Submarin nuclear în Koreea de Sud

(VIDEO) Submarinul nuclear al SUA a ajuns în Coreea de Sud

199
(reînnoit 11:36 11.10.2017)
Submarinul nuclear USS Cheyenne a sosit în apele Coreei de Sud pentru completarea proviziilor, pe fondul tensiunilor sporite din Peninsula Coreeană din cauza programelor nucleare ale Phenianului.

BUCUREȘTI, 6 iun — Sputnik. Submarinul din clasa Los Angeles, alimentat cu energie nucleară, s-a deplasat marți în orașul portuar Busan Koreea de Sud, după ce a luna trecută a vizitat Japonia pentru exerciții comune cu Marina Japoneză, scrie RT.

În timp ce Washingtonul nu a elaborat încă misiunea submarinului USS Cheyenne, un oficial militar anonim a declarat pentru Yonhap News că USS Cheyenne nu este programat să participe la vreun exercițiu în regiune.

Potrivit sursei, submarinul de 6.900 de tone a ajuns la aproximativ 450 de mile sud de Seul pentru a permite echipajului să se odihnească și să își umple proviziile. Submarinul transportă rachete Tomahawk care au o rază de 3.000 km. Cu o lungime mai mare de 362 de picioare, submarinul USS Cheyenne este capabil să poarte războaie atât sub apă, cât și la suprafață.

Luna trecută, președintele american Donald Trump a transmis omologului său din Filipine, Rodrigo Duterte, că Statele Unite au o mulțime de "focuri de forță" în regiune pentru contracararea amenințării nord-coreeane.

"Avem două submarine — cele mai bune din lume — avem două submarine nucleare — nu că am vrea să le folosim", a spus Trump.

La sfârșitul lunii aprilie, portavionul USS Michigan, echipat cu rachete, a ajuns în Coreea de Sud. Apoi grupul de navelor de război condus de portavionul Carl Vinson s-a apropiat de Peninsulă.

Donald Trump a stabilit ca prioritate a administrației sale oprirea programelor nucleare nord-coreene. Ultima rachetă lansată de Phenian a fost pe 28 mai. Racheta a parcurs 450 km înainte de a ateriza în Marea Japoniei/Marea de Est, la aproximativ 300 km de coasta japoneză.

Drept răspuns, SUA au efectuat un test de interceptare destinat să doboare rachetele balistice intercontinentale.

199
Tagurile:
USS Cheyenne, submarin nuclear, Coreea de Sud, SUA
Tematic
Documente secrete: submarinele SUA și URSS riscau să provoace un dezastru
CNN: Coreea de Nord a pierdut un submarin

Загрузка...