baza aeriană din İncirlik, Turcia

Germania caută alternative la baza aeriană de la Incirlik, Turcia

119
(reînnoit 18:00 15.05.2017)
Germania va lua în considerare relocarea trupelor sale de la baza aeriană din Incirlik, Turcia, ca urmare a refuzului recent făcut de Ankara de a permite deputaților germani să viziteze soldații staționați acolo, spune cancelarul Angela Merkel.

BUCUREȘTI, 15 mai — Sputnik. Germania continuă să aibă relații cu Turcia, dar în paralel caută și alte modalități de cooperare în interiorul NATO, a precizat cancelarul german Angela Merkel, potrivit RT

"Vom continua să discutăm cu Turcia, dar în paralel va trebui să explorăm și alte modalități de a ne îndeplini mandatul. Asta înseamnă că ne uităm la alternative pentru Incirlik, iar o alternativă este Iordania", a spus cancelarul german.

Wolfgang Hellmich, președintele Comisiei parlamentare de apărare, a declarat că Germania "nu va fi șantajată" de Turcia, care în această săptămână a refuzat accesul unui grup de deputați germani pentru a vizita 260 de soldați staționați la Incirlik.

"Prin urmare, este absolut corect să inițiezi retragerea trupelor și relocarea lor la cea mai bună bază posibilă [în afara Turciei]. Trebuie să se întâmple acum", a adăugat Hellmich.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Martin Schaefer, a declarat că decizia Ankarei de a interzice vizita a fost "absolut inacceptabilă" și va atrage consecințe.

Germania a desfășurat mai multe avioane de supraveghere Tornado și un avion de realimentare la bază ca parte a campaniei conduse de SUA împotriva statului islamic, în Irak și Siria.

Mișcarea recentă de blocare a vizitei parlamentarilor a avut loc la scurt timp după decizia Berlinului de a acorda azil unui număr de ofițeri ai armatei turce care au fugit din țară după încercarea de lovitură de stat nereușită din iulie anul trecut.

Anul trecut, Turcia a refuzat să permită accesul unei delegații parlamentare din Germania la baza aeriană din Incirlik.

 

119
Tagurile:
bază aeriană, Incirlik, Germania, Turcia
Tematic
România – principalul furnizor de medici pentru Germania
Germania: un refugiat a violat o tânără în fața iubitului ei
Germania în alertă maximă pentru meciul Real Madrid - Bayern Munchen
Golban: "SUA acuză Germania de dumping și influenţarea monedei"
Germania o țară nesigură. Cetățenii europeni în pericol!

Загрузка...