și care a fost rezultatul? ”…Am sperat că voi găsi astfel de oameni și nu m-am înșelat”, spune acum Pleșoianu.

”5 ani în care unii au trăit cu impresia că mă pot face “de-al lor”. …S-au înșelat. Nu aveam cum să fiu vreodată la fel ca ei. Am sperat însă că vor avea capacitatea de a vedea dincolo de îngustul cornet prin care s-au obișnuit să privească lumea”, scrie Liviu Pleșoianu.

O recunoaștere sinceră la acest capitol: ”Aici eu m-am înșelat…”

”5 ani în care alții au crezut că mă pot face “al lor”, că mă pot controla, că mă pot teleghida. ...S-au înșelat și ei”.

Cum așa? Explicația e simplă: ”Dacă i-ar fi interesat vreo clipă, cu adevărat, tot ce spun și tot ce fac, ar fi devenit rapid conștienți de faptul că este absolut IMPOSIBIL ca eu să fiu vreodată “omul cuiva””.

”NIMENI, NICIODATĂ nu ar trebui să încerce să transforme un alt om în “omul său”! Am sperat însă că și aceștia se pot ridica deasupra neajunsurilor propriei personalități”.

Din păcate ”…M-am înșelat și aici”, recunoaște Liviu Pleșoianu, într-o postare pe Facebook.

”Drumul meu nu a început acum 5 ani”, spune însă Pleșoianu, ”Ultimii 5 ani au constituit însă o etapă importantă”.

Ce va fi mai departe? ”Într-o succesiune necesară, drumul va continua cu o altă deschidere, într-o altă cadență, într-o altă cheie”, spune Liviu Pleșoianu, încheind cu un logic și așteptat ”Va urma…”.

0
Tagurile:
Liviu Pleșoianu

Загрузка...