Emmanuel Macron

Guvernul Poloniei, în război de declarații cu Macron

116
(reînnoit 13:54 02.05.2017)
Diplomația poloneză a reacționat dur la atacurile aduse în adresa Poloniei de către candidatul pentru funcția de președinte al Franței, Emmanuel Macron

BUCUREȘTI, 2 mai — Sputnik. Ministerul de Externe al Poloniei consideră total nepotrivită comparația dintre președintele rus, Vladimir Putin, și liderul partidului polonez de guvernare, Jarosław Kaczyński, făcută de candidatul pentru funcția de președinte al Franței Emmanuel Macron, 

Anterior Macron a declarat că aliații oponentului său, Marine Le Pen, sunt Putin și Kaczyński.

"Urmărim cu un deosebit interes mersul campaniei electorale din Franța în legătură cu importanța acestei țări pentru viitorul UE. În acest context, menționăm cu regret că în cadrul campaniei prezidențiale din Franța, țară aliată, care este membră, ca și Polonia, în NATO și UE, candidatul care pretinde la cea mai înaltă funcție în stat utilizează comparații inacceptabile și etichete care duc în eroare opinia publică", se spune într-o declarație emisă de MAE al Poloniei.

"Guvernul Poloniei nu este aliatul doamnei Marine Le Pen. Aluzia la o presupusă alianță dintre doamna Le Pen și președintele partidului "Lege și Justiție" reprezintă o manipulare, iar asocierea lui Jarosław Kaczyński cu șirul de state "care încalcă multiple libertăți, fiind prieteni cu Le Pen", sunt absolut nepotrivite", menționează diplomația poloneză.

MAE al Poloniei a subliniat că "cei care cunosc istoria și situația politică internă din Polonia nu au niciun drept să-i învinuiască pe polonezi de simpatii pentru Rusia imperialistă", se spune în declarație.

Anterior, Macron a promis că în cazul în care va învinge în alegeri va solicita aplicarea unor sancțiuni Poloniei.

Cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța va avea loc pe 7 mai.

116
Tagurile:
Alegerile prezidențiale din Franța, Ministerul de Externe, Declarație, Frontul Național, Emmanuel Macron, Jarosław Kaczyński, Vladimir Putin, Polonia, Franța
Тема:
Alegeri Franța 2017 (62)
Tematic
Macron nu-și va modifica platforma de dragul mai multor voturi
Le Pen: chiar și Macron crede că voi învinge
Sondaj: Macron va învinge la alegerile din Franța cu peste 60% de voturi
(VIDEO) Le Pen continuă să crească în sondaje, Macron a fost huiduit
Franța: secretele din spatele lui "Rothschild" Macron
Протесты в США

Zonă de război în Minneapolis: protestatarii au ocupat o stație de poliție

30
Demonstranții au intrat cu forța în sediul central al poliției din Minneapolis, incediind și distrugând tot ce era la vedere în mijlocul revoltelor provocate de uciderea unui localnic negru aflat pe mâinile forțelor de ordine.

BRUXELLES, 29 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Sediul Departamentului de Poliție din Districtul 3 din Minneapolis a fost spart marți noaptea târziu, cu o mulțime supărată fiind văzută intrând în clădire și spărgând geamurile, relatează RT

​În timp ce prezența poliției în zonă a fost foarte puternică în dimineața zilei, se pare că ofițerii s-au retras, neopunând rezistență la pătrunderea forțată în sediu.

​După spargere, o declarație a poliției a transmis că clădirea fusese evacuată ”în interesul siguranței personalului nostru”, în timp ce un jurnalist local a prezentat o transmisiune a forțelor de ordine avertizând că ”a treia Secție a fost compromisă”, auzită probabil pe un scanner al unei stații de poliției.

​Cei patru ofițeri implicați în uciderea lui George Floyd luni lucrau la Secția a 3-a, unde protestatarii au început asaltul la începutul săptămânii, devenit revoltă de stradă miercuri noaptea.

Протесты в США
© REUTERS / CARLOS BARRIA
Протесты в США

Jafurile, incendiile și vandalismul s-au răspândit de-a lungul celor două orașe gemene din Minnesota pe măsură ce poliția pierdea controlul situației. În timp ce unitățile Gărzii Naționale au fost activate de guvernatorul statului joi dimineața, este neclar unde vor fi acestea desfășurate.

30
Tagurile:
SUA, Proteste

Загрузка...
Ingrid Mocanu

CEDO - decizie șocantă, pe baza unei legi PSD… abrogate! Ingrid: ”De ce mai suntem în UE?”

1033
Judecător CEDO: ”Ca urmare a acestei cauze în jur de 5000 de alte cauze romanești vor fi declarate inadmisibile”

BUCUREȘTI, 29 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-o recentă postare, judecătoarea CEDO Iulia Motoc anunță o decizie șoc a Curții Europene pentru Drepturile Omului:

”Astăzi a fost publicată o decizie de inadmisibilitate Ștefan și Dîrjan care se referă la recursul compensatoriu și condițiile de detenție. Ca urmare a acestei cauze în jur de 5000 de alte cauze romanești vor fi declarate inadmisibile. România nu va mai face parte face parte dintre Statele cu un număr record de cauze la CEDO”.

Cazul în speță este a doi foști deținuți din România, care au solicitat și despăgubiri materiale pentru condițiile de detenție.

Ori, prin decizia CEDO, se consideră că legea recursului compensatoriu - Legea 169/2017 - , pentru care au fost acuzați Dragnea și PSD, este suficientă! Precizăm că legea și-a făcut efectul între iulie 2017 și decembrie 2019, când a fost abrogată.

”Curtea a decis ca mecanismul de compensare pus în aplicare în baza acestei legi, constând într-o reducere de pedeapsa, a fost suficient și adecvat. Prin urmare, cei doi reclamanți nu mai pot pretinde că sunt victime ale condițiilor precare ale detenţie”.

Cu alte cuvinte, legea ”lui Dragnea”, pe care PNL, USR și Iohannis au ținut morțiș să o abroge, e acum folosită de CEDO pentru a anula cererile financiare ale celor care au fost deținuți în condiții grele, contrar impunerilor europene!

Dar asta uită să precizeze Iulia Motoc! Sau Cristi Dănileț care comentează ”Slavă Curții!” – ca și alții.

Iulia Motoc revine cu o postare ciudată: ”România fără cauze la CEDO în 2021. Numărul cauzelor va crește foarte mult în urma deciziei de azi”.

Sincer, greu de înțeles ce a vrut să spună judecătoarea – poate o ironie? Reamintim că Iulia Motoc și alți judecători CEDO au fost contestați din cauza legături cu ONG-uri implicate în procesele de la CEDO.

Postare Iulia Motoc
Postare Iulia Motoc

În schimb, după decizia CEDO, cunoscuta avocată Ingrid Mocanu a comentat: ”Cică gata, băi abuzaților! S-a închis și cu condițiile de detenție la CEDO”.

Iar reacția avocatei este: ”Păi noi de ce mai suntem stat-membru? Degeaba? Aaa, da, păi așa spuneți!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1033
Tagurile:
UE, România, CEDO, Ingrid Mocanu

Загрузка...