emigranți

Cehia refuză mai primească refugiați

109
Cehia refuză categoric să mai primească refugiați conform cotelor de redistribuire impuse de Uniunea Europeană

BUCUREȘTI, 6 iun — Sputnik. Guvernul ceh a anunțat că intenționează să renunțe la primirea refugiaților sosiți din Grecia și Italia, care urmau să revină acestei țări conforma cotelor distribuite de Uniunea Europeană, anunță publicația Parlamentni listy.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne a republicii Milan Chovanec, această decizie a fost luată din considerente de securitate. Șeful MAI a declarat că sistemul cotelor al UE nu funcționează. Praga nu intenționează să primească refugiați cel puțin până în luna septembrie, când actualele cote nu vor mai fi valabile, insistând asupra acestui fapt chiar dacă va fi amenințată cu sancțiuni economice.

Conform cotelor, Cehia urma să primească peste 2600 de persoane. În prezent, țara a acceptat doar 12 oameni sosiți din Grecia.

Anterior Chovanec declarase că refugiații, care urmau să fie transferați în Cehia din taberele din Italia și Grecia, se sustrag verificărilor efectuate de serviciile de securitate.

Cehia alături de alte state ale Grupului de la Vișegrad se pronunță categoric împotriva inițiativei Uniunii Europene de stabilire a unor cote de redistribuire a refugiaților.

În august 2016 vicepremierul ceh Andrej Babis a declarat că țara sa nu are nevoie de cote de refugiați. Acesta a mai adăugat că în cazul în care UE va încerca să introdusă sancțiuni împotriva republicii pentru refuzul de a primi refugiați, Praga va protesta și va acționa în judecată.

109
Tagurile:
Refugiați, Imigranți, Criza refugiaților, Andrej Babis, Milan Chovanec, Cehia, Uniunea Europeană
Тема:
Criza refugiaților (90)
Security forces guard the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice, France

Arhiepiscopul de Toulouse: „religia nu poate fi ridiculizată”

43
(reînnoit 19:57 30.10.2020)
Spunând că este împotriva publicării unor caricaturi precum cea a profetului Mahomed, arhiepiscopul de Toulouse şi-a exprimat opinia că faptul de a lua în râs o religie nu este fără urmări.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. La o zi după atacul terorist de la Nisa și la două săptămâni după decapitarea lui Samuel Paty, arhiepiscopul de Toulouse Monsignor Le Gall și-a exprimat opinia, pentru France Inter, despre libertatea de a lua în râs o religie.

„Legat de aceste caricaturi, le consider periculoase, pentru că prin ele punem gaz pe foc. Trebuie calmate apele. Pentru că aceste caricaturi sunt împotriva musulmanilor, dar și împotriva credinței creștine”, a spus episcopul Le Gall, răspunzând la întrebarea de ce au fost vizate bisericile de atacatorii terorişti.

Acesta consideră că francezii trebuie să înceteze să publice acest gen de caricaturi.

„Libertatea de exprimare are limite, aşa cum au toate libertățile umane. Nu râdem de religie fără a suporta urmări, nu ne putem permite să râdem de religii, vedeți care este rezultatul”, a spus arhiepiscopul.

Pentru episcopul Le Gall, noțiunea de fraternitate este esențială.

„Libertatea de a fi împreună, de a vorbi împreună, libertatea de a fi frați, dar de a nu fi furioşi”, a adăugat acesta, citat de Sputnik France
43
Tagurile:
Arhiepiscopul de Toulouse, Religie

Загрузка...

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania

55
(reînnoit 18:53 30.10.2020)
Oamenii de știință au identificat o nouă mutație a coronavirusului care provine din Spania și care s-a răspândit rapid în toată europa.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Noua mutație a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Spania la începutul verii, s-a răspândit rapid în toată Europa. Acest lucru este afirmat într-un articol publicat pe portalul medical medrxiv de către un grup internațional de oameni de știință.

Conform datelor lor , pe lângă Spania, această specie se găsește la 40-70% dintre pacienții din Elveția, Irlanda și Marea Britanie.

În plus, o nouă variantă a COVID-19 este comună în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța.

Anterior, Comisia Europeană a spus că țările UE vor primi un vaccin împotriva infecției cu coronavirus  în același timp și în aceleași condiții.

55
Tagurile:
Spania, coronavirus
Tematic
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi

Загрузка...