Colaboratorii Gărzii Naționale

Se pregătesc de război? Militarii americani vor vorbi rusește

1973
(reînnoit 18:39 24.05.2017)
Militarii Gărzii Naționale din SUA vor studia terminologia rusă, specificul cultural rusesc, precum și istoria Rusiei. În prezent, Pentagonul efectuează o selecție a specialiștilor care vor preda limba rusă unităților Gărzii Naționale

BUCUREȘTI, 24 mai — Sputnik. Ministerul Apărării a SUA angajează instructori care vor preda Gărzii Naționale terminologia militară rusească, precum și obiceiurile și tradițiile poporului rus. Anunțul cu privire la demararea concursul de selectare a fost publicat pe pagina oficială a achizițiilor de stat, scrie RT.

Executorul a fost găsit, însă nu a fost făcută publică niciun fel de informație cu privire la identitatea acestuia, precum nu s-a anunțat perioada în care vor fi lansate cursurile de pregătire.

Instruire culturală

Luptătorii Gărzii Naționale vor studia timp de 3-6 săptămâni terminologia militară rusească — de luni până vineri, de la ora 08:00 până la 17:00.

În afară de aceasta, cursanții vor face cunoștință cu „elementele culturale importante ale regiunii (Rusiei n.r.), inclusiv datele istorice și personalitățile notorii".

Specialistul care va preda terminologia militară rusă va avea studii superioare și cele mai mari note la limba rusă și engleză. Până va fi angajat, instructorul va trece o procedură specială de certificare și va fi supus examenelor medicale.

Cinci ani pentru cei aleși

Noile cursuri vor dura cinci ani. Potrivit documentului, limba rusă va fi studiată de către detașamentul 20 de parașutiști al Gărzii Naționale, cunoscuți drept "beretele verzi".

Potrivit site-ului trupelor speciale ale Gărzii Naționale, luptătorii acestui detașament sunt implicați în "operațiuni militare netradiționale", misiuni special de informații și în apărarea internă în țările străine. Subunitatea detașamentului 20 a participat în operațiunile americane din Irak și Afganistan.

Garda conflictelor

RT menționează că Garda Națională, care urmează să studieze limba rusă, participă cel mai des la operațiunile în afara SUA.

"Unitatea 742 (support ethnic n.r.) joacă un rol foarte important, incluzând alte subunități care au misiunea de a apăra aliații noștri de amenințările din Europa de Est. Sunt mândru de militarii noștri care s-au atrenat intens, fiind pregătiți să-și îndeplinească misiunea", declarase anterior general-maiorul al armatei SUA, Robert Livingston jr.

În acest fel, în 2015, batalionul de ingineri a Gărzii Naționale SUA a sosit în Europa de Est pentru a participa la operațiunea comună a SUA, NATO și UE. În septembrie 2016 subunitatea Gărzii Naționale din Alabama au fost desfășurate în Ungaria, România, Bulgaria și Estonia pentru "îmbunătățirea infrastructurii militare". În februarie 2017 SUA au fost expediate în Europa de Est alte unități ai Gărzii Naționale.

Amenințările inventate

Americanii și-au justificat acțiunile prin faptul că în cadrul operațiunilor "Fermitatea Atlantică" încearcă să apere Europa de o presupusă amenințare rusească.

"Permiteți-mi precizez anumite lucruri: e doar o parte a eforturilor de descurajare a agresiunii rusești, a asigurării integrității teritoriale ale aliaților noștri, libertății, prosperității și păcii în Europa", declara anterior general-locotenentul Forțelor Aeriene ale SUA, Timothy Ray.

Potrivit lui, "transferarea tehnicii militare și a militarilor în Europa și în jurul teritoriilor acesteia a marcat începutul unei rotații permanente ale grupurilor de luptă blindate ale armatei SUA în cadrul operațiunii Fermitatea Atlantică".

Anterior, această unitate a Ministerului Apărării a SUA s-a implicat în conflictele din Kosovo, Irak și Bosnia.

"Garda oferă SUA unități militare bine echipate și instruite, care sunt gata să apere țara și interesele țării în întreaga lume", se spune pe site-ul oficial al Gărzii Naționale a SUA.

"Pentru a se orienta bine în zonele locuite de populația vorbitoare de limba rusă, soldații american vor trebui să cunoască expresii elementare", consideră veteranul grupului de destinație specială „Vâmpel", Valerii Kiselev.

„Această terminologie poate fi utilizată în două situații — în cazul pregătirii unor acțiuni militare în ajunul sau în timpul unui război. Aceste cunoștințe sunt necesare pentru asigurarea unei comunicări cu populația locală, citirea hărților, documentelor care ar putea fi acaparate", explică expertul.

În căutarea dizidenților ruși

Ministerul Apărării a SUA nu este unica instituție care planifică să pregătească specialiști pentru spațiul rusesc. Spre exemplu, în anul de studii 2016-/2017 studenții de la Universitatea din Harvard urmează să treacă un curs legat de specificul disidenților ruși.

