orașul Doha

Fluxurile de bani către ISIS și Al Qaeda, monitorizate. Vezi în ce stat

64
Doha cooperează cu instituțiile financiare internaționale, cum ar fi Fondul Monetar Internațional (FMI), pentru un audit al fluxurilor financiare în scopul de a împiedica finanțare a grupurilor teroriste.

BUCUREȘTI, 10 iul — Sputnik. Pe 5 iunie, Arabia Saudită, Egipt, Bahrain și Emiratele Arabe Unite au întrerupt relațiile diplomatice și comunicarea cu Qatar, acuzând statul din Golf că susține terorismul și interferează în treburile interne, informează Sputnik International.

Maldive, Mauritius și Mauritania au urmat statele din Golf, în timp ce Iordania și Djibuti au răcit relațiile diplomatice cu Qatar.

"Qatar a avut deja un sistem bun și unic. Avem legi stabilite împotriva tuturor tipurilor de teroriști… Lucrăm cu FMI și cu alte instituții pentru a stabili legile, auditurile și dezbaterile", a declarat Guvernatorul băncii centrale din Qatar, Abdullah Saud Al Thani.

La sfârșitul lunii iunie, Kuwait, în calitate de mediator în timpul crizei, a înmânat Qatarului ultimatumul celor patru state arabe cu 13 cereri, inclusiv solicitările referitoare la relațiile Iranului cu Qatar, la închiderea bazei militare a Turciei în Qatar și închiderea postului TV Al Jazeera.

Pe 5 iulie, cele patru state arabe au confirmat refuzul Qatarului de a se conforma cerințelor lor și și-au exprimat regretul față de o astfel de poziție.

64
Tagurile:
flux finaciar, statul, bani, FMI, Doha, Qatar
Tematic
Șapte state au întrerupt relațiile diplomatice cu Qatarul
Fundația Clinton a recunoscut că a fost sponsorizată de Qatar
Exploziv: Hillary Clinton ştia că Arabia Saudită şi Qatar finanţează terorismul
Covorul moldovenesc a suscitat interesul unui mare demnitar din Qatar

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

22
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

44
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

44
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...