Vaccinarea copiilor

Studiu: copiii vaccinaţi cu DTP, de 5-10 ori mai expuşi riscului de deces

3742
(reînnoit 16:37 25.04.2017)
Persoane interesate de protejarea sănătăţii publice au solicitat în zadar Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să efectueze studii prin care să se compare starea persoanelor vaccinate cu cea a persoanelor nevaccinate pentru a se observa efectele asupra sănătăţii. Află ce au descoperit savanții

BUCUREŞTI, 25 apr — Sputnik. O echipă de oameni de știință scandinavi au efectuat un astfel de studiu, rezultatele fiind alarmante, studiu finanțat în parte de guvernul danez, condus de Dr. Soren Wengel Mogensen şi publicat în ianuarie în EBioMedicine.

Mogensen și echipa sa de cercetători au descoperit că în rândul copiilor africani cărora li s-a administrat vaccinul DTP (împotriva difteriei, tetanosului și pertussisului) la începutul anilor ‘80, rata mortalităţii a fost de 5 până la 10 ori mai mare decât în cazul copiilor nevaccinați.

Datele arată că, în timp ce vaccinul protejează împotriva infectării cu cele trei bacterii, copiii vaccinaţi devin mai expuşi riscului de a deceda din alte cauze.

Oamenii de știință consideră că studiul este un „experiment natural", deoarece, în urma aplicării sistemului de vaccinare bazat pe ziua de naștere, folosit în cadrul proiectului Bandim Health (BHP) din Guineea Bissau, din Africa de Vest, un grup de copii a fost vaccinat, iar altul a rămas un timp nevaccinat. În perioada acoperită de acest studiu, în Guineea-Bissau, rata de mortalitate la copii a fost de 50% în cazul copiilor sub 5 ani.

Începând din 1978, lucrătorii din domeniul sănătății, din cadrul proiectului BHP, le-au contactat pe mamele însărcinate și le-au încurajat să vină la sesiunile de cântărire a sugarilor realizate de o echipă BHP o dată la trei luni după nașterea copilului. Începând din 1981, echipa BHP a administrat vaccinuri la sesiunile de cântărire. Având în vedere că vaccinurile DPT și OPV (antipolio oral) au fost administrate numai copiilor care aveau cel puțin trei luni la sesiunile de cântărire, zilele de naștere aleatorii ale copiilor au permis analizarea deceselor copiilor cu vârste între 3 și 5 luni, în funcție de statutul avut — vaccinat sau nevaccinat. De exemplu, un copil născut pe 1 ianuarie și cântărit pe 1 aprilie a fost vaccinat, dar un copil născut pe 1 februarie nu era vaccinat până la următoarea vizită, pe 1 iulie, adică până la vârsta de 5 luni.

Vaccinare împotriva gripei
© Sputnik / Игорь Зарембо

Studiul a scos la iveală că în rândul copiilor vaccinați cu DTP, rata mortalităţii a fost de cinci ori mai mare decât în cazul celor nevaccinaţi cu DTP. Mortalitatea în rândul fetiţelor vaccinate a fost de 9,98 ori mai mare decât a celei din rândul fetiţelor din grupul nevaccinat, în timp ce, în cazul băieţilor, mortalitatea a fost de 3,93 ori mai mare la cei vaccinați. Per total, mortalitatea în rândul copiilor vaccinați doar cu DTP a fost de 10 ori mai mare decât cea în grupul de copii nevaccinaţi.

Mogensen și colegii săi spun că vaccinul DTP poate slăbi sistemul imunitar al copilului, astfel încât să nu mai poată lupta împotriva unor infecții care nu sunt ţinta vaccinului.

„Deși oferă protecția împotriva bolilor-țintă, DTP poate crește susceptibilitatea la infecții care nu au legătură cu acestea (…) DTP a fost asociat cu o mortalitate de 5 ori mai mare decât cea din cazul subiecţilor nevaccinaţi", este concluzia cercetătorilor.

Până la începutul anilor ‘80, au existat o „cascadă" de procese intentate în Statele Unite în numele copiilor afectaţi de vaccin, iar în urma acestor procese producătorii DTP au fost scoşi de pe piață, iar producția de vaccinuri DTP și a altor tipuri de vaccinuri era pusă în pericol. Această amenințare a determinat Congresul Statelor Unite să acorde imunitate legală producătorilor de vaccinuri prin Programul național pentru compensarea copiilor vătămaţi de vaccin, lansat în 1986. În urma recomandărilor din partea Institutului de Medicină, producătorii de vaccinuri din America au înlăturat thimerosalul din vaccinul DTP între 2001-2003. Totuşi, dozele multiple de vaccinuri DTP administrate la zeci de milioane de copii de pe continentul african continuă să conțină doze masive de thimerosal (25mcg de etilmercur pe injecție) care depășesc de multe ori valorile maxime stabilite de EPA.

