Nave militare americane

"Mesaj strategic" pentru Beijing: SUA fac exerciții comune cu India și Japonia

156
Grupul de luptă USS Nimitz a sosit în India pentru "jocuri de război" cu marina Japoniei și a Indiei, cunoscute sub denumirea de Malabar 2017, a anunțat marți Marinei Statelor Unite.

BUCUREȘTI, 11 iul — Sputnik. Portavionul american Nimitz a sosit în India pentru antrenamente comune cu navele japoneze și indiene cunoscute sub denumirea de Malabar 2017, informează Sputnik International.

Statele Unite trimit un mesaj strategic Chinei.

"Aș vrea să spun că acesta este un mesaj strategic pentru China", a spus Comandantul William Byrne.

"Malabar 2017 este un exercițiu trilateral găzduit de Marina Indiană care a avut loc la Chennai și în apele din Golful Bengal", a precizat echipajul american.

Exercițiul "constă în faze de coastă și de mare care pun accentul pe aptitudinile de război de înaltă calitate, superioritatea maritimă și proiecția de putere".

Marina Americană a explicat că Malabar 2017 face parte din exercițiile comune în desfășurare, implicând SUA. Aceste exerciții au început în 1992 pentru a aborda amenințările comune la adresa securității maritime în zona India — Asia — Pacific.

"Exercițiile de acest gen permit formarea practică prin schimbul de competențe, consolidarea legăturilor și a relațiilor personale și înțelegerea tot mai mare a operațiunilor multinaționale", a declarat comandantul navei americane, Christopher Alexander.

Cele trei nave vor efectua operațiuni de patrulare și de recunoaștere maritimă, războaie de suprafață și antisubmarine, operațiuni medicale, controlul daunelor, operațiuni cu elicopterul și operațiuni de vizitare, consultare, căutare și confiscare, potrivit comunicatului.

Grupul Nimitz operează în zona operațională a Flotei a 7-a care acoperă 48 de milioane de kilometri pătrați din Oceanul Pacific și Indian, de la Linia Internațională de Schimbare a Datei până la granița India-Pakistan, și de la Insulele Kuril în nord până la Antarctica în sud.

Exercițiile comune SUA — India — Japonia au loc ca urmare a tensiunilor ridicate dintre India și China în regiunea Sikkim, deși comandantul principal al Comandamentului Naval de Est, HCS Bisht, a declarat pentru NDTV că incindentul "nu are nimic de-a face cu exercițiul Malabar".

Exercițiile vor promova interoperabilitatea, învățarea reciprocă și schimbul de bune practici, a adăugat el.

156
Tagurile:
Japonia, India, SUA, Beijing
Tematic
China a redus la zero contactele militare cu Coreea de Nord
China: SUA încalcă dreptul internațional în Taiwan
Concursul celor mai simpatice posterioare din China
Mesajul lui Trump către NATO în caz de război cu China
Fetele de la țară din China, mai frumoase decât modelele Victoria Secret
Vladimir Putin a cântat la pian în China
China a început pregătirile pentru popularea Lunii

Românii în UK: „Eat out to Help out” - 50% reducere la restaurant, tot ce trebuie ştiţi

8
(reînnoit 18:46 11.08.2020)
Până pe 31 august, locuitorii Marii Britanii beneficiază de o reducere de 50% dacă iau masa la restaurantele care sunt înregistrate în programul guvernamental „Eat Out to Help Out”. Tot ce trebuie să ştiţi despre acest program.

BUCUREŞTI, 11 aug – Sputnik. Prin programul „Eat Out to Help Out” puteţi beneficia de următoarele avantaje, dacă mâncaţi la unul dintre restaurantele incluse în program:

- beneficiaţi de o reducere de 50% la mâncare sau băuturi nealcoolice, consumate în restaurante în interior (o reducere de până la maximum 10 lire pe masă).

- puteţi beneficia de reducere în fiecare luni, marți și miercuri, până pe 31 august.

- aveţi parte de reducere de câte ori doriţi.

De asemenea, nu aveți nevoie de un voucher pentru a beneficia de acest program și îl puteți utiliza în același timp cu alte oferte și reduceri, după cum se precizează pe site-ul guvernului britanic. Nu există o limită minimă de cheltuieli.

Pe de altă parte, nu puteți solicita reducerea pentru băuturi alcoolice sau taxe pentru servicii.

Unitățile participante pot include:

- restaurante, cafenele, baruri sau pub-uri;

- cantine la birouri sau şcoli;

- săli de mese.

Lista cu lanţurile de restaurante care au anunţat participarea la program poate fi consultată la această adresă

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
restaurant, Marea Britanie
Tematic
Românii din UK: de azi intră în carantină aceste zone din Marea Britanie
Brexit: Noi reguli pentru cetăţenii UE – pot fi expulzaţi, chiar dacă s-au născut în UK
În UK a fost confirmat primul caz de COVID-19 la un motan

Загрузка...
Polish flag in Warsaw

Dubla măsură a Europei: Polonia, investigată pentru un ajutor de stat

12
(reînnoit 18:46 11.08.2020)
În timp ce Germania și Franța au excelat în ajutoare de stat de miliarde de euro, Polonia este investigată de Comisia Europeană pentru un ajutor de stat de 95 de milioane de euro.

BRUXELLES, 11 aug - Sputnik. Comisia Europeană și-a dat arama pe față: în timp ce Germania și Franța au beneficiat în perioada pandemiei de binecuvântarea Bruxelles-ului pentru ajutoare de stat de miliarde de euro, Polonia este investigată pentru intenția de a acorda un ajutor de 95 de milioane de euro grupului sud-coreean LG Chem Ltd pentru a extinde fabrica sa de baterii destinate automobilelor electrice.

Comisia Europeană a exprimat dubii privind respectarea reglementărilor privind concurenţa cu privire la planul Poloniei, dubii pe care nu le-a exprimat pentru țările din Vest.

Pe 12 mai 2020, Uniunea Europeană a autorizat o schemă de ajutoare de stat pe care le pot oferi statele membre, în valoare totală de 1.940 de miliarde de Euro. Această sumă reprezintă banii puși la bătaie de statele membre din bugetul lor, nu implică o cheltuială a Uniunii Europene. Astfel, Germania a pus la bătaie 1.000 de miliarde de Euro pentru economia sa. Franța va putea cheltui 300-350 de miliarde de Euro, Italia 300-350 de miliarde, Belgia cu 3% din PIB (77 miliarde de Euro).

De ce atunci se opune Comisia Europeană ajutorului de stat pe care vrea să îl acorde Polonia? Nu cumva pentru că Bruxelles-ului nu îi place independența pe care o afirmă Varșovia vizavi de politicile UE?

În 2017, LG Chem a anunţat că va investi peste un miliard de euro pentru a majora capacitatea de producţie a unităţii sale din Polonia. Ulterior, autorităţile de la Varşovia au căutat să obţină aprobarea CE pentru ajutorul de 95 de milioane de euro acordat companiei.

Dar, într-un mod ciudat, Executivul comunitar s-a trezit că nu îi mai convine intenția Poloniei de a-și sprijini economia printr-un ajutor de stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
Europa, Polonia
Tematic
SUA anunță că își extinde contingentul militar în Polonia
În Polonia a fost încartiruit comandamentul corpului 5 al armatei SUA
ONU îndeamnă Polonia să asigure refugiaților dreptul de azil pe teritoriul țării

Загрузка...