débat de l'entre-deux-tours

Franța: Le Pen recunoaște înfrângerea - ce a transmis francezilor

268
(reînnoit 22:24 07.05.2017)
Reacțiile candidatei Marine Le Pen după aflarea rezultatelor Exist Poll

BUCUREȘTI, 7 mai — Sputnik. Potrivit sondajelor exit poll, Emmanuel Macron a fost ales președinte al Franței, învingând-o detașat pe contracandidata sa, Marine Le Pen.

Imediat după ora 21.00 (ora României), Reuters a publit un exit poll de 65% pentru Macron, 35% pentru Le Pen, France Presse apreciază procebtajul lui Macron între 65,5 și 66,1%.

Absenteismul la vot a fost ridicat pentru alegerile prezidențiale fiinde situat între 25,3% și 27%.

Potrivit agenției DPA, Marine Le pen l-ar fi sunat pe Emmanuel Macron, felicitându-l pentru victorie. Pe pagina sa de Facebook, candidata naționalistă nu a postat nici un comentariu, în schimb, la doar câteva minute după închiderea urnelor a postat un afiș cu un sigur cuvânt: "Merci". În schimb, câștigătorul nu a transmis depcamdată nimic.

Din informațiile noastre, mulți susținători ai Marinei Le Pen au fost neplăcut impresionați de prestația sa la ultimele dezbateri televizate, renunțând să meargă la vot. În același timp, pentru Macron s-a făcut o campanie internațională. Rămâne de văzut dacă dezvăluirile "MacronLeaks" publicate în ultimele 48 de ore nu vor avea ca rezultat o anchetă periculoasă pentru noi alesul președinte al Franței.

268
Тема:
Alegeri Franța 2017 (62)
Tematic
Primele rezultate la alegerile prezidențiale din Franța
Franța, scandal: Macron ar putea demisiona dacă va câștiga
LIVE: S-au deschis secțiile de vot pentru alegerile prezidențiale din Franța
Top 10 vinuri moldovenești care au cucerit experții francezi
Sondaj: Macron va învinge la alegerile din Franța cu peste 60% de voturi

Загрузка...