Nici Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, nici Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu au publicat până acum un studiu referitor la persoanele vaccinate/nevaccinate, care ar fi necesar pentru a stabili impactul general asupra sănătății al acestei toxine puternice asupra copiilor africani. Studiul condus de Mogensen reprezintă un apel puternic pentru realizarea unui astfel de studiu.

3742
Tagurile:
vaccinarea, risc, copii, Deces, Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, Organizaţia Mondiale a Sănătăţii
Tematic
Cunoscută jurnalistă, despre Legea vaccinării: „Este un abuz!"
Medic: este explicabilă frica părințiilor de a-și vaccina copii
Vaccinul anti-HIV, aproape de realizare
Vaccinul interzis în 19 ţări este distribuit în România de Unifarm
Un doctor care s-a pronunțat ferm împotriva vaccinurilor a fost găsit mort
Alertă maximă. În Moldova începe vaccinarea urgentă împotriva virusului gripal
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018

Situație tensionată între Iran și Israel după explozia de la bordul unei nave israeliene

20
(reînnoit 14:50 01.03.2021)
Între Iran și Israel a început un schimb dur de acuzații după ce săptămâna trecută a avut loc o explozie la bordul unei nave israeliene aflate în Golful Oman, însă nici ripostele armate nu au întârziat să apară.

BRUXELLES, 1 mar – Sputnik. Reacția premierului Benjamin Netanyahu după explozia de la bordul navei israeliene a fost de a acuza Teheranul că se află în spatele incidentului. Explozia a avut loc joi pe nava MV Helios Ray, care plecase din portul saudit Dammam cu destinaţia Singapore. Deflagraţia a cauzat două găuri mari în pereţii navei.

Iranul a respins însă astăzi acuzaţiile lansate de premierul israelian: ''Respingem ferm această acuzaţie'', a spus Saeed Khatibzadeh, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe iranian.

''Securitatea Golfului Persic este extrem de importantă pentru Iran şi nu le vom permite (israelienilor) să răspândească teamă în regiune prin asemenea acuzaţii. Regimul sionist ştie foarte bine că răspunsul nostru la chestiunile de securitate este mereu ferm şi precis'', a continuat reprezentantul diplomaţiei iraniene, adăugând că Israelul este sursa instabilităţii din regiune.

Dar disputa dintre cele două state nu pare a se opri la declarații. Benjamin Netanyahu a declarat pentru postul de radio Kan nu doar că el consideră Iranul responsabil pentru explozie, ci și că Israelul va riposta.

''Ştiţi care este politica mea. Iranul este cel mai mare inamic al Israelului. Sunt decis să ne apărăm. Îi lovim (pe iranieni) peste tot în regiune'', a amenințat Netanyahu.

Postul de radio Kan a precizat că interviul cu premierul Benjamin Netanyahu fusese înregistrat duminică noaptea, înainte ca Siria să acuze Israelul de lansarea unor rachete asupra părţii de sud a Damascului. Israelul nu a confirmat informaţia, dar anterior a anunţat că lansează frecvent acţiuni militare împotriva transporturilor iraniene de arme din interiorul Siriei.

Calendarul atacurilor cu rachete asupra Siriei indică însă o legătură cu explozia de la bordul navei israeliene, semn că Israelul a trecut la ripostă.

Nici Iranul nu se lasă mai prejos, el promițând din luna noiembrie că va da un răspuns ''calculat'' la uciderea unui expert de-ai săi în domeniul nuclear, de care a acuzat Israelul. Desigur că Guvernul israelian a respins aceste acuzaţii, așa cum și Iranul a respins acum acuzațiile Israelului referitoare la explozia de pe navă.

În continuare, este de așteptat că ostilitățile vor continua între părțile aflate în conflict, deocamdată însă sunt doar lovituri chirurgicale care nu iau proporții grave.

20
Tagurile:
Israel, Iran, Benjamin Netanyahu
Tematic
Lavrov: Rusia nu se va amesteca în relațiile dintre SUA și Iran
Asasinat în Iran – posibilă catastrofă internațională!
Discuții între Iran și Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică

Загрузка...

Ultima oră: Sarkozy, condamnat la 3 ani

51
(reînnoit 15:37 01.03.2021)
Fostul președinte al Franței a fost condamnat la trei ani, dintre care doi ani - cu suspendare. E primul șef de stat francez condamnat cu executare.

