O șalupă cu emigranți veniți din Africa

Italia în colaps. Zeci de mii de migranți au invadat peninsula

311
Centrele de primire din Italia se află într-o stare de "colaps", întrucât valuri uriașe de migranți africani profită de climatul temperat pentru a trece din Libia în peninsula italiană.

BUCUREȘTI, 28 iun — Sputnik. Marți, 8.500 de migranți africani au ajuns pe țărmurile Italiei, la bordul a 14 vapoare, adăugându-se celor 5.000 care au sosit luni, scrie Breitbart.

Donald Tusk
© RIA Novosti / Leonid Sviridov

Sosirile masive au determinat presa locală, precum și politicienii, să vorbească despre o "invazie" autentică a imigranților. În acest moment, situația depășește capacitatea de primire a Italiei.

Oficialii au raportat că mai mult de 65.000 de migranți au sosit de la începutul anului. Cifrele pentru acest an se ridică la 73.380 de imigranți în Italia, o creștere de 14,42% față de aceeași perioadă a anului 2016, când sosirile înregistrate la acea dată erau de 64 133.

Imigranții ilegali care ajung pe coasta libiană din toate părțile Africii (cel mai recent din Vest) se îmbarcă improvizat în Marea Mediterană. Majoritatea acestora sunt preluați de ONG-uri sau de organizații umanitare din Italia.

În ciuda intenției lor de a călători prin Italia spre nordul Europei, marea majoritate a migranților rămân în Italia, mai ales că frontierele de nord cu Franța, Elveția și Austria sunt strict controlate.
Potrivit Ministerului italian de Interne, regiunea care a primit cei mai mulți migranți este Lombardia (13%), urmată de Lazio (9%), Campania (9%), Piemont (8%), Veneto (8%), Emilia Romagna (8%), Toscana (7%), Puglia (7%) și Sicilia (7%).

"Guvernul continuă să arate o îngrijorătoare lipsă de putere în fața unei situații care devine din ce în ce mai dramatică în fiecare zi", a declarat Paolo Romani, președintele senatorilor din partidul Forza Italia.

Romani a cerut primului ministru italian, Paolo Gentiloni, să "protejeze interesele naționale, chiar dacă este necesară blocarea accesului la porturile italiene".

Romani a cerut Consiliului de Securitate al ONU să intervină prin "strategii comune pentru a opri plecările" din Libia, precum și interzicerea ONG-urilor ale căror servicii de transfer către Italia servesc numai pentru a "agrava situația".

Un alt politician, Renato Brunetta, a cerut ministrului italian de interne, Marco Minniti, să blocheze navele care se îndreaptă cu migranți spre Italia și să solicite oficialilor Uniunii Europene (UE) să deturneze vapoarele în alte porturi mediteraneene.

Șeful Partidului Ligii Nordului din Italia, Matteo Salvini, și-a exprimat exasperarea într-un Tweet.

Procurorul Național al Antimafia și Contraterorismului, Franco Roberti, a recunoscut că acest nou val de debarcări prezintă pericole proprii și constituie "o amenințare la adresa securității naționale".

Între timp, duminică, 52 de emigranți din Africa de Vest au fost găsiți morți în zona deșertului de la nord de râul Niger, la granița cu Libia, în timp ce 24 au fost salvați.

311
Tagurile:
migranți, Italia
Tematic
Alertă în Italia: Temperaturi de 44 de grade Celsius
Copiii româncelor din Italia se întorc acasă: reportaj emoționant
Oficial italian: Europa plăteşte factura sancţiunilor americane împotriva Rusiei
Vladimir Putin și Joe Biden

Putin și Biden au făcut un schimb de glume

2
Vladimir Putin a făcut o glumă cu Joe Biden atunci când presa a fost scoasă din sala unde se aflau cei doi lideri.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a făcut  o glumă cu președintele american Joe Biden înaintea summitului de la Geneva.

În momentul în care angajații serviciilor de securitate le-au cerut jurnaliștilor și cameramanilor să părăsească sîncăperea, liderul rus u-a spus ceva zâmbind omologului său american, amândoi au izbucnit în râs.

Întâlnirea celor doi președinți are loc în biblioteca Vilei La Grange din Geneva. Pe masa dintre Putin și Biden se află un buchet mic de flori albe.

Negocierile vor consta din trei părți: una în format restrâns și două extinse. O sursă familiarizată cu pregătirile pentru întâlnire a declarat cu o zi înainte pentru RIA Novosti că întâlnirea va dura patru ore și 45 de minute.

2
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...

SUA: Incendiu masiv la o uzină chimică din Illinois este de neoprit

12
(reînnoit 15:43 16.06.2021)
Statele Unite: un incendiu masiv la o uzină chimică continuă și acum, emanând straturi dense de fum negru în cerul din orașul Rockton, Illinois.

Un incendiu masiv la o uzină chimică, declanșat luni, continuă și acum, trimițând straturi dense de fum negru în cerul din Illinois, deasupra orașului Rockton.

Autoritățile au ordonat anterior locuitorilor să evacueze în urma incendiului chimic izbucnit la uzina Chemtool Inc. din Rockton.

12

Загрузка...