Vladimir Putin discută cu jurnaliștii în timpul summit-ului G20 de la Hambrug

Putin a făcut o declarație șocantă pentru constructorii ruși de automobile

333
Chiar la summit-ul G20 de la Hamburg, Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a făcut o declarație surprinzătoare despre automobilul de lux „Kortej", asupra căruia lucrează de ani de zile constructori mari din Rusia

BUCUREȘTI, 8 iul — Sputnik. Ceea ce a declarat Vladimir Putin despre automobilul blindat, în care ar trebui să călătorească liderul de la Kremlin, ar trebui să-i întristeze, dar și să-i pună pe gânduri pe constructorii acestuia.

În cadrul conferinței de presă de la finalul summit-ului G20 din acest an Putin a declarat că deocamdată nu este gata să se plimbe cu automobilul construit în cadrul proiectului rusesc „Kortej".

„Nu, deocamdată nu mi-a apărut (dorința, n. red.), pentru că ea (mașina, n.red.) încă nu este gata. Voi înșivă călătoriți cu o mașină, care încă nu este gata? Iar atunci când o să faceți o călătorie cu ea, eu o să privesc, cum se întâmplă asta și împreună cu dumneavoastră o s-o testăm", a spus Putin.

El a mai subliniat că pentru prima dată aude că ar exista planuri de folosire a acestui automobil la inaugurarea președintelui după alegerile din 2018.

Anterior ziarul „Izvestia" a scris că Putin ar fi testat automobilul autohton rusesc construit pentru primii demnitari — „prototipul A", construit în cadrul proiectului „Kortej".

333
Tagurile:
Testare, Cortegiu, Proiect, automobile de lux, Automobil, Vladimir Putin, Rusia
Tematic
Poliția infirmă informația despre atacul asupra hotelului unde este cazat Putin

Avertisment: Investitorii în criptomonedă riscă să-și piardă toți banii Banca Angliei

23
(reînnoit 08:20 08.05.2021)
Monedele digitale „nu au valoare intrinsecă”, potrivit guvernatorului Bank of England (BOE) Andrew Bailey. El a avertizat că oamenii care investesc în criptomonede ar trebui să se pregătească să-și piardă toți banii.

BUCUREŞTI, 8 mai – Sputnik. Fiind un sceptic privind criptomoneda, Andrew Bailey a fost întrebat, la o conferință de presă, ce părere are despre valoarea în creștere a criptomonedelor. „Nu au nicio valoare intrinsecă. Nu înseamnă că oamenii nu le acordă valoare, deoarece pot avea o valoare extrinsecă. Dar nu au nicio valoare intrinsecă”, a spus directorul Băncii Angliei, citat de CNBC.

„Trebuie să spun din nou foarte clar: cumpăraţi-le doar dacă sunteţi pregătiţi să vă pierdeţi toți banii”, a adăugat guvernatorul BOE.

Comentariile lui Bailey vin în urma unui avertisment similar din partea Autorității de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie, care a declarat în ianuarie că „investirea în active cripto sau investițiile și împrumuturile asociate acestora implică, în general, asumarea unor riscuri foarte mari privind banii investitorilor”.

„În cazul în care consumatorii investesc în aceste tipuri de produse, ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii”, a adăugat organul de supraveghere a serviciilor financiare, potrivit RT

În acelaşi timp, luna trecută, Banca Angliei a declarat că va colabora cu Trezoreria Regatului Unit pentru a explora ideea utilizării de monede digitale ale băncii centrale (CBDC-urile). Se urmăreşte analizarea cazurilor de utilizare, a oportunităților și riscurilor unei potențiale lire digitale.

23
Tagurile:
Banca Angliei, Investitori străini, Bani
Tematic
Banca Angliei: perturbări ale sistemului financiar al UK după Brexit
Banca Angliei nu comentează subiectul returnării aurului Venezuelei
Dan Diaconu, alertă după blocarea AURULUI în Banca Angliei! Cea mai gravă informație!

Загрузка...
Vaccin AstraZeneca

AstraZeneca: două noi cazuri de tromboză, inclusiv un deces, în Franța

40
(reînnoit 07:27 08.05.2021)
Două noi cazuri de tromboză atipică (cheaguri), inclusiv un deces, asociate cu vaccinul AstraZeneca împotriva Covid-19, au fost înregistrate în Franța în perioada 23-29 aprilie, potrivit autorităților sanitare.

BUCUREŞTI, 8 mai – Sputnik. De la începerea vaccinării cu produsul AstraZeneca, în Franța au avut loc „30 de cazuri, inclusiv 9 decese în total”, de tromboze rare, din peste 3.855.000 de injectări efectuate până pe 29 aprilie, potrivit Agenției Franceze pentru Medicamente (Ansm). Ultimele două cazuri, printre care un deces, au fost înregistrate în perioada 23 aprilie - 29 aprilie.

Aceste două noi cazuri se referă la două femei, de 60 și, respectiv, 70 de ani, care au suferit de tromboză venoasă cerebrală, dintre care la una a fost asociată trombocitopenia (deficit de trombocite sanguine), potrivit Agenţiei.

Începând cu 19 martie 2021, utilizarea vaccinului Vaxzevria de la AstraZeneca a fost rezervată doar persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani, amintește agenția de sănătate.

Mai mult, în ceea ce privește vaccinul de la Pfizer / BioNTech (Comirnaty), în perioada 16 aprilie - 29 aprilie, Ansm a raportat două „cazuri potențiale” de efecte secundare severe.

„În urma declarării a 6 noi cazuri de pancreatită acută, inclusiv un deces” în acest interval, toate cazurile declarate de la începutul vaccinării au fost revizuite.

Analiza celor 15 cazuri grave (14 cazuri cu rezultat favorabil și 1 deces) de pancreatită acută raportate în total arată că, în aproape o treime dintre cazuri, acestea au apărut la pacienții cu antecedente de patologii pancreatice sau biliare.

Printre efectele secundare aflate deja sub supraveghere, analiza a două noi cazuri de sindrom Guillain Barré (un atac neurologic, denumit și poliradiculoneurită acută), care au adus totalul acestora la 7 de la începutul vaccinării, „confirmă faptul că acest efect secundar rar constituie un potențial efect [legat de vaccin]” , a adăugat Ansm, potrivit Sputnik France

În total, peste 15.813.000 de injectări au fost efectuate, până pe 29 aprilie, cu acest vaccin de la laboratoarele american și german Pfizer/BioNTech.

40
Tagurile:
AstraZeneca
Tematic
OMS cere date despre riscurile vaccinului AstraZeneca
Cum se leapădă UE de AstraZeneca
E oficial: Comisia Europeană a dat în judecată AstraZeneca!

Загрузка...