Brexit

Brexit: acord rapid pentru protejarea cetățenilor europeni din Regatul Unit

327
(reînnoit 15:22 27.04.2017)
Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a făcut un anunţ important în cadrul unei conferinţe la care au participat lideri din domeniul afacerilor, conferinţă care s-a desfăşurat la Londra.

BUCUREŞTI, 27 apr — Sputnik. David Davis a ţinut să-i asigure pe liderii din domeniul afacerilor că va avea loc un acord rapid pentru protejarea drepturilor cetățenilor din UE care trăiesc în Regatul Unit, având în vedere că se desfăşoară negocierile cu privire la Brexit.

Ministrul britanic pentru Brexit a mai declarat că întâlnirea pe Downing Street cu omologii săi europeni Michel Barnier (negociatorul-șef al Comisiei Europene pentru Brexit) și Jean-Claude Juncker (preşedintele Comisiei Europene) se va desfăşura într-o atmosferă de consens cu privire la importanța acestei chestiuni.

„Guvernul a dat foarte clar de înţeles că dorește să protejeze drepturile cetăţenilor din UE care trăiesc în Marea Britanie şi că vrea ca acest lucru să se întâmple cât mai repede în cadrul negocierilor. Sunt încrezător că putem ajunge foarte repede la un acord cu privire la această chestiune", a declarat Davis, potrivit The Guardian.

Membri din Partidul Laburist au solicitat oferirea de garanții rapide, unilaterale, cu privire la soarta cetățenilor din UE post-Brexit.

De asemenea, liderii din domeniul afacerilor şi-au exprimat, în cadrul conferinţei de la Londra, îngrijorarea cu privire la situaţia incertă cu care se confruntă milioane de oameni din Europa.

„Avem 3.000 de angajați în Marea Britanie care au pașapoarte UE. Ne-am dori să le oferim cât mai curând posibil certitudinea că interesele lor sunt protejate. Capitalul intelectual este cel mai important bun pe care îl are Londra", a declarat Jes Staley, director executiv al Barclays.

327
Tagurile:
britanic, Cetățeni, european, conferință, afaceri, Brexit, Ministru, Regatului Unit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (666)
Tematic
Cum trage Londra de timp cu Brexit-ul
Planul UE de cooperare cu Marea Britanie după Brexit, dezvăluit de presă
Studiu Brexit: "Controlul migrației, prioritar negocierilor cu UE"
Brexit - bătălie pentru imigranți între patroni și Guvernul britanic
Scandal în PE: UE „se comportă ca mafia". Negocieri privind Brexitul
Brexit: MAE fabulează pe tema românilor din Marea Britanie
Brexit: se cere expulzarea europenilor fără loc de muncă în Marea Britanie
Românii – monedă de schimb pentru Brexit, dar și interes al UE
Analist despre Brexit: e timpul să ne gândim la mai multe soluții alternative
Impactul Brexit-ului asupra României. Ce pregătește Guvernul
Brexit: Acţiune pentru protejarea intereselor românilor din Regatul Unit

Загрузка...