Donald Trump

Casele de pariu din SUA: Trump va fi demis în 2017

71
(reînnoit 11:41 11.05.2017)
Demiterea abruptă a directorului FBI James Comey nu a provocat un șoc doar la Washington, ci a provocat o intensificare a pariurilor cu privire la o eventuală destituire a președintelui american Donald Trump.

BUCUREȘTI, 11 mai — Sputnik. Potrivit caselor de pariuri, probabilitatea ca preşedintele american să fie vizat de o procedură parlamentară de "impeachment" s-a dublat miercuri, de la 33 la 60%, a declarat Lewis Davey, un purtător de cuvânt al societăţii irlandeze de pariuri online Paddy Power, relatează AFP.

"N-am mai atins vreodată o asemenea probabilitate a unui «impeachment» al lui Trump în primul său mandat", a comentat el.

Un pariu de 120.000 de dolari s-a pus pe "capul" lui Donald Trump. Președintele SUA se confruntă cu o ploaie de critici după ce l-a destituit pe James Comey, care superviza ancheta cu privire la o posibilă complicitate între echipa de campanie a miliardarului republican şi autorităţile ruse.

Casele de pariuri afirmă că această destituire a trezit amintirea deciziei luate în 1973 de Richard Nixon de a-l revoca pe procurorul special însărcinat cu ancheta în scandalul Watergate. Un an mai târziu, Nixon a demisionat în faţă certitudinii că avea să fie destituit de Congres.

În orele care au urmat destituirii lui Comey, probabilitatea demiterii preşedintelui american în acest an a crescut de la 10 la 25%.

Totuși, pariurile online sunt foarte rar autorizate în Statele Unite, iar aceste probabilităţi reflectă vag opiniile americanilor.

Republicanii se află la conducere în Congres, iar acest lucru face puţin probabilă o procedură de destituire a lui Donald Trump.

71
Tagurile:
case de pariu, Donald Trump
Tematic
Trump l-a demis pe șeful FBI care ancheta filiera rusă - legături cu România
Demisia lui Trump - pregătită de grupuri influente
Trump i-a somat pe unii ambasadori ai SUA să demisioneze până pe 20 ianuarie

Загрузка...