Poliția britanică

Marea Britanie s-a făcut iremediabil de râs - se puteau evita atentatele

2764
După incidentele de la Londra, incompetența serviciilor britanice tinde să devină legendară

BUCUREȘTI, 6 iun — Sputnik. Ieri, poliția britanică a dezvăluit identitatea a doi dintre autorii ai atacului terorist în care au murit șapte oameni iar alți 18 sunt în răniți. Aceștia sunt Khuram Shazad Butt și Rachid Redouane. Totodată, poliția a eliberat toți suspecții arestați, 12 la număr, reușind astfel un record de ineficiență și eroare de identificare a cercurilor și grupurilor vinovate pentru atentat.

De menționat că așa-zisul conducător al grupului de trei teroriști, Khuram Shazad Butt era nu numai cunoscut de poliție, el apăruse la televizor într-un documentar despre jihadiștii britanici realizat de Channel 4. Era un pakistanez imigrat de copil în Marea Britanie alături de tatăl său, care a murit în 2003.

Elemente de ridicol sunt și faptul că, înainte de atentat Khuram Butt ar fi dat "o petrecere de adio", scrie presa britanică, a afișat un steag al Statului Islamic în Regent Park și făcea prozelitism printre copii și tineri, fiind cunoscut pentru asta în întreg cartierul în care locuia, dar fusese chiar atenționat și dat afară din moschee pentru asemenea activitate.

Cu toate aceste semne evidente de pericol, mai ales într-o stare de alarmă critică, serviciile Britanice nu au considerat că Butt ar pregăti vreun atentat — declarația stupefiantă vine chiar de la comandantul unității antitero Mark Rowley. Același ofițer britanic susține că marocanul Redouane, celălalt terorist identificat, nu era nici măcar în baza de date — fapt incredibil pentru perioada actuală. De fapt, Redouane folosea o dublă identitate, fapt care de asemenea a fost descoperit de presă, nu de MI6 sau de poliție.

Așa cum Sputnik scria într-o analiză anterioară, este de neconceput ca în cea mai supravegheată capitală din lume, aflată și în alertă maximă, teroriștii să se organizeze și să facă un asemenea atac.

2764
Tagurile:
atentat, Marea Britanie
Тема:
Dublul atentat în Londra (12)
Tematic
Ambasadorul la Londra, de acord că Florin trebuie recompensat - vezi sondajul
Români arestați la Londra în cazul atentatelor - reacția ambasadorului
Ce se ascunde în atentatele din Londra - minciună sau incompetență
Sondaj: Să fie decorat Florin Morariu, românul curajos de la Londra
Românul erou de la Londra bate obrazul poliției britanice
(VIDEO) Atacul care a avut loc astăzi la Londra
Iohannis: Condamn cu hotărâre atacurile teroriste de la Londra

Загрузка...