Britain's Prime Minister Theresa May makes a statement at Downing street in London, Britain, March 22, 2017 following the attack in Westminster.

Alegerile generale din UK: Theresa May va forma un guvern minoritar conservator

220
(reînnoit 15:53 09.06.2017)
Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, i-a cerut Theresei May să demisioneze, însă prim-ministrul a declarat că nu are „nicio intenţie" să-şi dea demisia. Face o alianţă cu DUP (Partidul Democrat Unionist).

BUCUREŞTI, 9 iun — Sputnik. Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat că va forma un guvern minoritar conservator cu ajutorul DUP (Partidul Democrat Unionist), pentru stabilizarea situaţiei într-un „moment critic" pentru Marea Britanie.

Oferind declaraţii în fața Downing Street, în urma unei întâlniri cu regina la Palatul Buckingham, liderul conservatorilor a declarat că se va alia cu DUP, cu care conservatorii are „o relație solidă" de mulţi ani.

Printr-o astfel de alianţă, voința britanicilor de a se retrage din UE va fi îndeplinită, a adăugat ea, potrivit RT.com. Ea a subliniat că este „sigură" că cele două partide pot „lucra împreună în interesul Marii Britanii".

În urma recentelor atacuri teroriste de la Manchester și Londra, May a spus că va face eforturi pentru „a menține ţara noastră în siguranță".

Întrucât conservatorii au câștigat cele mai multe locuri și cele mai multe voturi în total, Partidul Conservator este singurul partid „care are legitimitatea de a conduce o majoritate în Camera Comunelor".

Spunând că alianţa cu DUP va face ca Marea Britanie să „fie o ţară unită" și să lucreze pentru un acord favorabil cu privire Brexit, ea şi-a încheiat discursul făcând apel la toate partidele „să se apuce de treabă".

DUP (Partidul Democrat Unionist) este cea mai mare formațiune politică din Irlanda de Nord, care a reușit să obțină 10 mandate. Partidul are poziţii mai radicale, opunându-se instituționalizării căsătoriilor între persoane de același sex, eliminării interdicției pentru efectuarea avorturilor, precum și combaterii schimbărilor climatice.

220
Tagurile:
Alegeri parlamentare, Guvern, Theresa May, UK, Marea Britanie
Тема:
Alegerile parlamentare din Marea Britanie 2017 (11)
Tematic
Marea Britanie riscă noi alegeri parlamentare anticipate
Decizia premierului Marii Britanii în privința demisiei
După eșecul din alegeri – se anunță căderea premierului Theresa May
Londra: Eșec și situație complicată pentru guvern, crește pericolul scoțian

Загрузка...