Emmanuel Macron

BREAKING: "Democrația este un vid. Franța are nevoie de Rege" - Emmanuel Macron

162
(reînnoit 17:47 15.05.2017)
Noul președinte francez, Emmanuel Macron, și-a dezvăluit ideile despre Europa, despre imigrație, colonialism și democrație într-o nouă carte intitulată "Macron după Macron".

BUCUREȘTI, 15 mai — Sputnik. Emmanuel Macron, noul președinte ales al Franței, este un om cunoscut pentru farmecul său, dar mai puțin cunoscut pentru agenda sa politică, scrie publicația britanică GQ Magazine.

În cartea "Macron după Macron", jurnalistul Eric Fottorino îl întreabă pe politician despre dragostea lui față de filosofie și lectură, precum și despre convingerile sale despre Europa, imigrație, colonialism și democrație.

Emmanuel Macron uimește lumea în ultima sa carte scriind că Franța încă se învârte în jurul Revoluției Franceze și că democrației îi lipsește ceva.

"Democrația este întotdeauna prezentată ca și cum ar fi incompletă, pentru că democrația nu este suficientă singură. În politica franceză, această absență este prezența unui Rege, un Rege care, în mod fundamental, nu cred că poporul francez a vrut să moară. Revoluția a săpat un abis emoțional, unul care a fost imaginar și împărtășit: Regele nu mai este!", a spus Macron.

Potrivit lui Macron, de când Revoluția Franceză a încercat să umple acest gol, mai ales cu Napoleon și apoi cu Charles de Gaulle, a reușit doar parțial. Astfel, democrația este un vid, potrivit noului președinte francez.

"Restul timpului, democrația franceză nu reușește să umple acest vid", scrie Macron în cartea sa.

Macron a denunțat în prealabil colonizarea franceză a Algeriei drept "o crimă împotriva umanității" și insistă asupra faptului că țara sa ar trebui să se confrunte cu trecut, mai degrabă decât să-și bage capul în nisip.

Totodată, Macron mai scrie că Occidentul nu a știut cum să răspundă umanitar la situațiile din Liban și din Turcia, din acest motiv ne confruntăm cu criza imigrației.

162
Tagurile:
Emmanuel Macron
Tematic
Paris: Macron începe sub teroare - Gara de Nord, evacuată
Putin l-a felicitat pe Macron cu Victoria în alegerile prezidențiale
Guvernul Franței a demisionat înainte de învestirea lui Macron la președinție
Sondaj: Macron devine președinte cu 62% din voturi, Le Pen cu 38%
(VIDEO) Ghinionistul Obama intervine pentru Macron - noi sondaje în Franța
Franța, scandal: Macron ar putea demisiona dacă va câștiga

Загрузка...