 Astfel, drept obiect de studii vor fi scriitorul Aleksandr Soljenițîn, care s-a opus activ autorităților sovietice, scandaloasa trupă de punk-rock Pussy Riot, care a fost condamnată pentru profanarea catedralei Hristos Mântuitorul din Moscova.

"Suntem fascinați de curajul disidenților care se pronunță împotriva regimurilor tiranice", se spune într-o notă explicativă a cursului.

"Vom studia modul lor de gândire, comportamentul disidenților. Planificăm să folosim în calitate de exemplu activiștii din Uniunea Sovietică și Rusia, printre care scriitorul Aleksandr Soljinițîn, Vladimir Bukovski, precum și trupa de punk-rock Pussy Riot".

1973
Tagurile:
limba rusă, Al treilea război mondial, Armata americană, Război, SUA
Tematic
Ofițer CIA: Vizita lui Trump în Orientul Mijlociu este pregătire pentru război
De ce cred că ne apropiem de un război mondial
"The Independent", Londra: "Pregătiți-vă de al treilea război mondial"
SUA legiferează controlul porturilor rusești. Este "declarație de război"

Rusia se retrage din acordul Cer Deschis

87
(reînnoit 02:29 17.01.2021)
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis. Pe 15 ianuarie, Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat că Moscova demarează procedurile interne pentru retragerea din înțelegere.

Potrivit comunicatului diplomației ruse, decizia este legată de lipsa unor progrese în păstrarea documentului.

Acordul Cer Deschis a fost semnat în 1992. 34 de state au fost parte a acestui document, însă în noiembrie 2020, SUA s-au retras oficial din acord, acuzând Rusia de nerespectarea condițiilor lui. Moscova a declarat că Washingtonul a părăsit înțelegerea sub pretexte false. Vor mai exista zboruri de observare și cum se va schimba securitatea globală – urmăriți în materialul video realizat de Sputnik.

87

Загрузка...
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

114
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

114
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...
Elevi

Romaniuc: “Numirile din pixul inspectorului general, eliminate”

0
Fostul inspector școlar general susține că, în urma discuțiilor purtate cu profesori, cu părinți și cu elevi, în legătură cu numirea directorilor, după ce li s-au încheiat mandatelor, a ajuns la câteva concluzii. Care sunt acestea.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Liliana Romaniuc, fost inspector școlar general și o voce importantă în mediul educațional prezintă câteva concluzii referitoare la numirea directorilor de școli după încheierea mandatelor. Aceste concluzii sunt rezultatul discuțiilor purtate cu profesori, părinți și elevi.

”Numirile din pixul inspectorului general trebuie eliminate cât mai repede posibil. Am auzit despre situații în care inspectorul general nu s-a consultat nici măcar cu adjuncții”, scrie Liliana Romaniuc.

Aceasta susține că Legea educației, din ianuarie 2011, prevedea foarte clar ce se întâmplă la finalizarea mandatului directorului: Consiliul de Administrație numește persoana care va ocupa funcția de director, până la organizarea concursului.

De asemenea, concursul pentru ocuparea funcției de director trebuie să fie organizat la nivelul școlii, de către Consiliul de Administrație - entitatea care cuprinde reprezentanții tuturor beneficiarilor direcți sau indirecți ai educației: elevi, părinți, comunitate locală, profesori. În opinia Lilianei Romaniuc, procesul trebuie să fie mai mult decât un concurs...

”Nu știu când vom ajunge la această decizie, dar e bine să începem să ne pregătim pentru ea. Asta și pentru că directorii și profesorii spun că își doresc autonomia școlilor, și e bine ca școlile să aibă autonomie”, a adăugat fostul inspector școlar general.

O altă concluzie se referă la reformarea sau transformarea din temelii a CNEME - Corpul Național al Experților în Management Educațional.

Directorii unităților de învățământ au nevoie de formare consistentă pentru a ajunge în această entitate profesională.

Romaniuc a făcut o paralelă cu Corpul Experților Contabili, structură profesională în care se intră foarte greu. Este, de asemenea, o structură cu un grad înalt de competență.

În opinia expertului, cam așa ceva ar trebui să avem și pentru directorii de școli;

Profesionalizarea managementului școlilor și reformarea/transformarea inspectoratelor sunt provocări mari, dar care, dacă sunt depășite, pot contribui la îmbunătățirea calității școlilor noastre, mai este de părere Liliana Romaniuc.

Fostul inspector școlar general și-a exprimat încrederea că se poate ajunge la acest deziderat cu răbdare, înțelepciune, profesionalism, decizii transparente, fundamentate pe studii și cu implicarea specialiștilor din educație.

”Ce a fost și ce este știm, important este să începem să privim către alte abordări. Nu peste noapte și nu fără resurse!”, a punctat Romaniuc.

Fostul inspector școlar general a reluat o idee enunțată anterior potrivit căreia un director nu trebuie să aibă mai mult de două mandate la aceeași unitate de învățământ.

0
Tagurile:
Școala

Загрузка...