Papa Francisc

Prioritățile pentru liderii G20, transmise de Papa Francisc

104
(reînnoit 18:18 07.07.2017)
Liderii lumii care participă la Summitul G20, organizat în Germania la Hamburg, trebuie să acorde "o prioritate absolută" problemelor cu care se confruntă persoanele sărace și marginalizate și eforturilor demarate pentru încetarea războaielor.

BUCUREȘTI, 7 iul — Sputnik. Papa Francisc a transmis vineri liderilor lumii că prioritatea absolută trebuie să fie încetarea războaielor și problemele cu care se confruntă persoanele sărace, informează Vatican Insider.

"Trebuie să acordăm o prioritate absolută săracilor, refugiaților, suferinzilor, celor evacuați și celor excluși, fără distincție de naționalitate, rasă, religie sau cultură, și să respingem conflictele armate", a afirmat papa Francisc într-un mesaj expediat cancelarului german Angela Merkel.

Suveranul Pontif dorește ca obiectivul summitului G20, acela de a asigura o creștere economică globală mai cuprinzătoare și sustenabilă, să fie inseparabil de problema mondială a migrației.

Papa Francisc i-a îndemnat pe liderii G20 să respecte și să onoreze tratatele internaționale și să continue să promoveze abordarea multilaterală.

Douăzeci și unu de lideri sunt invitați vineri și sâmbătă la Summitul G20 de la Hamburg. Țările participante la Summit reprezintă 64% din populația mondială și 85% din puterea economică globală.

104
Tagurile:
lider, summit, G20, Papa Francisc
Тема:
Summit-ul G20 de la Hamburg 2017 (15)
Tematic
Proteste anti-G20: un elicopter al poliției a fost atacat cu rachete
Proteste anti-G20. 12 mii de persoane implicate în violențele de la Hamburg
Bătăliile celui mai important summit G20 - vor decide soarta națiunilor
De ce președintele Chinei se află în Rusia înaintea summitului G20
Întâlnirea lui Putin cu Trump ar putea avea loc până la summit-ul G20
Vladimir Putin este așteptat la summitul G20 din China, dar și alți lideri BRICS
FMI îndeamnă G20 să intensifice procesul globalizării

Загрузка...