Emmanuel Macron

Guvernul Poloniei, în război de declarații cu Macron

116
(reînnoit 13:54 02.05.2017)
Diplomația poloneză a reacționat dur la atacurile aduse în adresa Poloniei de către candidatul pentru funcția de președinte al Franței, Emmanuel Macron

BUCUREȘTI, 2 mai — Sputnik. Ministerul de Externe al Poloniei consideră total nepotrivită comparația dintre președintele rus, Vladimir Putin, și liderul partidului polonez de guvernare, Jarosław Kaczyński, făcută de candidatul pentru funcția de președinte al Franței Emmanuel Macron, 

Anterior Macron a declarat că aliații oponentului său, Marine Le Pen, sunt Putin și Kaczyński.

"Urmărim cu un deosebit interes mersul campaniei electorale din Franța în legătură cu importanța acestei țări pentru viitorul UE. În acest context, menționăm cu regret că în cadrul campaniei prezidențiale din Franța, țară aliată, care este membră, ca și Polonia, în NATO și UE, candidatul care pretinde la cea mai înaltă funcție în stat utilizează comparații inacceptabile și etichete care duc în eroare opinia publică", se spune într-o declarație emisă de MAE al Poloniei.

"Guvernul Poloniei nu este aliatul doamnei Marine Le Pen. Aluzia la o presupusă alianță dintre doamna Le Pen și președintele partidului "Lege și Justiție" reprezintă o manipulare, iar asocierea lui Jarosław Kaczyński cu șirul de state "care încalcă multiple libertăți, fiind prieteni cu Le Pen", sunt absolut nepotrivite", menționează diplomația poloneză.

MAE al Poloniei a subliniat că "cei care cunosc istoria și situația politică internă din Polonia nu au niciun drept să-i învinuiască pe polonezi de simpatii pentru Rusia imperialistă", se spune în declarație.

Anterior, Macron a promis că în cazul în care va învinge în alegeri va solicita aplicarea unor sancțiuni Poloniei.

Cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța va avea loc pe 7 mai.

116
Tagurile:
Alegerile prezidențiale din Franța, Ministerul de Externe, Declarație, Frontul Național, Emmanuel Macron, Jarosław Kaczyński, Vladimir Putin, Polonia, Franța
Тема:
Alegeri Franța 2017 (62)
Tematic
Macron nu-și va modifica platforma de dragul mai multor voturi
Le Pen: chiar și Macron crede că voi învinge
Sondaj: Macron va învinge la alegerile din Franța cu peste 60% de voturi
(VIDEO) Le Pen continuă să crească în sondaje, Macron a fost huiduit
Franța: secretele din spatele lui "Rothschild" Macron
Frontiera Franței, control

MAE: Noi condiții de intrare în Franța în condițiile pandemiei COVID-19

85
Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe Român informează cetățenii în legătură cu noile condiții de intrare pe teritoriul Republici Franceze, în contextul pandemiei de COVID-19. Ce este interzis.

BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. Românii care doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze trebuie să știe că s-au luat măsuri suplimentare în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, în plus față de măsura prezentării unui test tip PCR negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța pe cale aeriană sau maritimă din țările spațiului european - Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican și Elveția - vor prezenta, la îmbarcare, o declarație pe propria răspundere, prin care: se angajează să se autoizoleze pentru o perioadă de 7 zile după sosirea în Franța, declară că vor efectua un al doilea test PCR la finalul acestei perioade de autoizolare și declară că nu prezintă simptome specifice COVID-19 și nu au intrat în contact cu o persoană pozitivă în ultimele 14 zile înaintea sosirii pe teritoriul francez.

Totodată, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile franceze, sunt exceptați de la aceste măsuri - prezentarea unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și măsura autoizolării) lucrătorii transfrontalieri, transportatorii și călătorii care sosesc pe cale terestră (rutieră sau feroviară, informează mae.ro.

Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33 (0)1 47 05 29 66, +33 (0)1 47 05 27 55, +33 (0)1 45 50 39 97, +33 (0)1 47 05 10 40, Consulatului General al României la Strasbourg: +33 369.321.938, Consulatului General al României la Marsilia: +33 4 91221741, Consulatului General al României la Lyon: +33 (0) 478.607.252, +33 (0) 478.607.266, +33 (0) 478.607.322, +33 (0) 478.607.077, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Mai mult decât atât, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice la Paris: +33 (0)6 80 71 37 29, Consulatului General al României la Strasbourg: +33 6 27 05 00 22, Consulatului General al României la Marsilia: +33 6 10027164, Consulatului General al României la Lyon: +33 6 43627736.

85
Tagurile:
Intrare, coronavirus, COVID-19, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Coronavirus SARS-CoV-2 (photo d'archives)

Prima fotografie a variantei britanice a Covid-19, obținută în Rusia

45
(reînnoit 11:24 25.01.2021)
Varianta coronavirusului descoperită la mijlocul lunii decembrie în Marea Britanie a fost fotografiată pentru prima dată de centrul rus Vektor. Oamenii de știință au folosit un microscop electronic cu transmisie pentru a obține o imagine cu mărire de 100 000 x.

Centrul științific rus Vektor din Novosibirsk a obținut o fotografie a noii tulpini de coronavirus care a apărut la mijlocul lunii decembrie în Regatul Unit, relatează agenția de sănătate Rospotrebnadzor.

Fotografia a fost făcută cu un microscop electronic cu transmisie la o mărire de 100 000 de ori. Acesta prezintă o particulă virală rotunjită cu un diametru de aproximativ 140 nanometri, dar și spiculule, adică creșteri pe suprafața sa de aproximativ 20 de nanometri lungime.

Oamenii de știință au făcut această fotografie ca parte a studiului în desfășurare cu privire la specificul acestei tulpini de coronavirus, a spus Rospotrebnadzor. Ei studiază trăsăturile structurale și manifestările sale în culturi celulare și modele experimentale folosind animale de laborator.

Detectabil prin teste PCR

Agenția rusă pentru sănătate subliniază că testele PCR din Rusia detectează în mod fiabil această nouă tulpină și că testele de screening mai avansate o disting de tulpinile anterioare ale SARS-CoV-2.

Ea observă că varianta britanică nu are niciun impact asupra eficacității vaccinului EpiVacCorona, dezvoltat de centrul Vektor. Include antigene peptidice din coronavirus care nu au fost afectate de mutație.

45
Tagurile:
COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...