İncirlik'teki Tornado tipi uçaklar

Turcia spune "la revedere" trupelor germane. Tensiuni între Ankara și Berlin

75
Duminică, Germania a demarat retragerea trupelor sale din baza de la Incirlik, ca urmare a unei decizii aprobate de Bundestag în iunie, după un rând de discuții între Berlin și Ankara.

BUCUREȘTI, 10 iul — Sputnik. La baza au fost găzduiți aproximativ 270 de militari germani, 6 avioane Tornado de recunoaștere și un avion de realimentare, scrie Sputnik International.

Forțele germane vor fi redistribuite în Iordania. Redistribuirea este de așteptat să dureze până la 3 luni.

Contingent a fost inițial desfășurat la baza Incirlik, ca parte a coaliției internaționale conduse de Statele Unite care luptă împotriva ISIS în Irak și Siria. Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a declarat că avioanele germane au jucat un rol important. În același timp, contingentul german era o forță mică și reorganizarea sa este puțin probabil să aibă un efect negativ asupra eforturilor coaliției.

Retragerea germană de la Incirlik este un alt punct critic în relațiile bilaterale. Decizia a fost luată de Berlin ca răspuns la respingerea repetată de către Ankara de a permite parlamentarilor germani să viziteze baza militară, fără a oferi o explicație.

În 2016, Parlamentul german a recunoscut genocidul armean, creând iritare la Ankara. Apoi președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Occidentul că sprijină lovitura de stat și a criticat Germania pentru acordarea de azil personalului turc care ar fi implicat în lovitură de stat.

În martie 2017, Erdogan a acuzat Berlinul de "acțiuni fasciste", după ce autoritățile germane au anulat mitingurile politice care vizează sprijinirea unui referendum constituțional în Turcia. După referendum, Ankara și Berlin și-au intensificat acuzațiile.

În cele din urmă, Germania a interzis președintelui turc să se adreseze turcilor din Germania în timpul summitului G-20 de la Hamburg.

"Dacă Germania decide să se retragă din Incirlik, am putea să ne luăm la revedere", a spus Erdogan.

Cu toate acestea, în ciuda unor astfel de declarații îndrăznețe, nu există semne că Ankara se va despărți de Germania sau de NATO.

"În primul rând, a face astfel de afirmații este normal pentru politicienii turci. În al doilea rând, Ankara încearcă să-și demonstreze rezoluția pentru a câștiga concesii din partea Berlinului și a altor țări europene. Turcia dorește, de asemenea, să sublinieze independența și importanța sa ca actor global", scrie ziarul turc Vzglyad.

Politica externă a lui Erdogan fluctuează între cooperarea cu partenerii și confruntarea cu aceștia. De exemplu, în ciuda numeroaselor tensiuni, Turcia cooperează activ cu Uniunea Europeană cu privire la o serie de probleme, în special în criza migranților. În ciuda încetinirii relațiilor cu SUA, Turcia continuă să rămână unul dintre cei mai importanți aliați ai Washingtonului din regiune.

Aceeași politică a fost aplicată relațiilor cu Rusia.

75
Tagurile:
Bundestag, Incirlik, Turcia, Berlin, Ankara

Загрузка...