Modelul Centrului de Cercatare care urmează să fie construit

BOMBĂ: Țările UE care au semnat un proiect nuclear comun cu Rusia

188
Instituțiile de cercetare din Cehia, Slovacia, Ungaria și Polonia au semnat luni un memorandum prin care vor lua parte la cel mai puternic proiect de reactor nuclear din lume, cunoscut sub numele de Reactorul Multifuncțional de Cercetare Rapidă (RMCR).

BUCUREȘTI, 26 iun — Sputnik. Memorandumul științific a fost semnat de Centrul de Excelență V4G4 al Grupului Visegrad și de compania rusă de stat Rosatom, informează Sputnik International.

Luni, instituțiile de cercetare din Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia au semnat cu Rusia memorandumul prin care vor înființa cel mai puternic reactor nuclear din lume. Acesta se va numi Reactorul Multifuncțional de Cercetare Rapidă (RMCR).

Construcția RMCR a început în orașul Dimitrovgrad la sfârșitul anului 2015, scrie site-ul Institutului de Cercetări al Reactorilor Atomici, care găzduiește 8 reactoare de cercetare.

Documentele furnizate de compania rusă Rosatom la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF) au stabilit luna aceasta data finală de construire a RMCR în 2022.

188
Tagurile:
proiect nuclear, UE, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Rusia
Tematic
Viitorul energiei nucleare: dispozitivul pentru reactorul ultra-sigur
Pericol nuclear maxim în America - inconștiență de peste 70 de ani!
Uitați de bomba atomică! Iată care este următoarea armă superioară

Загрузка...