BUCUREŞTI, 1 mart – Sputnik. Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost condamnat la trei ani de închisoare, dintre care unul în legătură cu cazul interceptărilor telefonice, scandal care a izbucnit în 2014, la doi ani după plecarea sa de la Palatul Élysée.

În acest caz, se punea problema dacă Nicolas Sarkozy a încercat, prin avocatul său Thierry Herzog, să-l ajute pe fostul înalt magistrat Gilbert Azibert să obțină un post în Monaco în schimbul informațiilor care îl priveau în afacerea Bettencourt.

Acuzarea s-a bazat în special pe schinburile telefonice dintre Sarkozy și Herzog printr-o linie telefonică înregistrată pe numele lui Paul Bismuth. Curtea penală a considerat în cele din urmă că s-a încheiat un „pact de corupție” între fostul președinte, acum în vârstă de 66 de ani, Herzog și G. Azibert, condamnați, de asemenea, la trei ani de închisoare, potrivit Sputnik France

De asemenea, Procuratura Națională Financiară (PNF) ceruse împotriva fostului preşedinte patru ani de închisoare, inclusiv doi ani, considerând că imaginea prezidențială a fost „deteriorată” de acest caz cu „efecte devastatoare”.

Nicolas Sarkozy are la dispoziție zece zile pentru a face apel. Din 17 martie, fostul preşedinte francez va apărea din nou în instanță, de data aceasta în dosarul Bygmalion, sub suspiciunea de finanțări ilegale ale campaniei sale din 2012.

51
Tematic
Sarkozy, la Moscova: „Rusia este din nou o putere mondială”
Sarkozy riscă din nou să ajungă după gratii. Ce acuzații i se aduc
Sarkozy „Occidentul este în declin”, „Africa și Europa au destine unite”

Загрузка...
Militari români în Afganistan

Sondaj de ultimă oră: a dispărut Armata din preferințe sau e secret de stat?

0
Un sondaj de ultimă oră prezintă un fapt fără precedent – Armata nu este luată în calcul, dar omise și alte segmente importante

BUCUREȘTI, 1 mer – Sputnik. Un sondaj de ultimă oră realizat de CURS plasează Biserica pe primul loc ca încredere în România – aproape 2/3 dintre români (63%) i declară că au încredere în Biserică.

Centrul de Sociologie Urbana și Regională – CURS, care a realizat acest sondaj la finalul lui februarie 2021, remarcă o creştere cu 1% (faţă de sondajul din luna ianuarie) a încrederii în Biserică.

Pe locul doi, în mod cu totul bizar, se află instituția administrației locale, primăria, cu 57% încredere multă şi foarte multă, în scădere cu 3% faţă de ianuarie 2021, în condițiile în care sunt numai scandaluri în jurul primăriilor, în toată țara!

Urmează o altă instituție, de multe ori acuzată de spolierea românilor, Banca Națională – BNR, cu 45%.

Președinția se află pe locul patru, cu numai 36%. Urmează presa, cu 28% ”multă şi foarte multă încredere”, și ONG-urile, cu încredere 26%.

În final sunt instituțiile politice - Guvernul (23%), Parlamentul (13%) şi partidele (13%).

De remarcat că, din sondaj, lipsesc Armata, Poliția și Justiția! Ori, dacă Poliția și Justiția au fost mereu subiecte controversate, Armata era vedeta sondajelor, umăr la umăr cu Biserica! De ce a dispărut acum?

A scăzut încrederea oare? Sau nu se mai poate analiza starea de spirit al opiniei publice pentru că, în fapt, Armata română este doar o anexă a NATO, iar de apărat… apără războaiele altora?

Greu de înțeles – dar un scor colateral ar trebui luat în seamă: media de încredere a celor care compun CSAT, forul conducător de Apărare, este lamentabilă – circa 30%! Deci, mai puțin de 1 român din 3 au încredere în forul suprem decident în materie de Apărare și Siguranță națională!

Grav de tot, mai ales că, se știe, România e ”mereu sub amenințare”!

***

Precizări în privința sondajului, realizat de CURS între 22 și  26 februarie 2021:

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste. Volumul eşantionului: 1100 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat.

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

Sursa: Agenția Știri pe Surse, partener CURS.

Sondaj de opinie la nivel național
Sondaj de opinie la nivel național
0
Tagurile:
Sondaj
Tematic
Tancul rusesc «Armata» și-a primit «pașaportul»: unde va merge?
Piperea lansează NUCLEARA: ”O treime din armata SUA refuză vaccinarea”
Armata rusă și cea a NATO participă la exerciții comune pentru prima dată în 10 ani

Загрузка...