U.S. President Donald Trump reacts after delivering his first address to a joint session of Congress from the floor of the House of Representatives iin Washington, U.S., February 28, 2017

Acuzație gravă: Trump a dezvăluit personal informații secrete rușilor

125
(reînnoit 10:32 16.05.2017)
"Președintele a dezvăluit informații cu grad înalt de clasificare, a dat mai multe date ambasadorului rus decât am împărtășit cu proprii noștri aliați" - Washington Post

BUCUREȘTI, 16 mai — Sputnik. Donald Trump "a dezvăluit mai multe informații ambasadorului rus decât am împărtășit cu proprii noștri aliați", declară un înalt oficial american, care a ținut să își păstreze anonimatul. Informația a apărut în cotidianul Washington Post.

Întâlnirea Trump — Lavrov a avut săptămâna trecută, miercuri, a doua zi după demiterea șefului FBI, James Comey, cel care ancheta legăturile dintre echipa lui Trump și Rusia. De menționat că poze de la această întâlnire, care au fost publicate în presa rusă, au stârnit un val de speculații în presa americană.

"Președintele a dezvăluit informații cu grad înalt de clasificare șefului diplomației ruse și ambasadorului Rusiei în Statele Unite în cadrul recentei întâlniri de la Casa Albă", a scris ieri Washington Post, care precizează că "informațiile împărtășite de președinte se refereau la gruparea Stat Islamic și fuseseră comunicate de către un partener al Statelor Unite".

Acest partener, se specifică în articol, "nu a autorizat Washingtonul să comunice informațiile Moscovei". Printre altele, Donald Trump "a început să descrie detaliile unei amenințări teroriste a SI legată de utilizarea laptopurilor în avioane", scrie WP, care menționează că sursa consideră că "este vorba de informații având unul din gradele de clasificare cele mai ridicate utilizate de intelligence-ul american".

Casa Albă nu a dorit să ofere reacții la cele publicate de Washington Post, dar consilierul pentru Securitate națională, H.R.McMaster, participant la întâlnirea din Biroul Oval cu Lavrov, a declarat că nu au fost discutate surse de informații sau metode care să nu fie cunoscute deja public și că informația publicată de cotidianul american "este falsă". Cu toate acestea, consilierul nu a dorit să mai răspundă altor întâlniri legate de aceste subiect.

125
Tagurile:
Rusia, Informații secrete, Donald Trump, România

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania

15
(reînnoit 18:53 30.10.2020)
Oamenii de știință au identificat o nouă mutație a coronavirusului care provine din Spania și care s-a răspândit rapid în toată europa.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Noua mutație a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Spania la începutul verii, s-a răspândit rapid în toată Europa. Acest lucru este afirmat într-un articol publicat pe portalul medical medrxiv de către un grup internațional de oameni de știință.

Conform datelor lor , pe lângă Spania, această specie se găsește la 40-70% dintre pacienții din Elveția, Irlanda și Marea Britanie.

În plus, o nouă variantă a COVID-19 este comună în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța.

Anterior, Comisia Europeană a spus că țările UE vor primi un vaccin împotriva infecției cu coronavirus  în același timp și în aceleași condiții.

15
Tagurile:
Spania, coronavirus
Tematic
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi

Загрузка...
Зомби-парад в канун Хэллоуина в Новосибирске

Halloween 2020: cum sărbătorește Google

15
(reînnoit 18:52 30.10.2020)
În data de 31 octombrie se sărbătorește Halloween, însă, cu toate acestea, cei de la Google au dorit să fie cu un pas înaintea tuturor celebrând printr-un doodle ghiduș.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Ultima zi a lunii octombrie aduce în prim plan sărbătoarea de Halloween.

Google, însă, a furat puțin startul și a celebrat de astăzi sărbătoarea. Mai exact, cei care intră pe Google.com, preferabil de pe mobil, vor vedea că sigla a fost înlocuită cu o referință la una dintre cele mai cunoscute sărbători importate de peste hotare.

Era imposibil ca Halloween 2020 să nu fie sărbătorit într-o formă sau alta de gigantul din Mountain View.

Față de felul obișnuit în care Google marchează evenimente importante, de data aceasta, gigantul a optat pentru un joc video optimizat pentru mobil.

Jocul are numai 4 niveluri, gradul de complexitate fiind unul redus. Cu toate acestea, pare să fi implicat un efort semnificativ pe partea de programare, având în vedere postarea de pe blogul companiei care detaliază procesul, informează playtech.ro.

Aceasta este o referință istorică la un doodle foarte vechi. Sursa citată precizează că pisica magică din joc a fost introdusă în 2016 în spațiul online, tot printr-un doodle de Halloween.

Jucătorul intră în pielea pisicii Momo. Scopul este acela de ajutare a prietenilor ca să ajungă la noi adâncimi într-o aventură încărcată de fantome subacvatice. Apogeul este o confruntare cu Big Boss.

Ca să ajungi acolo, trebuie să elimini o armată de fantome mici.

Halloween, sărbătoare păgână

Românii nu au tradiția sărbătorii de Halloween, aceasta fiind o sărbătoare de import, ca și cea de Sfântul Valentin.

Halloween-ul este o sărbătoare păgână în care celţii celebrau trecerea în noul an. Ei credeau că la originea vieţii se află moartea, motiv pentru care la mare cinste se afla zeul Samhain, zeul şi stăpânul morţii.

Celții nu aveau decât două anotimpuri, vara și iarna.

Începutul iernii coincidea cu debutul întunericului, al morții și al decadenței.  

În seara de 31 octombrie spre 1 noiembrie, celţii sărbătoreau Noul An, o sărbătoare închinată de fapt Zeului Morţii, Samhain. Cu acest prilej, druizii – preoţii cultului celtic – îi instruiau pe oameni să-şi stingă focurile care le alimentau vetrele, focuri care pentru antici în general aveau o funcţie nu numai practică, dar şi profund simbolică, informează familiaortodoxa.ro.

Pe un deal era aprins un foc mare care trebuia să primească ofrandele aduse zeului morții – nu doar roade ale pământului, ci și sacrificii de animale ori chiar de oameni.

Celții credeau că zeii, primind ofrandele, vor permite morților să se întoarcă la căminele lor.

Această credinţă care stă de fapt la baza escapadelor nocturne în costume care imită fantomele, vrăjitoarele, spiriduşii sau demonii.

Cei vii încercau, în acest fel, să intre în contact şi în comuniune cu cei morţi.
La bază, Halloween-ul are practici oculte prin care se încerca intrarea în comuniune cu sufletele morţilor şi cu demonii, în urma unui ritual în care erau sacrificaţi oameni în cinstea zeului morţii.

15
Tagurile:
Halloween
Tematic
Halloween „împinge copiii spre Satan și sinucidere”, să fie interzis în școlile din Rusia
Minorii și-au făcut de cap de Halloween. Iată ce au filmat polițiștii – VIDEO
Halloween-ul intre iad si rai

Загрузка...