Teroriști

Islamiștii, încă o lovitură pentru Marea Britanie

2083
(reînnoit 11:52 05.06.2017)
O entitate parastatală ar face inutile celebrele servicii secrete britanice.

BUCUREȘTI, 5 iun — Sputnik. Printr-un anunț extrem de sumar transmis prin agenția Amaq, organ de presă apropiat de Statul Islamic, gruparea jihadistă a revendicat atentatele de la Londra.

"Un detașament de luptători ai Statului Islamic a executat atacul de la Londra", se afirmă într-o declarație postată de agenție.

Atentatul comis sâmbătă seară la Londra, s-a soldat cu șapte morți și peste 50 de răniți, iar modul de operare seamănă cu cel al jihadiștilor radicalizați ai ISIS.

Confirmarea coordonării acestui "detașament" de către ISIS este încă o lovitură pentru statul britanic. Practic, aceasta ar demonstra că serviciile Marii Britanii nu au fost capabile să oprească un atac al unei entități străine (parastatale) pe teritoriul Regatului Unit.

ISIS a revendicat și atacul din martie, incident petrecut tot în Londra. Spre deosebire de atacurile din alte state, în cazul Marii Britanii servicii speciale și Home Land erau în stare de alertă maximă (critică), deci faptul că ar fi fost depășite de gruparea teroristă este extrem de grav și pune sub semnul întrebării capacitatea de apărare a țării.

2083
Tagurile:
islamiști, Marea Britanie
Тема:
Dublul atentat în Londra (12)
Tematic
(FOTO) Atentatul din Londra: șase persoane au fost ucise
Ce se ascunde în atentatele din Londra - minciună sau incompetență
Atentatul de la Manchester - scandal între Marea Britanie și SUA
Sondaj: Să fie decorat Florin Morariu, românul curajos de la Londra
Românul erou de la Londra bate obrazul poliției britanice
(VIDEO) Atacul care a avut loc astăzi la Londra

Загрузка...