Viktor Orban

Orban: „Ungaria alege propriul drum... Esența Europei nu este la Bruxelles"

1630
(reînnoit 18:11 20.05.2017)
Premierul ungar Viktor Orban a calificat vineri drept produs al unei „politici eronate" o decizie a Parlamentului European (PE), adăugând că este vorba de fapt de un „raport Soros".

BUCUREȘTI, 20 mai — Sputnik. Într-un interviu acordat postului Kossuth Radio, premierul ungar a atribuit ceea ce el a numit drept „atacuri organizate împotriva Ungariei" neînţelegerilor cu privire la imigraţie şi a afirmat că în Europa există o comunitate de interese transpartinice care vizează aducerea a sute de mii de imigranţi pe continent, scrie NapocaNews.

Potrivit lui, cofinanţatorul acestor măsuri este miliardarul american de origine maghiară George Soros.

Premierul Orban a făcut o paralelă între rezoluţia PE şi un raport din 2013 critic la adresa guvernului ungar realizat de europarlamentarul Rui Tavares. Acesta a menţionat că PE a decis să elaboreze un „raport Soros", care nu se ştie dacă este „de râs sau de plâns".

Potrivit lui Viktor Orban, statele membre ale Uniunii Europene „nu sunt respectate" de instituţiile europene şi cei de la Bruxelles pentru că le spun statelor membre cum să se comporte.

„Esenţa Europei nu este la Bruxelles, ci în statele membre. Europa nu este Bruxelles, este Varşovia, Budapesta, Paris, Berlin, Roma", a subliniat Orban.

Astfel, ungurii „vor să fie cei care decid împreună cu cine să trăiască", iar atacurile împotriva ţării nu vor împiedica guvernul să-şi urmărească obiectivele. Viktor Orban a precizat că Ungaria va continua să „meargă pe propriul drum" şi nu va ceda Bruxellesului dreptul de a-şi stabili politica fiscală sau preţurile la energie.

1630
Tagurile:
Decizii, Bruxelles, UE, Viktor Orban, Ungaria
Tematic
Proteste masive în Ungaria. Orban închide Universitatea lui Soros
Ungaria – campanie și șantaj fără scrupule anti-UE
Meleșcanu la Budapesta: România vrea „o prietenie exemplară” cu Ungaria
Ungaria şi Polonia fac front comun împotriva Bruxelles-ului

Загрузка...