HMS Daring

O navă în portul Constanța „trimite un mesaj lui Putin”

831
(reînnoit 17:21 27.04.2017)
Presa britanică nu a putut să-și stăpânească entuziasmul despre distrugătorul Marinei Regale care a intrat în Marea Neagră pentru a face exerciții cu Marina Română.

BUCUREȘTI, 27 apr — Sputnik. Londra trimite un mesaj special Moscovei și lui Vladimir Putin, iar expertul militar Ivan Konovalov a spus pentru Radio Sputnik modul în care Moscova interpretează acest mesaj.

În timpul weekend-ului, distrugătorul marinei britanice HMS Daring a traversat Bosforul în Marea Neagră pentru exerciții comune de antrenament cu fregata Regelui Ferdinand din România.

"Deci, cum îți place, Vlad? Royal Navy trimite un mesaj lui Putin navigând HMS Daring în curtea Rusiei", a scris Daily Mail.

Ziarul scrie că Nava HMS Daring "ar putea fi văzută ca un mesaj adresat agresivului președinte rus Putin".

Jurnaliștii Daily Star au decis să meargă puțin mai departe, scriind că "Nava de război a Marinei Regale trimisă la ușa lui Putin în semn de răzbunare pentru invazia canalului englez.

BRITANIA l-a lovit înapoi pe Vladimir Putin pentru invadarea Canalului Mânecii cu nave rusești de război".

Întrebat să comenteze știrile britanice despre escapadele HMS Daring, respectatul comentator rus Ivan Konovalov a declarat pentru Radio Sputnik că este naiv să credem că sosirea navei în Marea Neagră este un "mesaj" pentru Moscova și Vladimir Putin.

"Ce ne arată? Navele regale ale Marinei Negre sunt prezente în mod constant în Marea Neagră. Doar că, potrivit Convenției de la Montreux, li se permite să rămână acolo doar pentru o anumită perioadă de timp, iar apoi trebuie să plece. Prin urmare, prezentarea distrugătoarelor britanice ca fiind ceva neobișnuit — ca o provocare pentru Rusia și pentru președintele Putin — este doar un circ al presei britanice de tip tabloid", a spus expertul.

O sursă diplomatică a declarat pentru RIA Novosti că sistemele radar de apărare ale Rusiei și aviația flotei ruse a Mării Negre vor supraveghea HMS Daring pe durata prezenței sale în Marea Neagră.

831
Tagurile:
marina română, distrugător, presa britanică, navă, Mesaj, Vladimir Putin, Constanța, Marea Neagră
Tematic
O navă rusească a naufragiat în Marea Neagră
SUA încalcă Convenția de la Montreux. Marea Neagră, ameninţată de conflict
Flota Rusă din Marea Neagră a efectuat peste 100 de exerciţii în 2016
Declarație: Flota rusă din Marea Neagră "are totul" pentru a distruge inamicul
Leoparzii lui Putin, reintroduși în munții vecini cu Marea Neagră

Загрузка...