Donald Trump și Hillary Clinton

Surprinzător: o țară din Europa de Est care a intervenit în alegerile din SUA

95
(reînnoit 10:52 12.07.2017)
Ucraina a intervenit în alegerile prezidențiale din SUA, încercând să susțină pe Clinton și să-l compromită pe Trump

BUCUREȘTI, 12 iul — Sputnik. Reprezentanții Casei Albe au declarat că Ucraina a intervenit în campania electorală din SUA în anul 2016, scrie Washington Times.

"În cazul în care căutați exemplul unei campanii coordonate de un stat străin sau surse externe, este suficient să atrageți atenție la Comitetul Național al Partidului Democrat care a colaborat cu ambasada Ucrainei în căutarea unor informații compromițătoare despre oponenții săi", a declarat primul adjunct al purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, în cadrul unui briefing săptămânal.

Potrivit ei, colaborarea comitetului cu Ucraina a fost bine documentată. Nu e vorba doar de o învinuire, ci de acțiuni întreprinse care au fost documentate, menționează Sanders.

Ambasada Ucrainei a negat declarațiile Sanders, menționând că Kievul nu a susținut niciun candidat în campania electorală din SUA.

Publicația Politico, care face referință la proprii investigații, afirma că în cadrul campaniei electorale din SUA din 2016 guvernul Ucraina a încercat să-l sprijine pe candidatul din partea Partidului Democrat, Hillary Clinton și să compromită oponentul ei, republicanul Donald Trump. Funcționarii ucraineni, împreună cu adjuncții lui Clinton au căutat informații care ar fi putut dăuna lui Trump și consilierilor lui.

95
Tagurile:
Alegerile prezidențiale din SUA, Casa Albă, Partidul Democrat, Partidul Republican, Sarah Huckabee Sanders, Donald Trump, Hillary Clinton, SUA, Ucraina

Загрузка...