Incendiu într-o clădire din Londra

Risc maxim de incendii în toate locuințele din Marea Britanie

78
Activiștii spun că există o "problemă endemică privind siguranța la incendiu" în tipul de fond de locuințe care a luat foc in Londra, când incendiul a izbucnit și a distrus un bloc-turn în câteva minute, omorând cel puțin 17 oameni.

BUCUREȘTI, 15 iun — Sputnik. Focul din Turnul Grenfell din vestul Londrei, bloc de 24 de etaje, s-a răspândit într-o oră prin cele 120 de apartamente, astfel încât mulți oameni nu au reușit să scape, informează Sputnik International.

Sute de pompieri s-au luptat pentru a face față focului.

Există apeluri pentru o anchetă publică privind proiectarea și utilizarea materialelor în astfel de clădiri, după ce s-a constatat că lucrările de renovare finalizate în 2016 îndeplinesc toate reglementările privind siguranța și controlul clădirilor.

"Mă întâlnesc în mod regulat cu profesioniștii din domeniul siguranței în caz de incendiu, iar furia și frustrarea lor în lipsa de acțiune a consiliilor locale și a proprietarilor sunt palpabile. Am avertizat cu privire la riscurile unui astfel de incendiu de ani de zile", a declarat Hannah Mansell, președinte al Forumului de Protecție Împotriva Incendiilor.

Mansell a subliniat ca există o problemă endemică privind siguranța la incendiu pentru acest tip de fond de locuințe. Cu toate acestea, contractantul care a efectuat renovarea clădirii a declarat că toate lucrările au fost conforme cu condițiile actuale de siguranță și de reglementare.

"Rydon a finalizat o renovare a clădirii în vara anului 2016 pentru Kensington și Chelsea Tenant Management Organization (KCTMO), în numele Consiliului, care a îndeplinit toate cerințele necesare pentru controlul clădirilor, reglementarea incendiilor și standardele de sănătate și siguranță", a precizat compania Rydon.

Locuitorii din Turnul Grenfell se plângeau de ani de zile despre siguranța în caz de incendiu, spunând că niciun sistem de aspersoare nu conține o alarmă comună de incendiu.

"Suntem conștienți ca preocupările au fost ridicate din punct de vedere istoric de către rezidenți. Întotdeauna ne ocupam serios de toate preocupările și acestea vor face parte din următoarele investigații", a spus KCTMO.

Ancheta publică

Un alt incendiu similar, din 2009, în casa Lakanal din sudul Londrei, a dus la amendarea autorității locale cu 344.000 de dolari SUA. Rezidenții au criticat aspectul apartamentelor, care nu au oferit siguranța de ieșire în caz de urgență. Apartamentele nu aveau un sistem central de alarmă de incendiu.

78
Tagurile:
Bloc, incendiu, Marea Britanie
Тема:
Incediu într-un bloc locativ din Londra (8)
Tematic
(VIDEO) LONDRA în flăcări: Incendiu de proporţii la un bloc de apartamente
(VIDEO) Imagini terifiante cu infernul din Londra
(VIDEO) Cel puțin șase morți în incendiul din Londra
(VIDEO) Londra: imagini din interiorul blocului în timpul incendiului devastator
Londra: Eșec și situație complicată pentru guvern, crește pericolul scoțian
Londra: poliția a evacuat oamenii din Trafalgar Square

Загрузка...