Nave militare americane

"Mesaj strategic" pentru Beijing: SUA fac exerciții comune cu India și Japonia

146
Grupul de luptă USS Nimitz a sosit în India pentru "jocuri de război" cu marina Japoniei și a Indiei, cunoscute sub denumirea de Malabar 2017, a anunțat marți Marinei Statelor Unite.

BUCUREȘTI, 11 iul — Sputnik. Portavionul american Nimitz a sosit în India pentru antrenamente comune cu navele japoneze și indiene cunoscute sub denumirea de Malabar 2017, informează Sputnik International.

Statele Unite trimit un mesaj strategic Chinei.

"Aș vrea să spun că acesta este un mesaj strategic pentru China", a spus Comandantul William Byrne.

"Malabar 2017 este un exercițiu trilateral găzduit de Marina Indiană care a avut loc la Chennai și în apele din Golful Bengal", a precizat echipajul american.

Exercițiul "constă în faze de coastă și de mare care pun accentul pe aptitudinile de război de înaltă calitate, superioritatea maritimă și proiecția de putere".

Marina Americană a explicat că Malabar 2017 face parte din exercițiile comune în desfășurare, implicând SUA. Aceste exerciții au început în 1992 pentru a aborda amenințările comune la adresa securității maritime în zona India — Asia — Pacific.

"Exercițiile de acest gen permit formarea practică prin schimbul de competențe, consolidarea legăturilor și a relațiilor personale și înțelegerea tot mai mare a operațiunilor multinaționale", a declarat comandantul navei americane, Christopher Alexander.

Cele trei nave vor efectua operațiuni de patrulare și de recunoaștere maritimă, războaie de suprafață și antisubmarine, operațiuni medicale, controlul daunelor, operațiuni cu elicopterul și operațiuni de vizitare, consultare, căutare și confiscare, potrivit comunicatului.

Grupul Nimitz operează în zona operațională a Flotei a 7-a care acoperă 48 de milioane de kilometri pătrați din Oceanul Pacific și Indian, de la Linia Internațională de Schimbare a Datei până la granița India-Pakistan, și de la Insulele Kuril în nord până la Antarctica în sud.

Exercițiile comune SUA — India — Japonia au loc ca urmare a tensiunilor ridicate dintre India și China în regiunea Sikkim, deși comandantul principal al Comandamentului Naval de Est, HCS Bisht, a declarat pentru NDTV că incindentul "nu are nimic de-a face cu exercițiul Malabar".

Exercițiile vor promova interoperabilitatea, învățarea reciprocă și schimbul de bune practici, a adăugat el.

146
Tagurile:
Japonia, India, SUA, Beijing
Tematic
China a redus la zero contactele militare cu Coreea de Nord
China: SUA încalcă dreptul internațional în Taiwan
Concursul celor mai simpatice posterioare din China
Mesajul lui Trump către NATO în caz de război cu China
Fetele de la țară din China, mai frumoase decât modelele Victoria Secret
Vladimir Putin a cântat la pian în China
China a început pregătirile pentru popularea Lunii

Загрузка...