Kim Jung-un

Seoul confirmă antrenamentele comune cu SUA. Ce promite Coreea de Nord

169
Armata sud-coreeană a confirmat marți că a participat la antrenamente comune de război cu Statele Unite, bombardierul supersonic B-1B fiind in centrul atenției Coreei de Nord.

BUCUREȘTI, 30 mai — Sputnik. Exercițiile militare comune americano-sud-coreene au avut loc luni, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Coreea de Sud, Moon Sang-gyun, informează RT.

Coreea de Nord a amenințat SUA cu represalii, în timp ce a lăudat testul unei noi rachete.

Statul sud-coreean nu a furnizat nicio informație cu privire la antrenatul comun cu SUA.

Între timp, marina americană a declarat că intenționează să-și intensifice activitățile în apele din jurul Peninsulei Coreene și să efectueze un exercițiu care implică portavioanele USS Carl Vinson și USS Ronald Reagan. Ambele portavioane sunt în prezent desfășurate în regiune.

Celor doua portavioane li se va alătura Carrier Strike 11, condus de portavionul USS Nimitz care a plecat joi de la baza navala Kitsap-Bremertron. În afară de USS Nimitz, flota trimisă în apele coreene mai cuprinde o serie de distrugătoare cu rachete ghidate și o escadrilă de aeronave.

Decizia de a expedia un al treilea portavion în regiune a fost luată înainte de recenta creștere a tensiunilor, după ce Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune care a aterizat la aproximativ 300 de kilometri de insulele japoneze.

Coreea de Nord a declarat lansarea un succes, spunând că arma s-a dovedit a fi capabilă să atingă cu precizie obiectivele inamice din orice zonă. Coreea de Sud, Japonia și SUA au condamnat acțiunile nord-coreene.

Pe lângă critica internațională, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a promis ca tara sa "va trimite pachete de cadouri" americanilor.

În urma lansării, președintele american Donald Trump, care a îndemnat în mod repetat China să facă presiuni asupra statului nord-coreean, a susținut că Coreea de Nord "a manifestat o mare lipsă de respect față de vecinul lor, China".

China a făcut apel la reținere si a remarcat că situația de pe peninsulă este "complexă și sensibilă".

Moscova are un ton similar, spunând că toate părțile implicate în conflict trebuie să "arate reținere, inclusiv în ceea ce privește activitatea militară din regiune".

169
Tagurile:
americani, antrenamente, Coreea de Nord, Seul, Coreea de Sud
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (221)
Tematic
Ultima oră - Coreea de Sud acuză: Kim Jong-un a trimis un OZN!
De câteva ore, Coreea de Nord a decis "să treacă rapid, la scară largă"
SUA au trimis un nou portavion spre Coreea, dar nu din cauza Phenianului
SUA trimite cel de-al doilea portavion în Coreea, după testarea rachetelor RPDC
Coreea de Nord a speriat lumea - a folosit un tip nou de rachetă
Coreea de Nord a lansat o rachetă ce nu a putut fi identificată
Coreea de Nord admite dialogul cu SUA
Coreea de Nord dorește ca SUA să-și ceară scuze în mod public. Vezi de ce
BREAKING: Coreea de Nord a acuzat SUA de tentativă de omor a lui Kim Jong-Un

Загрузка...