Abuz sexual

Abuzul sexual: realitatea femeilor din Europa de Est traficate în Scoția

101
Femeile din Europa de Est sunt traficate în Scoția pentru exploatare sexuală și căsătorii false de către traficanții de persoane, potrivit unui nou documentar.

BUCUREȘTI, 10 mai — Sputnik. Jurnalistul Sam Poling de la BBC a călătorit în Slovacia pentru a expune modul în care diferite clanuri din Europa de Est fac trafic cu femei în Scoția pentru ca acestea să se căsătorească cu cetățeni din țări terțe, în special cu pakistanezi care doresc să locuiască în Regatul Unit, scrie RT.

Pentru a fi eligibili să primească rezidența în Regatul Unit, solicitanții trebuie să se căsătorească cu cetățeni din UE. Potrivit lui Angelika Molnar, care conduce unitatea de trafic uman a Europol, femeile din țări precum România și Slovacia sunt convinse să se mute în Marea Britanie cu speranța falsă de a avea un loc de muncă bine plătit și cazare.

"Numai la sosire li se spune că nu există o muncă disponibilă și că trebuie să se angajeze în căsătorii cu bărbați pakistanezi. După căsătorie, femeile sunt ținute sub control de către traficanți și sunt exploatate de către soț, dar și violate și exploatate sexual de către traficanți", a spus ea.

Documentarul "Oameni de vânzare" a constatat că o fată slovacă fusese traficată și trimisă înapoi în Scoția de trei ori. Poling a mers în Slovacia pentru a întâlni câteva dintre fetele care s-au întors din Scoția după ce au fost salvate.

Jurnalistul de investigație a stabilit o întâlnire cu una dintre ele, dar între timp fata dispăruse. Potrivit părinților fetei, ea a fost traficată înapoi în Scoția. Jim Laird, fostul șef al serviciilor de trafic Migrant Help, a declarat pentru BBC că există o legătură clară între traficanții est-europeni și bandele criminale asiatice din Glasgow.

"Acești oameni mergeau la Glasgow pentru că prima comunitate de romi de aici a încercat să se mute în Glasgow, Manchester, Bradford și așa mai departe. Acesta este primul lor contact. Traficanții au prieteni în Africa de Vest, Afganistan, Pakistan, India și așa mai departe", a spus Yves Ogou.

Poling a mai constatat că 40% dintre astfel de cupluri care s-au căsătorit acum cinci ani — data limită pentru a obține un pașaport în Regatul Unit — au divorțat acum. Laird a spus că traficanții sunt rareori deținuți să se pronunțe în tribunale, deoarece oamenii care ar trebui să facă dovezi sunt preocupați de propria lor siguranță și de familia lor.

"Nu există nicio urmărire penală, deoarece oamenii sunt prea înspăimântați să fie martori în procese, sunt îngrijorați de siguranța lor personală, dar sunt, de asemenea, îngrijorați de siguranța familiei lor", a adăugat el.

Laird a afirmat că există mult mai multe persoane care sunt traficate decât cele 150 care au fost raportate anul trecut în Suedia, spunând că comerțul afectează milioane de femei, dintre care doar câteva mii numai în Scoția.

101
Tagurile:
documentar, traficat, abuz sexual, femeie, Europa de Est, Scoția
Tematic
Două decenii de abuz sexual la un liceu din SUA
(FOTO) O cunoscută jurnalistă și interpretă a fost concediată pentru prostituție
LGBT

După inaugurarea lui Biden, site-ul Casei Albe a devenit susţinător LGBTQ

99
(reînnoit 19:12 21.01.2021)
Pe lângă numirea primei femei transgender în funcția de ministru adjunct, site-ul oficial al Casei Albe a fost modificat pentru a permite utilizatorilor să aleagă inclusiv un pronume non-binar.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. În timpul campaniei sale, Joe Biden a promis să protejeze drepturile comunității LGBTQ. La câteva ore după începerea mandatului său prezidențial, a apărut o primă noutate.

Astfel, site-ul Casei Albe și-a actualizat formularul de contact, permițând acum persoanelor care vor să contacteze administrația să aleagă dintre următoarele opţiuni: „ea / al ei, el /al lui, ei / al lor, altul sau prefer să nu spun”.

De asemenea, meniul permite alegerea menţiunii non-binare „Mx”.

„Anul trecut m-am plâns că a trebuit să-mi menţionez incorect sexul la recensământul din 2020. Astăzi pot selecta titlul «Mx» și pronumele «ei / al lor» pe pagina de contact a Casei Albe. Știu că nu este mult, dar este un început”, a scris un utilizator, citat de CBS News.

Alianța gay și lesbiene împotriva defăimării (GLAAD) a salutat această posibilitate pe contul său de Twitter.

​De asemenea, marți, 19 ianuarie, noul președinte a numit-o în funcția de ministru adjunct al Sănătății pe Rachel Levine, un transgender, specialist în pediatrie și psihiatrie.

