Serghei Lavrov și Rex Tillerson

SUA au un nou plan privind relațiile cu Rusia. Detalii

205
(reînnoit 12:59 20.06.2017)
Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a pregătit un nou plan privind politica externă și relațiile cu Federația Rusă, a informat presa americană citând un document clasificat.

BUCUREȘTI, 20 iun — Sputnik. Portalul online BuzzFeed scrie că strategia de politică externă a secretarului de stat Rex Tillerson are trei puncte principale, informează Sputnik International.

În primul rând, Rex Tillerson trebuie să convingă Moscova să se abțină de la ceea ce consideră Statele Unite ca fiind acțiuni agresive și să stabilească clar faptul că Washingtonul va acționa în consecință.

Al doilea punct din agenda lui Tillerson este angajamentul față de partea rusă în chestiuni de interes strategic pentru Statele Unite, cum ar Siria și Coreea de Nord, dar și securitatea informatică.Rex Tillerson dorește o cooperare strânsă cu Federația Rusă în lupta împotriva grupului terorist Statul Islamic (ISIS), interzis în ambele țări. În ceea ce privește tensiunile din peninsula Coreeană, SUA speră că va inversa creșterea comerțului dintre Rusia și Coreea de Nord pentru a izola Phenianul.

Al treilea punct al planului subliniază importanța menținerii stabilității strategice cu Rusia.

Mass-media a remarcat de asemenea că, spre deosebire de administrația Obama, Departamentul de Stat al SUA a devenit principalul vector de acțiune în restabilirea relațiilor cu Rusia. În administrația Obama, Consiliul Național de Securitate al Casei Albe a fost responsabil pentru strategia relațiilor cu Rusia.

205
Tagurile:
secretar de stat, plan, Rex Tillerson, Rusia, SUA
Tematic
Trump i-a cerut lui Tillerson să normalizeze relațiile cu Moscova
Rex Tillerson: Nu se pot reseta relațiile SUA - Rusia
Întâlnirea Lavrov-Tillerson a avut loc, oficialul american a ignorat presa
Întâlnire între Tillerson și Lavrov la Moscova. Ce se pune la cale
Lui Tillerson nu i-a ajuns cameră în niciun hotel din Bonn
Prima întâlnire Lavrov-Tillerson după victoria lui Trump
Vladimir Putin l-a decorat pe noul secretar de stat al SUA, Rex Tillerson

Загрузка...