Osama bin Laden

FBI în alertă. Fiul lui Osama bin Laden promite răzbunare

183
(reînnoit 14:17 15.05.2017)
Fiul lui Osama bin Laden a promis Occidentului răzbunare pentru uciderea tatălui său și urmează să devină următorul lider al al-Qaeda, a avertizat un fost agent FBI.

BUCUREȘTI, 15 mai — Sputnik. Ali Soufan, investigatorul principal al FBI în operațiunea de lichidare a organizației teroriste al-Qaeda, a examinat documentele confiscate din proprietatea lui Osama bin Laden din Pakistan, când a fost ucis de către US Navy în 2011, scrie The Independent

Soufan a declarat pentru CBS News că o scrisoare în care Hamza, fiul lui Osama bin Laden, i-a scris tatălui său, a fost citită tocmai acum. Hamza avea 22 de ani când scrisoarea a fost scrisă și potențialul său de conducere a rețelei teroriste a fost recunoscut când era mult mai tânăr.

Când era încă copil, el a apărut în multe videoclipuri de propagandă. Hamza a înregistrat patru mesaje audio în ultimii doi ani, cerând ca Occidentul să fie atacat.

"Americani, venim și o să simțiți pe pielea voastră. Ne vom răzbuna pentru ceea ce ați făcut tatălui meu… în Irak… în Afganistan… totul a fost despre răzbunare", este unul din mesajele lui Hamza bin Laden.

El a amenințat să se răzbune pe SUA pentru asasinarea tatălui său și a promis că va continua lupta grupului militant, într-un discurs de 21 de minute intitulat "Suntem toți Oșama".

La 6 ani după ce Osama bin Laden a fost ucis de forțele speciale ale SUA, Soufan a declarat că al-Qaeda este "mai puternică decât oricând".

"Cred că nici bin Laden în visele sale cele mai sălbatice nu credea că va avea urmași care să comande armate, trupe", a declarat Ali Soufan.

În prezent, fiul lui Osama bin Laden are 28 de ani.

183
Tagurile:
Răzbunare, Fiu, Alertă, FBI, Osama bin Laden, SUA

Загрузка...