Donald Trump

Trump, linșat politic în SUA după înțelegerea cu Putin

516
(reînnoit 10:54 10.07.2017)
Acum puțin timp, Președintele american a fost nevoit să cedeze și să dea înapoi față de înțelegerea anunțată inițial cu Putin

BUCUREȘTI, 10 iul — Sputnik. Fie președintele SUA nu mai este "cel mai puternic om din lume", fie nu este "liderul lumii libere". Așa s-ar putea spune după ce, într-o postare pe Twitter, Donald Trump a revenit asupra unei decizii care părea luată: crerea unei unități ruso-americane pentru protecția în fața atacurilor informatice, cu aplicație în timpul episoadelor electorale.

"Faptul că am discutat cu președintele Putin o unitate de securitate cibernetică nu înseamnă că cred că este posibilă. Nu este", a scris pe Twitter președintele Donald Trump.

În prealabil, la Summit-ul G20, Trump anunțase că "Putin și cu mine am discutat formarea unei unități impenetrabile de securitate cibernetică, astfel încât piratarea informatică a alegerilor și multe alte lucruri negative să fie împiedicate", după cum consemnează Agerpres.

Anunțul cu privire la crearea unității cibernetice comune fusese făcut cu puțin timp înainte tot pe Twitter, dar imediat au apărut reacții dure, veritabile atacuri.

"Nu e cea mai prostească idee pe care am auzit-o vreodată, dar e foarte aproape", a contat senatoare republicană Lindsey Graham.

Senatorul republican Marco Rubio a scris pe Twitter: "Un parteneriat cu Putin pentru o Unitate de Securitate Cibernetică este ca un parteneriat cu Bashar al Assad pentru o Unitate de Arme Chimice".

Senatorul John McCain, unul dintre cei mai importanți republicani, cunoscut pentru atitudinea radicală față de Rusia — și unul dintre cei ce susțin imixtiunea Kremlinului într-o așa-zisă încercare de influențare a alegerilor din SUA — l-a atacat pe Trump pentru ușurința cu care iartă și uită.

În orele următoare, este de așteptat ca Administrația Americană să aducă precizări asupra acestui subiect.

516
Tagurile:
Donald Trump
Тема:
Summit-ul G20 de la Hamburg 2017 (15)
Tematic
Ivanka Trump are probleme mari, din cauza lui...
Trump a declarat că întâlnirea sa cu Putin a fost grandioasă
Trump și Putin au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor
Trump și Putin au început să discute despre soarta lumii
Trump așteaptă cu nerăbdare întrevederea cu Putin

Загрузка...