Viena

Austria a interzis intrarea în țară unui ministru turc

28
Autoritățile din Austria au interzis intrarea în țară a ministrului turc al Economiei

BUCUREȘTI, 10 iul — Sputnik. Autoritățile Austriei au interzis intrarea în țară a ministrului Economiei al Turciei, Nihat Zeybekci, care intenționa să participe la un eveniment dedicat marcării unui an de la tentativa loviturii de stat din Turcia.

„Confirm că ministrul Afacerilor Externe, Sebastian Kurz, a interzis intrarea în țară ministrului turc al Economiei", a declarat un reprezentant al diplomației austriece postului de radio ORF. Potrivit lui, evenimentul planificat este unul foarte vast, iar vizita ministrului reprezenta "o amenințare pentru ordinea și securitatea Austriei".

Anterior MAE al Olandei a declarat că executivul său consideră nedorită prezența în țară a vicepremierului turc, Tuğrul Türkeş, și altor membri ai guvernului, la evenimentul dedicat împlinirii unui an de la tentativa de lovitură de stat în Turcia. Potrivit autorităților olandeze, vizita membrilor guvernului turc este una nedorită „în contextul tensionării relațiilor dintre cele două state".

În luna martie, în timpul campaniei electorale pentru referendum constituțional din Turcia, Germania și Olanda au provocat un scandal diplomatic după ce au interzis intrarea pe teritoriul lor a reprezentanților guvernului turc, care intenționau să se adreseze cu un discurs concetățenilor săi. 

28
Tagurile:
Guvern, Interdicție, Tuğrul Türkeş, Nihat Zeybekci, Sebastian Kurz, Turcia, Austria
Tematic
Germania a început evacuarea trupelor sale din Turcia
În Turcia a fost reținut directorul Amnesty International
Turcia este deranjată de jocurile, în care sunt omorâți teroriștii islamici
Lumea întreagă privește cu groază către Turcia - e gata de război!
(VIDEO) Panică în Turcia: Cutremur puternic de 6 grade urmat de zeci de replici
Criza din Golf: Turcia este într-o situație dificilă
Turcia-NATO, sfârșitul unei alianțe în curând?
Turcia a anunțat în ce condiții deputații germani vor avea acces la Incirlik

Загрузка...