„Reprezintă o alegere istorică și extrem de calificată pentru a conduce politicile de sănătate ale administrației noastre”, a afirmat Joe Biden, potrivit Sputnik France.

99
Tagurile:
LGBT, Casa Albă, Joe Biden

Загрузка...
Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov

Lavrov condamnă decizia SUA de includere a Cubei în lista sponsorilor terorismului

97
(reînnoit 18:49 21.01.2021)
Serghei Lavrov a condamnat decizia SUA de a include Cuba în lista statelor care sponsorizează terorismul, într-o discuție cu omologul său cubanez.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Într-o discuție telefonică cu omologul său cubanez, Bruno Rodríguez Parrilla, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a condamnat în mod categoric decizia SUA de a include Cuba în lista statelor-sponsori ai terorismului, se menționează într-un comunicat al MAE de la Moscova.

Serghei Lavrov, ministrul rus al Afacerilor Externe
Пресс-служба МИД РФ

În cadrul discuției din 21 ianuarie, Lavrov și Parrilla, au discutat despre aspectele actuale ale dezvoltării parteneriatului strategic bilateral, inclusiv în sfera economică și comercială. Diplomații și-au exprimat disponibilitatea de a aprofunda cooperare în sectoarele prioritare.

Ministrul rus a subliniat unitatea pozițiilor în susținerea obiectivelor și principiilor de bază ale Cărții ONU, în respingerea practicii aplicării unor sancțiuni unilaterale care contravin normelor dreptului internațional.

“A fost reiterată poziția solidară și necesitatea anulării imediate a blocadei comerciale și financiare la care este supusă insula de către SUA. Serghei Lavrov a condamnat în mod categoric decizia Washingtonului de includere a Cubei în lista americană a statelor care sponsorizează terorismul”, anunță diplomația rusă.

Departamentul de Stat al SUA a inclus în luna ianuarie Cuba în lista statelor-sponsori ai terorismului “pentru susținerea în mai multe rânduri a acțiunilor de terorism internațional și adăpostirea teroriștilor”. Parrilla a calificat acest gest drept unul ipocrit și cinic, acuzând SUA de oportunism politic.

97
Tagurile:
Cuba, SUA, Serghei Lavrov
Tematic
Miniştrii Teodorovici şi Pintea, în Cuba: „Am fost pentru copiii acestei ţări”
Cuba are un nou lider
Expert: Drept răspuns, Rusia și-ar putea înființa o bază în Cuba
Diplomați americani - îmbolnăvire subită și misterioasă în Cuba
(VIDEO) Categorie maximă: Uraganul Irma - dezastru în Cuba
SUA nu recunosc referendumul constituțional din Cuba
Lavrov, despre declaraţia "Zile numărate pentru Maduro" - Cuba, Nicaragua sunt următoarele
Încă un dezacord UE-SUA: Europa sprijină Cuba împotriva Washingtonului
„Astăzi, Venezuela, mâine, Iran? Cuba?”: propaganda pentru război a Washingtonului

Загрузка...
Alimente sănătoase

Studiu: lipsa acestui acid gras din organism duce la scleroză multiplă

0
(reînnoit 19:23 21.01.2021)
Oamenii de știință americani au observat o legătură între lipsa unui anumit acid gras din organism și apariția sclerozei multiple, o boală incurabilă care afectează sistemului nervos.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Într-un studiu publicat marți, 19 ianuarie, în revista americană Journal of Clinical Investigation, cercetătorii de la Universitatea Yale (Connecticut) au arătat că lipsa unui anumit acid gras din organism ar putea provoca o reacție anormală a sistemului imunitar, ducând la scleroză.

© Sputnik / Антон Денисов

Această boală autoimună duce la deteriorarea sau chiar distrugerea fibrelor sistemului nervos central și încă nu s-a găsit până acum un tratament. Oamenii care suferă de această boală au în comun faptul că nu au niveluri normale de acid oleic, spun cercetătorii.

O soluție simplă este disponibilă pentru a evita dezvoltarea acestei boli: consumul în cantitate suficientă de alimente bogate în acest tip de acid gras. Acesta se găsește în uleiurile pentru gătit, în carne, brânză, nuci, paste, lapte sau chiar măsline.

Potrivit studiului, lipsa acidului oleic duce la pierderea senzorilor metabolici care activează celulele T. Celulele T joacă un rol esenţial în sistemul imunitar, ajutându-l să răspundă la bolile infecțioase. Fără efectul suprimant al celulelor T, sistemul imunitar începe să atace celulele sănătoase din sistemul nervos central.

Mai mult, atunci când cercetătorii au injectat acid oleic direct în țesutul gras al pacienților cu scleroză multiplă, nivelul lor de celule T a crescut. Totuşi, ei spun că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a confirma că acidul oleic poate salva viețile acestor pacienți.

0
Tagurile:
Studiu
Tematic
Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar
Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
Ce mâncăm de sărbători: Recomandările unui nutriționist

Загрузка...