Astrofizicianul britanic Stephen Hawking

Celebru om de ştiinţă avertizează: „Oamenii trebuie părăsească Pământul"

970
(reînnoit 15:01 05.05.2017)
Un celebru astrofizician britanic a realizat un documentar în care atrage atenţia că omenirea va trebui să colonizeze o altă planetă pentru a putea supravieţui.

BUCUREŞTI, 5 mai — Sputnik. Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a realizat un nou documentar, „Expedition New Earth", făcând parte din noul sezon de emisiuni de ştiinţă „Tomorrow's World" de la postul BBC.

În documentar, Hawking susţine că timpul expiră pentru planeta Pământ și, dacă umanitatea vrea să supraviețuiască schimbărilor climatice, asteroizilor care vor lovi Pământul, epidemiilor și suprapopulării, va trebui ca, în cel mult 100 de ani, să ne părăsim planeta și să căutăm o alta pe care să locuim, potrivit The Telegraph.

Omul de ştiinţă mai spune că pe Pământ se vor declanşa fenomene ale naturii fără precedent din cauza schimbărilor climatice şi a testelor pe care oamenii le fac pe Terra. Altă dată, Hawking avertiza că, din cauza Inteligenței Artificiale, omenirea ar putea dispărea.

Sunt 14 ani de când BBC a anulat seria de emisiuni despre viitor „Tomorrow's World", după 38 de ani în care a fost difuzată, dar corporația și oamenii de știință implicați promit că noul sezon va fi și mai incitant.

„Fie că vorbim despre dezvoltarea roboticii sau dispariția antibioticelor, despre calatoriile pe Marte sau despre apariţia hranei tiparite cu imprimante 3D, ştiinţa schimbă lumea într-un ritm uimitor", a declarat Tony Hall, directorul general al BBC.

970
Tagurile:
astrofizician, planetă, omenirea, om de știință, celebru, Pământ
Tematic
Cometa neobişnuită. Infernul Verde a trecut pe lângă Pământ
Apocalipsa: polii geomagnetici ai Pământului se inversează
Un asteroid s-a apropiat de Pământ
Probe video: Chirtoacă ar trebui să intre în pământ de rușine
Un asteroid de 5 km se apropie cu viteză mare de Pământ
Savanții au aflat când pământul va fi distrus de comete
Savanții au aflat cum va dispărea viața de pe pământ

Загрузка...