Sistemul mobil de rachete de coastă al Coreei de Nord

Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice

138
(reînnoit 10:57 08.06.2017)
Armata sud-coreeană declară că Coreea de Nord a lansat de la sol mai multe rachete joi dimineață, din provincia Gangwon, potrivit agenției de știri Yonhap.

BUCUREȘTI, 8 iun — Sputnik. Autoritățile din Coreea de Sud au precizat că "Coreea de Nord a tras mai multe proiectile neidentificate, presupuse a fi rachete de suprafață, în această dimineață din vecinătatea Wonsan, provincia Gangwon", potrivit Sputnik International.

Proiectilele, descrise drept rachete de croazieră pe distanțe scurte, au parcurs aproximativ 200 de kilometri.

Escaladarea tensiunilor vine la câteva ore după ce șeful Agenției Americane de Apărare Antirachetă, vice-amiralul James Syring, a declarat într-o ședință a Comitetului pentru Serviciile Armate din Camera Reprezentanților că progresul obținut de Pyongyang în domeniul rachetelor nucleare este de "mare îngrijorare" și că SUA trebuie să-și asume faptul că se află în raza de acțiune a rachetelor balistice intercontinentale nord-coreeane.

Acesta este cel de-al 10-lea test de rachete din Coreea de Nord în acest an.

Coreea de Nord și-a continuat programul de dezvoltare a rachetelor balistice și a armei nucleare, în pofida sancțiunilor Consiliului de Securitate al ONU și a apelurilor internaționale de încetare a activităților nucleare. Cu mai puțin de o săptămână în urmă, ONU a extins sancțiunile împotriva Coreei de Nord după votul unanim al Consiliului de Securitate.

SUA, o țintă frecventă a retoricii nord-coreene, și-au testat recent sistemul de apărare antirachetă pentru a-și îmbunătăți capabilitățile de apărare împotriva rachetelor balistice intercontinentale (ICBM).

138
Tagurile:
Coreea de Nord
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (221)
Tematic
(VIDEO) Submarinul nuclear al SUA a ajuns în Coreea de Sud
Coreea de Nord se va enerva, dar și SUA au pierdut
Seoul confirmă antrenamentele comune cu SUA. Ce promite Coreea de Nord
(VIDEO) Coreea de Nord și-a prezentat noile rachete
Ultima oră - Coreea de Sud acuză: Kim Jong-un a trimis un OZN!
De câteva ore, Coreea de Nord a decis "să treacă rapid, la scară largă"
SUA au trimis un nou portavion spre Coreea, dar nu din cauza Phenianului

Загрузка...