Florin Morariu

Ce rușine: noi ne-am uitat eroul, englezii l-au distins la Londra!

4874
(reînnoit 14:00 28.06.2017)
Vorbele despre un erou... rămân vorbe în vânt: "Vom găsi o metodă", „Ne vom gândi foarte bine cum să-i prețuim actul", bla-bla - față de un gest superb al Marii Britanii

BUCUREȘTI, 29 iun — Sputnik. "Vom găsi o metodă prin care să-l recompensăm inteligent", își căuta flegmatic cuvintele Dan Mihalache, ambasadorul român la Londra. Mihalache a plecat zilele următoare la un botez, a uitat, iar decorația pe care am propus-o noi, cei de Sputnik, a fost uitată.

Într-adevăr, agenția Sputnik, "propaganda rusă" cum mai este numită de deontologii zilelor noastre, a fost cea care a propus nu numai decorarea acestui adevărat erou, dar și un sondaj, care să scoată în evidență părerea cetățenilor.

Până acum nu am dat publicității sondajul, fiindcă este dezamăgitor — doar câteva sute de voturi — sub 500 după 7 zile, nu pentru că nu ar fi existat accesări, dar pentru că lumea nu a votat. Omul simplu, eroul cara a dat cu "basket-ul" în capul teroriștilor, nu era pe placul alor lui. Jenant — atât se poate spune! Să menționez că votul a fost favorabil, cam 87% propunându-se pentru ca Florin să fie decorat.

Culmea, cam același procent l-a obținut Sorin Grindeanu la întrebarea "dacă să-și dea demisia sau să rămână". Tot 87% au spus să rămână. Simplă coincidență — iar a doua zi a fost demis. Or, în asemenea condiții, ce pretenții să mai avem de la autorități, când oamenii simpli, cei care uită să-l susțină pe unul ca ei, dar atât de merituos într-o clipă atât de grea…

Alt personaj de la care mp așteptam la mai mult era Mihai Chirica, "rebelul primar" al Iașilor, care spune și el acum aproape o lună: „Ne vom gândi foarte bine cum să-i prețuim actul de curaj".

Da, de o lună se tot gândește…
În schimb, ce nu au făcut românii a făcut premierul Theresa May — la distins pe Florin, iar prin el numele de român, în chiar Parlamentul britanic, chiar în timpul unui discurs plin de îngrijorare dar și de speranță. Speranță dată, culmea, chiar de Florin Morariu, cel pe care, așa cum observam, noi românii îl uităm.

"În aceste momente (cu referire la atacurile teroriste sângeroase) în zona London Bridge am văzut (…) cum un brutar român a ripostat la atacul teroriştilor şi i-a adăpostit pe londonezi în brutăria lui — aceste exemple de eroism ne-au demonstrat că, departe de a ne dezbina, aceste atacuri care vizează modul nostru de viaţă nu au făcut decât să ne arate capacitatea de rezistenţă şi unitatea", a declarat Theresa May.

O simplă întrebare — în contextul Brexit și al unui guvern care vrea să negocieze dur soarta imigranților, oare câte puncte a adus eroul brutar? Sunt sigur că mult mai multe decât Dan Mihalache și alții ca el! Oare va putea Theresa May să spună i-am trimis acasă pe cei de-un fel cu Florin, cel care a salvat vieți britanice și a dat exemplu de curaj?

Theresa May știe ce valoare a demonstrat Florin, de aceea l-a distins, cu vorba deocamdată, în cel mai celebru parlament din lume — și îl ca prețui în continuare, spre deosebire de români, care, dacă stăm bine să ne gândim, am și uitat că-l cheamă așa, dar și "ce-o mai fi făcut și ăsta?!"…

4874
Tagurile:
englez, român, Florin Morariu
Tematic
Românul erou de la Londra bate obrazul poliției britanice
Eroul noului sezon al showului Holostyak la TNT şi cine sunt participantele
(VIDEO) Românul-erou din Italia. Datorită lui, a fost prins un hoţ periculos
Video viral: gestul pentru care un câine a devenit erou în spațiul virtual
Cum un moldovean a devenit eroul presei italiene
Un român a devenit erou în Germania. Cum a salvat de la moarte un german

Загрузка...