preteste împotriva politicilor promovate de partidul Conservator din Marea Britanie

UK și criza guvernamentală: Conservatorii nu acceptă valorile DUP

39
(reînnoit 14:42 12.06.2017)
Partidul Conservator din Marea Britanie nu este de acord cu politicile potențialului său aliat pentru o majoritatea parlamentară, Partidul Democrat Unionist din Irlanda (DUP), care se opune în mod tradițional căsătoriilor între persoanele de același sex.

BUCUREȘTI, 12 iun — Sputnik. Partidul Conservator a câștigat 318 locuri în alegerile parlamentare care au avut loc joi, scrie Sputnik International.

Partidul Conservator speră să mai obțină 10 locuri pentru a ajunge la cele 326 necesare pentru majoritatea parlamentară.

"Nu adoptăm opinia [DUP], nu adoptăm politicile lor", a spus David Davis, ministrul Brexit, când a fost întrebat despre poziția Partidului Democrat Unionist din Irlanda cu privire la avorturi și căsătoriile de același sex.

Davis a subliniat că poziția DUP cu privire la aceste probleme nu ar conduce la nicio modificare a legii Regatului Unit, în care atât avortul, cât și căsătoria între persoane de același sex sunt legale, cu excepția legislației din Irlanda de Nord.

Arlene Foster, liderul DUP, a declarat în 2016 că nu dorește ca actul din 1967 privind legalizarea avortului în restul Regatului Unit să se extindă și în Irlanda de Nord. Foster este primul ministru al Irlandei de Nord din ianuarie 2016.

39
Tagurile:
conservatori, Democrați, Criză, UK
Тема:
Alegerile parlamentare din Marea Britanie 2017 (11)
Tematic
Alegerile generale din UK: Theresa May va forma un guvern minoritar conservator
Marea Britanie riscă noi alegeri parlamentare anticipate
Brexit: efectele alegerilor din UK şi cum vor fi afectaţi muncitorii români
După eșecul din alegeri – se anunță căderea premierului Theresa May
Astăzi în Marea Britanie au loc alegerile parlamentare

Загрузка...