British Prime Minister Theresa May exits 10 Downing Street in London on July 26, 2016.

„Prim-ministrul zombi" Theresa May se întâlneşte cu Comitetul "1922"

161
(reînnoit 19:43 12.06.2017)
„Prim-ministrul zombi" Theresa May se întâlneşte cu Comitetul conservatorilor

BUCUREŞTI, 12 iun — Sputnik. Comitetului „1922" al Deputaților Conservatori şi-a luat numele de la data primei întruniri — 19 octombrie 1922 —, când deputați nemulțumiți s-au întâlnit și au decis să se retragă dintr-o coaliție cu Partidul Liberal, care era condus atunci de premierul David Lloyd George.

Cu timpul, compoziția comitetului s-a schimbat și este acum format din toți deputații conservatori („Tory") care nu sunt miniștri (sau miniștri „din umbră", atunci când sunt în opoziție). Va putea liderul conservator să „supraviețuiască" dacă va cădea în disgraţia acestuia?

Comitetul „1922" are un comitet executiv format din 18 membri și este prezidat de un deputat senior, potrivit RT.com.

Comitetul se întruneşte în fiecare săptămână când Parlamentul se află în şedinţă și, ocazional, îl invită pe liderul partidului sau pe alți oficiali de rang înalt din partid să-şi exprime opinia cu privire la chestiuni care preocupă deputații din Parlament.

După ce a declanşat alegeri anticipate în speranţa de a-și consolida majoritatea, iar acum este forţată să încerce un acord cu Partidul Democrat Unionist (DUP), Theresa May se află într-o poziție foarte delicată înaintea negocierilor privind Brexit.

Sâmbătă, pe 10 iunie, sute de oameni au ieşit pe Downing Street pentru a-i cere demisia din funcția de prim-ministru.

Fostul cancelar George Osborne a descris-o ca fiind „o femeie moartă care merge", iar câțiva intelectuali au spus că este un „prim-ministru zombi".

161
Tagurile:
Theresa May
Тема:
Alegerile parlamentare din Marea Britanie 2017 (11)
Tematic
UK și criza guvernamentală: Conservatorii nu acceptă valorile DUP
Muncitorii străini în UK: Ce prevede programul electoral al conservatorilor

Загрузка...