Armament al Coreei de Nord, poză de arhivă

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă intercontinentală

108
(reînnoit 11:49 04.07.2017)
Televiziunea centrală a Coreei de Nord a informat că marți Phenianul a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, aceasta aterizând în zona economică a Mării Japoniei.

BUCUREȘTI, 4 iul — Sputnik. Marți la ora locală 09:39 Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală, a declarat Yoshihide Suga, ministrul de stat însărcinat cu conducerea Secretariatului Guvernului din Japonia, informează Sputnik International.

Zborul rachetei nord-coreene a durat 40 de minute.

Conform televiziunii nord-coreene, racheta Hwasong 14 a ajuns la 2.802 kilometri și a lovit ținta la 930 kilometri (578 mile), după 39 de minute. Potrivit agenției japoneze de știri Kyodo, altitudinea a fost de 2.500 kilometri.

Yoshihide Suga a precizat că acăiunea Coreei de Nord este o provocare și o încălcare flagrantă a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU.

Situația din peninsula coreeană s-a agravat în ultimele luni, ca urmare a lansării mai multor rachete de către Pyongyang. Lansarea anterioară a avut loc pe 8 iunie, când Coreea de Nord a testat o rachetă anti-navă de rază scurtă, zborând aproximativ 124 de mile înainte de a se prăbuși în Marea Japoniei.

108
Tagurile:
rachetă balistică, Coreea de Nord
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (221)
Tematic
Coreea de Nord dă o lecție SUA chiar la New York
Coreea de Nord, situație gravă - reacția SUA după moartea prizonierului american
Pentagonul: războiul cu Coreea de Nord ar fi "catastrofal"
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice
Coreea de Nord se va enerva, dar și SUA au pierdut
Seoul confirmă antrenamentele comune cu SUA. Ce promite Coreea de Nord
(VIDEO) Coreea de Nord și-a prezentat noile rachete

Загрузка...