Roger Moore

(VIDEO) A murit actorul care l-a jucat pe „Agentul 007"

6402
(reînnoit 19:46 23.05.2017)
Actorul britanic care a jucat în rolul „Agentului 007" s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani.

BUCUREȘTI, 23 mai — Sputnik. Renumitul actor britanic Roger Moore care s-a filmat în rolul lui James Bond a încetat din viață astăzi la vârsta de 89 de ani în Elveția. Această veste a fost comunicată oficial de către membrii familiei sale pe profilul de Twitter, scrie RIA Novosti.

„Cu tristețe în suflet suntem nevoiți a vă comunica o veste tragică: tatăl nostru a trecut în lumea celor drepți, Sir Roger Moore s-a stins din viață. Suntem dezolați", este menționat în acel comunicat.

Comunicatul mai anunță că moartea actorului a survenit după „o luptă scurtă, dar dârză cu o boală incurabilă — cancerul".

Roger Moore a fost un actor care a jucat în rolul renumitului James Bond „Agent 007" eroul principal din cele șapte filme artistice — „Pe cine nu lași să moară" (1973), „Pistolul de aur" (1974), „Spionul care mă iubea" (1977), „Moonraker" (1979), „Doar pentru ochii tăi" (1981), „Octopussy" (1983) și „Perspectiva unei crime" (1985).

Actorul britanic s-a născut pe 14 octombrie 1927. În perioada filmărilor celui de al șaselea film artistic care aveau loc în India, Roger Moore a fost frapat de starea de penurie care a cuprins această țară. După acele filmări el a decis să se ocupe de activități filantropice, iar în 1991 a devenit ambasador al UNICEF.

6402
Tagurile:
Roger Moore
Proteste în Minsk

În ce condiții Belarus poate cere ajutor militar de la OTSC

55
(reînnoit 21:55 15.08.2020)
În ce condiții Belarus ar putea solicita ajutorul Rusiei în conformitate cu Tratatul pentru Securitatea Colectivă.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Republica Belarus va putea solicita ajutorul Organizației Tratatului pentru Securitatea Colectiv doar dacă apărarea acesteia este amenințată din afară, a declarat agenției RIA Novosti, purtătorul de cuvânt al OTSC, Vladimir Zainetdinov.

“În cazul în care sistemul ei de apărare este amenințat din afară, în conformitate cu tratatul pentru securitatea colectivă, articolul 4, ea are dreptul să solicite ajutor”, a declarat el, fiind întrebam în ce caz Belarus se poate adresa OTSC.

Deocamdată, secretariatul OTSC nu a primit nicio solicitare din partea Republicii Belarus, iar dacă o astfel de cere va veni, ea va fi examinată în ordinea stabilită. Toate deciziile sunt luate după consultarea tuturor statelor membre, a mai declarat reprezentatul OTSC.

Mai devreme, Sputnik Belarus a anunțat că președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că a convenit cu liderul rus, Vladimir Putin, asupra acordării unui ajutor republicii la prima solicitare în cazul în care va fi pusă în pericol securitatea țării. Totodată, Lukașenko a făcut trimitere la acordurile celor două state în cadrul OTSC și a Uniunii Statale.

55
Tagurile:
OTSC, Aleksandr Lukașenko, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Putin și Lukașenko au discutat despre situația din Belarus
Lukașenko: Nu voi ceda puterea nimănui. Vom ține situația sub control
Lukașenko a convenit cu Putin asupra unui ajutor în asigurarea securității țării
Lukașenko, supărat pe grevele muncitorilor: E un cuțit în spate!

Загрузка...
Aleksandr Lukașenko

Lukașenko, supărat pe grevele muncitorilor: E un cuțit în spate!

70
Lukașenko s-a supărat pe muncitorii de la marile uzine, care au intrat în grevă, și declară că acești nu mai au ce căuta la aceste întreprinderi.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Președintele belarus, Aleksadr Lukașenko, a calificat grevele muncitorilor din republică drept “un cuțit în spatele” puterii: greviștii nu își au locul la aceste întreprinderi, acolo e un exces de oameni.

“Ce fel de abordări sunt acestea? Președintele, guvernul, toți depunem efortul pentru ca într-o perioadă dificilă să aveți un salariu cât de cât normal. Întreprinderile activează, oferim un ajutor colosal acestor întreprinderi? Și? Ne trezim cu un cuțin în spate?”, a declarat Lukașenko, potrivit Sputnik Belarus.

Potrivit lui, muncitorii greviști nu ar trebui să mai muncească în aceste uzine.

Avem un exces de forță de muncă la MTZ, MAZ, BelAZ – peste tot. Să plece. Însă nu mai au ce căuta la uzine.

 

70
Tagurile:
Belarus, Aleksandr Lukașenko
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Cehia a răspuns la acuzațiile lui Lukașenko
Lukașenko a convocat o ședință dedicată securității naționale
Lukașenko: Observăm niște elemente ale unei imixtiuni externe
Putin și Lukașenko au discutat despre situația din Belarus
Lukașenko: Nu voi ceda puterea nimănui. Vom ține situația sub control
Lukașenko a convenit cu Putin asupra unui ajutor în asigurarea securității țării

Загрузка...